Hur man anvĂ€nder F5-tangenten för att uppdatera sidan om det inte fungerar – den slutliga lösningen

0 Shares

Nycklar F1 till F12 De tillhandahÄller mycket anvÀndbara verktyg för anvÀndare av alla operativsystem, till exempel anvÀnds F1 för att byta till stöd för ett program du anvÀnder, eller F2 anvÀnds för att byt namn pÄ filen. Dessa nycklar kommer att hjÀlpa dig mycket med alla uppgifter, och idag kom vi för att prata lite om F5-tangenten. Bortsett frÄn det har tangentbordet mÄnga funktioner som du förmodligen inte kÀnner till, som att du kan minska eller minimera fönsterstorleken i Windows med hjÀlp av tangentbordet.

Med denna nyckel kan du enkelt uppdatera eller uppdatera sidan, men ibland Àr det sÄ felkonfigurerad eller sÄ vill den inte fungera som den ska. Faktum Àr att det hÀr problemet Àr mycket vanligt pÄ vissa datormodeller och av nÄgon anledning Àr dessa alternativ okonfigurerade utan anledning.

SÄ om detta Àr fallet för dig, oroa dig inte eftersom du inte Àr den enda med detta problem eftersom lösningen Àr enklare Àn du tror och vi Àr hÀr. DÀrför uppmuntrar vi dig att fortsÀtta lÀsa för att se hur du kan göra detta F5-tangenten Bry dig inte.

Vi visar dig den sista proceduren för att kunna konfigurera om den hÀr nyckeln, sÄ följ vÄr guide. Du kommer att upptÀcka att om du gör det pÄ detta sÀtt kommer du inte att ha nÄgra problem med det F5-tangenten sÄ kan du uppdatera sidor nÀr du vill.

Vad Àr F5-nyckeln till för?

Innan du börjar förklara hur man konfigurerar om Vi kommer att berÀtta lite om funktionen som den hÀr nyckeln ger dig pÄ din dator. PÄ sÄ sÀtt kommer du att lÀra dig mer om den hÀr nyckeln och hur den fungerar, vilket gör att du bÀttre förstÄr Àmnet och förstÄr förklaringen bÀttre.

Som vi sa, den F5-tangenten Det Àr allmÀnt kÀnt som en nyckel som uppdaterar webbplatser om de inte laddas bra eller om du vill ladda om dem. Denna tangent Àr en del av funktionstangenterna, som Àr alla tangenter pÄ den första raden pÄ tangentbordet. Men kÀnner du till funktionerna hos tangenterna F1 till F12 i Windows?

Ett intressant faktum som fÄ vet Àr att denna nyckel, förutom att uppdatera fönstret, anvÀnds för att söka och ersÀtta ord i Word-dokument och söka i Excel. Om du Àr en Autocad-anvÀndare kan du ocksÄ anvÀnda den hÀr nyckeln för att Àndra referensplanet medan du arbetar med ett projekt.

Denna nyckel Àr mycket anvÀndbar sÄ dess korrekta konfiguration Àr mycket viktig, men det fanns ett fel i filen operativ system du kan inaktivera denna nyckel. Oroa dig inte eftersom det inte Àr svÄrt att konfigurera om, följ bara stegen vi visar nedan sÄ kommer du att kunna ÄtgÀrda ditt problem.

Hur konfigurerar man om funktionstangenterna?

Metoden vi visar dig för att lösa ditt problem Àr vÀldigt enkel, sÄ oroa dig inte eftersom du inte behöver vara en programmeringsexpert för att fÄ det gjort. Du kan dock lÀra dig att aktivera eller inaktivera specialtangenter i Windows. Det enda du behöver göra ÄterstÀlla tangentbordsinstÀllningar Àr att installera om drivrutinerna för att ÄterstÀlla tangentbordet.

Steg 1

Tangentbord har vanligtvis förlÀngningen plug and play-programmering det vill sÀga de kan anvÀndas helt enkelt genom att koppla in utan att installera nÄgot.

Detta betyder dock inte att du inte kan installera deras drivrutiner. Allt du behöver göra Àr att komma igÄng och sedan gÄ till dÀr alla program Àr skrivna för en lista över vart du ska gÄ Tillbehör och verktyg avsnitt systemet.

Steg 2

VĂ€lj sedan alternativet som kallas i det hĂ€r avsnittet ÅterstĂ€ll systemet som kommer att skapa drivrutiner för alla tillbehör som du har pĂ„ din dator, inklusive ditt tangentbord. NĂ€r processen Ă€r klar startar du om datorn och testar F5-knappen för att se om problemet Ă€r löst.

Och voila, vi hoppas att du tyckte att den hÀr metoden var anvÀndbar, det som Àr bra Àr att tillÀmpningen av den inte bara kommer att lösa problemet du har tangentbord men alla problem du kan ha med operativsystemet. PÄ samma sÀtt inbjuder vi dig att ta reda pÄ mer om vad nycklarna Àr till för och vilka typer och funktioner för varje nyckel finns?

Vi inbjuder dig att utforska mer Àn bara de funktioner som det möjliggör F5 men Àven andra funktionstangenter för att fÄ ut det mesta av din dator.

0 Shares