Hur man anvÀnder en bÀrbar datorskÀrm som en PC-skÀrm med HDMI

0 Shares

En av fördelarna med bÀrbara datorer Àr att de kan vara det ansluta till flera datorer. Detta gör att vÄr bÀrbara dator kan bli en andra bildskÀrm, tack vare alternativet som erbjuds av Windows 10. Av denna anledning kommer vi i den hÀr artikeln att lÀra dig hur du anvÀnder den bÀrbara datorns skÀrm som en PC-skÀrm med HDMI.

Din bÀrbara dator kan bli en datorskÀrm med HDMI

Om du vill anvÀnda din bÀrbara dator som en extern bildskÀrm med annan hÄrdvara Àr det lite svÄrare Àn sÄ anslut den med en HDMI-kabel till en annan enhet. Det rÀcker inte med en HDMI-kabel för denna procedur, eftersom den bÀrbara datorns skÀrm Àr ansluten till datorn.

Av denna anledning Àr den bÀrbara datorn borta ytterligare biljetterDetta hindrar dock inte den bÀrbara datorn frÄn att anvÀndas som en datorprojektor.

Windows 10 har ett alternativ lagprojektionvilket gör att information kan överföras frÄn monitorn till den bÀrbara datorn. PÄ sÄ sÀtt kan din bÀrbara dator snabbt och enkelt bli en bildskÀrm, men för att uppnÄ detta mÄste du stÀlla in den.

Hur man anvÀnder en bÀrbar datorskÀrm som en PC-skÀrm med HDMI

För att arbeta med den hĂ€r funktionen mĂ„ste du kommer att krĂ€va tvĂ„ lag Åtminstone pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du följa stegen vi kommer att tillhandahĂ„lla. Sedan kommer vi att förklara steg för steg hur man programmerar hĂ„rdvaran som ska fungera som projektorn och den som ska fĂ„ den bĂ€rbara datorn som andra skĂ€rm.

Första steget: stÀll in önskad datorskÀrm som en projektor

För att uppnÄ korrekt konfiguration Som projektor, pÄ skÀrmen för den önskade utrustningen, mÄste du vÀgledas av följande steg, som vi kommer att tillhandahÄlla:

 • Du mĂ„ste gĂ„ till installationsskĂ€rmen för operativsystemet och högerklicka pĂ„ Start-knappen.
 • Tryck sedan pĂ„ alternativet “konfiguration”.
 • VĂ€lj ett alternativ vid ingĂ„ngen “Systemet”, och du kommer att se en stapel pĂ„ vĂ€nster sida.
 • DĂ€r ska du leta efter det alternativa alternativet “Projektion pĂ„ den hĂ€r datorn” och vĂ€lja det.
 • Efter det fĂ„r du nĂ„gra alternativ som du mĂ„ste konfigurera för att anvĂ€nda skĂ€rmen.

För att konfigurera det senare alternativet och kunna anvÀnda skÀrmenvi tillhandahÄller följande steg sÄ att du kan göra det effektivt:

 1. I det första alternativet mĂ„ste du sĂ€tta “TillgĂ€nglig i sĂ€kra nĂ€tverk”.
 2. DĂ€r det stĂ„r “Available Anywhere”, placera nĂ€tverket du anvĂ€nder, hemma eller pĂ„ jobbet.
 3. I fönstret “BegĂ€r projektion pĂ„ den hĂ€r datorn”, Ă€ndra till “PĂ„ varje anslutningsbegĂ€ran”.
 4. I det sista fönstret krÀvs en PIN-kod för att anvÀnda denna funktion, du kan aktivera den pÄ ett personligt sÀtt.
 5. Efter att ha följt dessa steg kommer du att se en switch som ger dig filen möjligheten att anvÀnda en bÀrbar dator utan anslutning. Detta Àr möjligt tack vare LAN-anslutningen. SÄledes kan du ocksÄ dela filer och mappar pÄ det lokala nÀtverket i Windows.

Andra steget: konfigurera skÀrmen som ska visa skrivbordet

Efter att ha slutfört det första steget gÄr vi vidare till det andra, som det bestÄr av konfigurera monitorn som kommer att överföra informationen till den bÀrbara datorn.

 • Först mĂ„ste vi ansluta den konfigurerade bildskĂ€rmen till den bĂ€rbara datorn för att kunna anvĂ€nda den som bildskĂ€rm.
 • GĂ„ sedan till “instĂ€llningar” igen och högerklicka nĂ€r du Ă€r pĂ„ Start-knappen.
 • Tryck pĂ„ konfigurera och gĂ„ till “Systemet”DĂ€r vĂ€ljer du alternativet “SkĂ€rm”.

Tredje steget: anpassa projektionen med de sista orden

NĂ€r du har slutfört det andra steget, gĂ„ till “Anslut till ett trĂ„dlöst nĂ€tverk»VĂ€lj sedan och följ sedan de sista konfigurationsstegen.

 • Efter att ha valt “anslut till ett trĂ„dlöst nĂ€tverk”, gĂ„ till menyn som visas hĂ€rnĂ€st.
 • Hitta nu din bĂ€rbara dator och vĂ€lj det.
 • Sedan kommer den att be dig att ange PIN-koden som vi nĂ€mnde tidigare.
 • Ange den bĂ€rbara datorn och tillĂ„t anslutning till bildskĂ€rmen och ange lösenordet som hĂ„rdvaran kommer att tillhandahĂ„lla.
 • Efter detta sista steg kommer skĂ€rmen att visas korrekt pĂ„ den bĂ€rbara datorn.
 • Det kommer att lĂ„ta dig arbeta med bĂ€ttre visualiseringDessutom har den bĂ€rbara datorn mer lagringsutrymme Ă€n datorn.

Vi hoppas att vi hjÀlpte till. Om du har problem med att ansluta en andra bildskÀrm, kanske du vill ta bort spöken eller spöken frÄn underskÀrmen. Du kan ocksÄ konsultera Microsofts tekniska support för att lösa eventuella tvivel.

0 Shares