Hur man använder en USB -enhet med Nexus 7

0 Shares

Nexus 7 -surfplattan har lite lagringsutrymme, men med en kabel och gratisappar är det möjligt att ansluta en USB -enhet till Nexus 7 för mer lagringsutrymme.

Denna lösning är inte för alla. Det kräver en rotad Nexus 7, en kabel som hänger utanför kanten och appar för att få processen att fungera. Om du inte har köpt en Nexus 7 rekommenderar jag fortfarande 16 GB -versionen, men om du behöver lagringsutrymme för att ta filmer på en flygning eller bilresa är detta ett alternativ att ha till hands.

Med samma kabel kan du använda en Xbox 36o -kontroller för att spela spel på Nexus 7 -surfplattan.

USB enhet och Nexus 7

Anslut en USB -enhet till Nexus 7 för mer lagringsutrymme.

Hur man använder en USB -enhet med Nexus 7

Den här lösningen är inte perfekt, men den fungerar 90% av tiden för mig och låter mig titta på filmer och tv -program som annars inte skulle passa på min Nexus 7 -surfplatta.

Vad du behöver

Du hittar kabeln hos många onlinebutiker, men länken nedan är till Amazon med Prime Shipping.

Du vill också sätta dina filmer och tv -program i rätt format med en app som SmartConverter på Mac.

Först måste du rota Nexus 7 -surfplattan. Jag föreslår att du rotar och låser upp Nexus 7 med vår guide. Processen är enkel och enkel att göra. Om du låser upp Nexus 7 kommer enheten att torka, så var noga med att säkerhetskopiera viktig information innan du börjar.

StickMount Nexus 7

Stickmount monterar USB -enheter på Nexus 7.

Installera appen Stickmount från Google Play -butiken. Denna app får USB -enheten att dyka upp i Android -filutforskare. Efter installationen ansluter du en USB -enhet och ger appens superanvändarbehörighet.

USB kör på Nexus 7

USB -enheten visas i en speciell mapp på Nexus 7.

Installera ES FileExplorer -appen eller din föredragna Android -filutforskare. Detta gör att du kan hitta USB -enheten och öppna filer på surfplattan.

För att hitta enheten, gå till sdcard/usbStorage/sda1/

USB Drive Nexus 7

Innehållet i USB -enheten på Nexus 7.

Den här mappen visar innehållet i USB -enheten. Härifrån, tryck på en fil för att öppna den i motsvarande app.

Game of Thrones USB Nexus 7

Tittar på en film från USB -enheten på Nexus 7.

Jag kunde öppna nästan vilken filmfil som helst, men jag spelade inte alla filer bra. Jag rekommenderar att du använder SmartConverter på Mac eller ett liknande verktyg för att konvertera filerna för en Android -surfplatta att spela utan stamning.

0 Shares