Hur man använder en Amazon Echo Show som en övervakningskamera

0 Shares

Amazon Echo Show som övervakningskamera

Använd en Amazon Echo Show som en övervakningskamera
Med tanke på att Echo Show 5 , Echo Show 8 och Echo Show 10 har en inbyggd kamera för videokonferenser, det var ganska konstigt att denna kamera inte kunde användas för andra typer av funktioner. Det är precis vad de har aktiverat med den nya funktionen i Home Monitoring-systemet, som gör att vi kan ansluta till Echo Show för att ta en snabb titt på vad som händer runt omkring dig.

Skillnaden mellan denna funktion och att göra en Drop-in är främst att Echo Show inte visar bilden av personen som tar kontroll över kameran, eftersom till skillnad från vad som händer i Drop-in videokonferenser, i I det här fallet är den enda avsikten att fjärrbläddra och inte att kommunicera med en annan person. Drop-in kräver uppmärksamhet från användaren på andra sidan av kameran för att aktivera den och starta chatten, medan Home Surveillance vi kan aktivera kameran direkt på några sekunder.

Kan jag kommunicera med den andra sidan?

ECho Show

När du startar videon kommer gränssnittet att visa två ikoner för högtalare och mikrofon som förblir i tyst läge. Om du aktiverar dem kan du höra vad som händer på andra sidan, och du kan även skicka ljud från mikrofonen på din mobiltelefon från vilken du kontrollerar kameran på distans.

Därför kommer du att kunna prata med den andra personen som är på andra sidan kameran på samma sätt som du skulle göra med en kamera med tvåvägskommunikation, men glöm inte att den personen inte kommer att se dig om du inte starta ett Drop-in-videosamtal. När det gäller Echo Show 10 kan du även använda dess panoreringsfunktion för att flytta kamerans orientering så att du kan hålla ett öga på allt runt den smarta högtalaren.

Hur man aktiverar hemövervakningsläget

För att aktivera Home Surveillance-läget i Echo Show måste du ha operativsystemet uppdaterat till den senaste versionen. För att kontrollera det, gå in i inställningspanelen på ditt Echo genom att trycka på toppen av skärmen, göra en gest nedåt och klicka på inställningsknappen som du hittar till höger. Gå till Enhetsalternativ och klicka på “Sök efter programuppdateringar”.

När du har uppdaterat Echo till den senaste versionen måste du följa följande steg för att aktivera hemövervakningsläget:

  • Gå tillbaka till ditt Echos system Inställningspanel. Var försiktig, detta görs på själva Echo, och inte från Alexa-applikationen på din mobiltelefon eller surfplatta.
  • Få tillgång till Kamerasektion
  • Du kommer att se alternativet Hem övervakning med en knapp till höger som förblir inaktiverad. Aktivera den genom att klicka på den.
  • När du aktiverar det måste du bekräfta din åtkomstdata till ditt Alexa-konto för enkel säkerhet. Skärmen kommer att fråga för ditt Amazon-kontolösenord för att slutföra kontoverifieringsprocessen.
  • När lösenordet är klart och bekräftat klickar du på Gjort för att bekräfta konfigurationen och slutföra processen.

Hur kan jag se kameravyn av min Echo Show?

Amazon Echo Show

Med alternativet Hemövervakning redan aktiverat behöver du nu bara komma åt Alexa-appen på din smartphone och gå in på fliken enheter. Där, i “Kameror” grupp kommer Echo Show-kameran som du just konfigurerade att ha lagts till omedelbart, så du behöver bara klicka på den för att sändningen ska starta och du kan se vad som händer på andra sidan.

Är det bättre än en säkerhetskamera?

Echo Show vigilancia

Även om den fjärranslutna video- och kommunikationsfunktionen via mikrofonen och högtalaren fungerar riktigt bra, ersätter denna funktion i verkligheten inte de möjligheter som en säkerhetskamera kan erbjuda, eftersom den inte kan konfigurera detekteringszoner eller skicka meddelanden när någon är framför av kameran.

För fall där du behöver en högre nivå av varningar eller mer exakt övervakning har du inget annat val än att köpa en säkerhetskamera som låter dig ha större kontroll över rummet som den övervakar.

Om kameraintegritet

Men låt oss inte glömma att genom att ta kontroll över en kamera på distans kan vi kränka någons integritet. Om ditt Echo är i gemensamma utrymmen och även om du vill hålla ett öga, föredrar du att varna för dina störningar, kan du göra det genom att välja alternativen som kommer att visas på skärmen Kamerainställningar i alternativmenyn.

Där kan du lägga till en fördröjning till videon så att, när du väl försöker ansluta, blir videon suddig i några sekunder så att den andra personen framför kameran hinner reagera och bestämma sig för att lämna eller inte i sändningen.

Du kan också lägga till en ljudvarning med Ljudvarning funktion, som bara startar en varning när kameran börjar sända, så att de övervakade kan vara medvetna om när kameran har aktiverats eller inte.

Hur som helst, något som kommer att vara permanent aktivt och som inte kan undvikas är meddelandet “En familjemedlem tittar på din kamera”. Det är ett informativt meddelande som kommer att tjäna till att varna om att nämnda kamera fjärrstyrs, så om du är framför den kommer du att kunna veta att de ser dig i det exakta ögonblicket.

Om du vill avsluta övervakningen behöver du bara klicka på knappen Stopp, så kommer ett meddelande att informera dig om att familjemedlemmen har slutat titta på kameran på distans.

0 Shares