Hur man använder Google Meet i Tutor Mode – Fullständig självstudie (exempel)

0 Shares

Covid-19-pandemin och åtgärder för att förhindra dess spridning har tekniskt sett lett till utvecklingen nya kommunikationsprogram och applikationer bland människor, särskilt på grund av den virtuella modalitet som antagits av utbildningssektorn.

Google-applikationer

Vid detta tillfälle kommer du att lära dig om ett av de verktyg som har väckt mest uppmärksamhet när det gäller tillgängliga applikationer, från Google, vilket underlättar vägen genomföra lektioner virtuellt att idag är nödvändigt.

Låt oss prata om Google Meet

Den här Google-appen är inte ny, den lanserades faktiskt 2017. Det anses allmänt vara uppdatering eller ny version av Hangouts. Det är ett idealiskt verktyg för videochatt med ett stort antal människor.

Varför så mycket uppmärksamhet?

Eftersom plattformar som WhatsApp och Zoom utvecklade nya verktyg för att förbättra kvaliteten på videosamtal och ge dem som kunde delta i dem, tvekade Google inte att optimera Google Meet och visa upp dess fantastiska funktioner.

Google Meet tillåter upp till 250 personer att gå med i konferensen och den är tillgänglig för iOS- och Android-enheter, så det finns ingen ursäkt att inte använda den.

Klart på grund av pandemin

Den här appen har vissa begränsningar eftersom den behåller gratisversionen och premiumversionen. Men på grund av den växande efterfrågan på dessa typer av verktyg efter spridningen av covid-19, Google Meet gjorde de flesta av premiumfunktionerna tillgängliga för användare gratis.

Anpassning av lärare

En viktig punkt i den ökande användningen av denna plattform för utbildningsändamål var anpassa många lärare till dessa teknologier och tillämpningar. En stor andel av lärarna har aldrig använt dessa typer av verktyg, så en snabbguide att använda är rättvis och nödvändig.

Därför hittar du i den här artikeln några bra tips för lärare för att lära sig hur fantastiskt och enkelt det kan vara att använda Google Meet. Vågar du?

Hur använder man Google Meet?

Först och främst måste du ange ditt Gmail-konto njuta av denna tjänst. Konfigurera sedan din dator genom att gå till Google Meet-portalen.

 • Klicka på inställningsikonen.
 • Ger tillgång till mikrofon och kamera.
 • Klicka på knappen “Klar”.

Starta ett möte eller gå med i ett möte

När du har konfigurerat din dator kommer du att märka att det finns ett fönster på huvudplattformen för Google Meet med alternativet “Starta ett möte eller gå med i ett möte“Du klickar.

 • Tilldela ett namn eller ange möteskoden och klicka på “Fortsätt”.
 • Ett nytt fönster visas på skärmen. Det enda som återstår för dig att göra är att gå med i mötet genom att klicka på knappen “Gå med nu”.
 • Google Meet visar dig information som motsvarar mötet: adress, pinkod eller åtkomstnummer. Du kan kopiera denna information och dela den med andra personer som du vill gå med i.
 • På samma sätt finns det ett alternativ att lägga till eller bjuda in personer med deras e-postadresser.

Verktyg under mötet

Efter att ha startat mötet ser du en rad alternativ under bilden: knappar till stäng av kameran, mikrofon eller till exempel lämna ett möte.

Medan du uppe till höger på skärmen ser alternativikoner som tillåter detta lägga till fler personer eller visa en konversation under ett möte.

Slutligen, genom att klicka på de tre punkterna som visas längst ner till höger på skärmen, har du ytterligare en serie praktiska verktyg som:

 • Spela in mötet så sparas det som en videofil till din Google Drive.
 • Aktivera undertexter.
 • Fullskärm.
 • Ändra layouten.
 • Bindande.

Vad väntar du på att testa Google Meet?

Använd detta viktiga verktyg i ditt program utbildningssyften det är extremt enkelt och alternativen de erbjuder är anmärkningsvärda. Kom igång med att använda Google Meet för att undervisa din klass nu!

0 Shares