Hur man använder en Mac-skärm som en extern bildskärm: Alternativ

0 Shares

Använd din Mac som en extern bildskärm

Hur man använder en Mac-skärm som en extern bildskärm
En av de mest återkommande frågorna, särskilt av de användare som har en iMac, är om de finns för att använda skärmen på nämnda utrustning som en extern bildskärm. Det händer främst när det har gått några år, de förnyar eller skaffar en annan Mac och de skulle vilja kunna ha två skärmar istället för en.

Nåväl, det måste sägas att under några år var detta officiellt möjligt. Apple erbjöd vad som kallas Målvisning , en funktion som gjorde det möjligt att via en Mini DisplayPort- eller Thunderbolt-kabel ansluta en annan dator och använda skärmen på dessa iMac som en extern bildskärm.

Tyvärr var det en funktion som knappt varade fyra generationer av iMac. Dessa var modeller som är kompatibla med Target Display :

 • iMac 27″ Sent 2009
 • iMac 27″ Mitten av 2010
 • iMac 21.5″ Mitten av 2011
 • iMac 27″ Mitten av 2011
 • iMac 21.5 ″ sent 2012
 • iMac 27″ Sent 2012

Därifrån beslutade företaget att det inte var en intressant funktion av någon anledning och slutade stödja det. Så under de följande åren slutade det inte skapa lite förvirring bland de mindre avancerade användarna som hade läst eller hört något och trodde att de också kunde det med sin nuvarande utrustning.

Något som verkligen skulle ha varit bra i vissa fall och att ha skärmar som de nuvarande med 4K- eller 5K-upplösning på iMac med Intel-processorer eller 4,5K av den nya iMac med Apple Silicon M1-chip.

Hur du använder din Mac-skärm som en extern bildskärm

Nu när du vet vad den officiella lösningen är, om din Mac inte tillåter målvisningsläge måste du ta till en alternativ lösning till det läget. Existera? Jo ja, det finns ytterligare två alternativ för att uppnå det du letar efter. Dessutom är det andra alternativet (det tredje om det officiella räknas) något som tillåter olika tillämpningar som liknar det förslag vi talar om. Även om detta för tillfället är det mest intressanta. Vi kommer att se dem en efter en så att du kan känna till fördelarna, nackdelarna och i vilken utsträckning det kan intressera dig eller inte.

Använd en videoinspelning

Att använda sig av en videoinspelningsenhet kan vara ett intressant alternativ för att dra fördel av skärmen på en Mac och till och med vilken annan dator som helst. Det finns mycket billiga modeller som till och med erbjuder 4K-upplösning i infångningen.

Det enda problemet eller nackdelen med denna lösning är att den kräver dubbla utgifter, eftersom utrustningen måste vara påslagen och köra programvaran som tillåter fångst. Därför kommer upplevelsen aldrig att bli densamma och beroende på kraften i hårdvaran kanske allt inte går smidigt nog.

Månvisning

Ett andra alternativ, även om det kan vara det mest intressanta av alla, är Luna Display . Denna applikation är inte ny och inte heller den enda i sitt slag, men den är en av de mest aktiva när det gäller att fortsätta erbjuda den här funktionen.

Den senaste uppdateringen låter dig inte bara fortsätta att använda de tidigare befintliga alternativen, som att använda skärmen på en iPhone eller iPad som en sekundär skärm som ansluts via Lightning-kabel och WiFi eller den som ger möjlighet att använda WiFi igen för att skicka videosignalen från en Mac till en annan, även med ett nytt målvisningsläge som ansluter två Apple-datorer via ethernet eller Thunderbolt.

Tack vare dessa nya anslutningar är överföringen av videosignalen mycket snabbare och effektivare, vilket minskar risken för förseningar på skärmen och själva användarupplevelsen. Den enda negativa punkten är att du fortfarande behöver en hårdvaruenhet som företaget säljer till ett pris av $99 för att få laget att skapa som är ansluten till en extern bildskärm.

Därför är det nödvändigt att bedöma mycket väl om investeringen kompenserar eller är mer värd att köpa en bildskärm som det för drygt 200 euro redan finns även med 4K-upplösningspaneler. Även om den positiva delen är att den här adaptern och Luna Display-programvaran är kompatibel med Windows, så du kan använda din Mac som en andra skärm för en PC.

Sidovagn och iPads

Apple sidovagn

Slutligen har vi pratat om att använda Mac-skärmen som en extern bildskärm och det är intressant om du till exempel vill spela konsolen och tanken på att ha en annan bildskärm eller tv i rummet inte tilltalar dig. Även om det du vill är att utöka skrivbordet på din Mac, kanske du vill komma ihåg att du kan göra det igenom Sidovagn och användning av en iPad .

Tack vare den här funktionen som avslöjades för inte så länge sedan kan Mac- och iPad-användare använda skärmen på dessa andra datorer för att utöka eller duplicera vad de ser på sin Apple-dator. Dessutom är den här funktionen slående och intressant eftersom den anpassar vissa delar av gränssnittet och tillåter användning av Apple Pencil.

Naturligtvis, för att kunna använda Sidecar måste du ha en av följande Mac-datorer:

 • MacBook Pro 2016 och framåt
 • MacBook 2016 eller senare
 • MacBook Air 2018 eller senare
 • IMac-modeller från 2017 eller senare, samt iMac-modeller (Retina 5K, 27-tum, sent 2015)
 • iMac Pro
 • Mac mini från 2018 eller senare
 • 2019 Mac Pro

På samma sätt är inte alla iPad kompatibla med Sidecar, modellerna som stöder denna funktion är:

 • iPad Pro, alla modeller
 • iPad 6:e generationen och framåt
 • iPad mini 5:e generationen och framåt
 • iPad Air 3:e generationen och framåt

Kanske är det inte det perfekta alternativet eller vad du verkligen vill göra för att dra nytta av dessa skärmar från dina gamla Mac-datorer, men om du har utrustning som stöder funktionen råder det ingen tvekan om att det är ett intressant och användbart alternativ. Speciellt på grund av kvaliteten på de senaste iPad Pro-modellerna när det gäller att göra olika kreativa uppgifter som foto- eller videoredigering.

Förvandla din iMac till en extern bildskärm

Naturligtvis, som ett sista alternativ, om allt som visas ovan inte övertygar dig och du tror att du är händig nog att möta en utmaning som denna: du kan förvandla din iMac till en konventionell bildskärm.

Vi har redan pratat med dig om detta ett tag, en användare hade köpt de nödvändiga komponenterna för att ta bort en del av den interna hårdvaran på sin Mac och dra fördel av 5K-panelen för att få en extern skärm som estetiskt passar hans andra 27-tums iMac och hade samma upplösning och bildkvalitet.

0 Shares