Hur man använder en Android- eller iOS-mobil som en PC-systemmonitor

0 Shares

Windows 10-systemmonitorn

Alla operativsystem har en systemmonitor som gör det möjligt känner till olika parametrar i realtid relaterat till driften av datorn. Det vill säga, tack vare denna bildskärm kan du veta belastningen som CPU, grafikkortet stöder, hur mycket RAM-minnet används eller läs- och skrivuppgifterna för de installerade lagringsenheterna.

Det vill säga att dessa monitorer ger information som hjälper till att vid vissa tillfällen få en mycket mer korrekt bild av utrustningens funktion och vid behov upptäcka eventuella fel om man märker att något inte går som det ska.

I fallet med Windows, för att öppna den här resursmonitorn, behöver du bara klicka på startknappen och sedan skriva Resource Monitor. När resultatet visas, klicka eller skriv igen och ett nytt fönster öppnas med all denna information relaterad till användning av CPU, minne, disk och nätverk . Förutom allmän information om aktiva processer.

Det enda problemet med en sådan bildskärm är att informationen visas på ett oattraktivt sätt. För att veta exakt hur det fungerar är allt bra, men om allt du vill är att ha en snabb och global vision är det mindre intuitivt. Så du måste hitta lösningar och om de kan vara externa, för att inte uppta din skärm med mer information, desto bättre.

Från Raspberry Pi till mobil

En lösning på dessa systemmonitorer är Raspberry Pi. Vi har själva visat dig hur du använder en Raspberry Pi och en extern skärm att bygga en panel som skulle ge dig detaljerad information om dessa parametrar som är så intressanta för vissa användare.

Denna lösning var ganska intressant eftersom du kunde bygga precis vad du ville. Och det är att du kan välja vilken skärm du ska använda med nämnda platta, var den ska placeras etc. Och allt detta till en kostnad som är ganska acceptabel för de flesta.

Trots det finns det ytterligare ett alternativ som kan vara mycket mer intressant och som inte skulle kosta dig en extra euro. För du gjorde redan utgiften då och just nu är det en apparat som eventuellt ligger i en låda hemma utan att användas.

Okej, vi menar att använda en mobil enhet som Windows System Monitor . Något som du kan göra oavsett om det är en smartphone eller surfplatta som använder Android, iOS eller iPadOS. För dessa operativsystem finns en applikation som genom att använda en annan, som fungerar som en server, kan ta emot och visa data om användningen av datorn.

Hur du använder din mobil som en systemövervakare

Det finns flera program som kan visa information som erhållits från Windows System Monitor. Vissa mer eller mindre kompletta, men det beror på var och ens behov när du väljer. Trots det är den mest rekommenderade av dem alla för att uppnå detta som vi säger att du kan vara Pitikapp .

Denna applikation, tillgänglig för både Android och Apples mobila operativsystem (iOS och iPadOS), är ett av de mest kompletta och samtidigt ett av de bästa iscensättningserbjudandena. Eller vad är detsamma, när man konsulterar informationen som den samlar in, är det den som kommer att ha den bästa designen. Så det blir mycket lättare för dig att veta om CPU:n arbetar med full kapacitet eller inte, etc.

Naturligtvis, det som kommer att intressera dig här är att veta hur du använder din mobil eller surfplatta som tittare för Windows System Monitor. Tja, för det behöver du bara följa följande steg:

  1. Det första är att ladda ner Pitikapp för din mobil eller surfplatta. Beroende på operativsystem måste du ladda ner versionen som motsvarar Android eller iOS / iPadOS
  2. Med nämnda app nedladdad och installerad är nästa steg att göra samma sak med Windows-appen som kommer att fungera som en server och skicka informationen till den mobila enheten. Du kan ladda ner Pitikapp-server härifrån
  3. När du har båda apparna installerade på respektive enheter behöver du bara starta dem
  4. Starta först serverapplikationen på din Windows-dator för att övervaka och välja de data du vill visa i inställningarna
  5. Sedan, med den mobila enheten ansluten till samma lokala nätverk, starta Pitikapp på den
  6. Om båda enheter finns i samma nätverk , hittar de varandra och du kommer automatiskt att se datan från datorn på mobilen genom Pitikapp

Som du kan se är konfigurationen och användningen av denna lösning för att övervaka din dator med din mobila enhet mycket enkel. Så pass att du med några klick redan har allt igång smidigt och utan att behöva gå runt och kopiera operativsystem till SD-kort, koppla skärmar till ett utvecklingskort osv.

Motparten är att även om hela processen är enklare, när det gäller att anpassa var du ska placera skärmen, etc., så förlorar du alternativ. Men det är något som var och en måste värdesätta. Sanningen är att det är väldigt enkelt att använda Pitikapp och eftersom det kan utökas med användningen av MSI Afterburner för att visa alla uppgifter, eftersom få problem kan uppstå.

Dessutom är det ett bra alternativ att ge ett andra liv till den mobila enheten som du slutade använda. Och om du är lite listig kan du till och med göra den udda modifieringen för att bättre passa den estetik du letar efter. Eller att använda den som kringutrustning, eftersom den också kan återanvändas som en elgato Stream Deck-liknande fjärrkontroll.

.

0 Shares