Hur man använder Corel Photo Paints verktyg för beskärning och komponering

0 Shares

Det kan vara väldigt enkelt att använda de olika verktygen i Corel Photo Paint om du vet hur du använder de olika alternativen. Detta har redan kommenterats fantastiska resultat som kan erhållas genom att applicera valfri effekt på en bild. Vi kommer att visa dig i nästa handledning Hur man använder sömnads- och beskärningsverktygen i Corel Photo Paint.

Inom de befintliga applikationsmöjligheterna fotoeffekterVi kan nämna färgläggning av svartvita bilder, en mycket enkel teknik för att uppnå detta.

Så här använder du verktygen för bildbeskärning och sammanfogning i Corel Photo Paint

Med programmet Corel Photo Paint, kan vi skära ut områden eller områden som vi inte vill ska fortsätta i vår bild. Men du kan också sätta ihop några bilder och på så sätt har vi en snyggare. För att använda beskärningsverktyget, gå till den vänstra sidorutan som är verktygsfältet och välj det.

Då positionerar vi oss inom det område vi valt applicera klippning och håll nere vänster musknapp och dra för att välja. Allt i rutan kommer att vara det vi valt ut, och när du trycker på Enter eller dubbelklickar klipps bilden ut.

Om du vill kan du också ändra markeringsområdet innan du gör snittet, för att göra detta kan du placera dig på punkter eller linjer. Då kan du flytta, sträcka, krympa, rotera och kopiera den tills du har det område av bilden som du vill beskära. Men vi kan också använda alternativen som det här verktyget visar oss på egenskapsfältet.

Här hittar vi alternativ för storlek, rotation, position, men vi kommer även att ha en Anpassa-knapp. Genom att göra ett klipp där hittar vi standardstorlekarna på skåror, det kan vi också ändra upplösningen för trimningensamt orientering. Vi hittar också en mycket intressant knapp som heter Expandera som beskärningsstorlek.

Om vi ​​aktiverar det kan vi välja området som sticker ut från bilden och detta område kommer att förbli tomt efter skärning och vi kan använda det som signatur. Vi hittar även en utskärningsknapp, så att vi kan visualisera utskärningsområdet på ett tydligare och mer exakt sätt, där skärvalsområdet är upplyst och det utanför är nedtonat.

Hur man använder verktyget Montera bild i Corel Photo Paint

Tack vare detta verktyg kan vi kombinera två eller flera bilder För det första används det ofta när vi skannar mycket stora bilder och gör det en efter en och viker sedan. För att använda assemblerverktyget måste vi öppna filerna som innehåller bilderna. Sedan väljer jag dem och skapar ett klipp i Öppna.

Sen går vi till Bildfliken och sedan i Assemble-alternativet kommer denna åtgärd att generera ett fönster där vi väljer filer för montering. Trimma alternativet Lägg till alla och det kommer att visas under Valda filer. Och ordningen som filerna visas i kommer att vara från vänster till höger.

Om vi ​​vill ändra ordningen på en fil markerar vi den helt enkelt och använder knapparna i fönstret höja eller sänka nivån och klicka slutligen på OK. Nu kan vi se monteringsfönstret där bilderna är åtskilda av ett tomt område.

Vi kommer också att se knappar att välja mellan, hand, Zooma och med deras hjälp kommer vi att skapa en sammansättning av bilder, där vi kan klistra in eller överlagra dem. Vi kommer också att hitta ett alternativ Blanda bilderna eller välj Kombinera med bakgrund eller skapa ett objekt från bilder.

När vi är klara med att göra korrigeringar av bildsammansättningarna klickar du på OK. Sedan kommer den sammansatta bilden att visas för oss och om det finns kantproblem kommer vi att använda beskärningsverktyget som vi redan har förklarat hur man använder. Vi kommer att visa det i alla fall Hur man använder sömnads- och beskärningsverktygen i Corel Photo Paint.

0 Shares