Hur man använder Facebooks nya ljudemojis

0 Shares

Vad är Facebook Messenger soundmojis?

När du pratar med någon genom ett meddelandeprogram och använder skiljetecken och bokstäver för att visa dig en smiley (:D), som börjar skratta (xD) eller sticker ut tungan (:P) kan du säga att det är någon som har varit på internet i många år eller är en älskare av det gamla.

För idag är det förlegat att använda det sättet att representera olika stater. Nu finns det uttryckssymboler och inom denna kategori som vi skulle kunna betrakta som allmänna är Animojis (animerade emojis) och till och med Soundmojis (emojis med ljud). Utan att räkna gifs eller ens användningen av bilder i meme-format som är helt värda att upprätthålla en konversation endast baserat på dem.

Nåväl, emojis med ljud har varit de sista som kommit och de gjorde det hand i hand med Facebook. Anledningen? Tja, som kommenterade under hans presentation, varje dag Facebook Messenger-användare skickar mer än 2 400 miljoner emojis . Och sanningen är att de till och med verkar få. För man behöver bara titta på sig själv för att se att det är väldigt vanligt att man vänder sig till dem när vi pratar med en annan person genom meddelandeapplikationer.

Eftersom meddelandeappar är textbaserade kan det leda till missförstånd att inte kunna ha en referens till tonen som saker sägs i. Till exempel kan ett enkelt “måste göra det här” låta som ytterligare en begäran som ska beaktas eller som en order som om du hoppar över det kan leda till någon form av konflikt.

Av denna anledning och för andra situationer där du vill visa att det du säger är humoristiskt eller allvarligt, hjälper det att lägga till en uttryckssymbol. Men Facebook var inte nöjd med att bara se en grafisk bild eller i bästa fall en med en liten animation. Så han skapade Soundmojis, uttryckssymboler med ljud.

Dessa ljudemojis inkluderar ett ljud relaterat till vad de representerar. Så om du skickar en hand som rör vid handflatorna kommer du också att höra ljudet som de skulle göra. Eller om det är en symbol för stopp, då ett ljud så att det tydligt framgår vad handlingen är. Och likaså trum-emojien, spökikonen, etc. Alla låter lätta att identifiera med popkulturen.

Kort sagt, ett sätt att göra skriftlig kommunikation till något mer interaktivt och “speciellt”. Även om för dem till vilka ljuden inte lockar oss, kommer dessa alternativ att vara av fler. Men det kommer att vara fallet för vissa, andra kommer att önska att de kunde använda dem dagligen.

Hur man använder Soundmojis

Till att börja med måste du veta att Soundmojis är för närvarande endast tillgängliga för Facebook Messenger . Även om Facebook redan använder och delar många funktioner mellan sina huvudsakliga meddelandesystem (Facebook Messenger, Instagram-meddelanden och WhatsApp), är det för närvarande bara i meddelandeappen för det populära sociala nätverket Facebook.

Det kan dock inte ta lång tid innan de visas i andra appar. Så du måste vara vaksam när det händer. Om du vill att nämnda konversationer i dessa appar ska få det där extra ljudet.

Hur fungerar Soundmojis nu? Tja, det är väldigt enkelt, det första du bör göra är att gå till Facebook Messenger-applikationen. När du är inne i appen trycker du på chatten där du vill använda dem. Om du inte har några, ha en ny konversation med den kontakten du vill chatta med.

Inom chatten, tryck på emoji-ansiktet som du normalt skulle skicka ett av dessa grafiska element. Innan du fortsätter trycker du på högtalarikonen och det är där du kan hitta de Soundmojis som är tillgängliga just nu. För det bör du vara tydlig med, alla emojis innehåller inte ljud.

Det är bara ett 30-tal som Facebook har bestämt sig för att erbjuda med ljud, eftersom tanken är att de är relaterade till vad de representerar och är lätta att förstå för användaren som tar emot dem. Det handlar inte om att lägga till slumpmässiga ljud.

Så redo, som du kan se är användningen av dessa emojis med ljud väldigt enkel eftersom du bara måste välja den du vill använda och det är allt. När den andra personen tar emot dem och öppnar appen kommer de inte bara att se den möjliga animationen den kan ha, utan även ljudet som är kopplat till den spelas upp.

Om du skickar en klappande emoji blir det jobbigt att röra handflatorna. Och samma sak med smileys, etc. Men var försiktig var du är och volymen på din enhet. För det är fortfarande kul för dig att använda den här typen av emojis, men för andra användare eller personer som finns vid din sida kan det vara tvärtom, något irriterande att de inte behöver “lida”.

Soundmojis, en funktion som kommer till alla

Den nya Facebook Messenger kan sluta med att bli en dålig idé, som måste bedömas av var och en, även om för närvarande kanske inte alla har det här nya alternativet tillgängligt. Om det händer måste du ha lite tålamod eftersom uppdateringen och aktiveringen av Soundmojis kommer att ske på ett förskjutet sätt. Så om det inte dyker upp först, oroa dig inte.

0 Shares