Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder Bings AI inbyggt i Chrome

De olika artificiella intelligensinitiativen från stora teknikföretag vinner stor dragning. Ett framträdande exempel är Bing AI, utvecklat av Microsoft, som gradvis expanderar bortom Edge till andra webbläsare som Google Chrome.

Nyligen började Microsoft rulla ut Bing AI för Google Chrome-användare och planerar även att introducera det till Apples webbläsare Safari inom en snar framtid. Vissa användare har redan märkt att denna implementering sker gradvis på deras datorer, vilket ger dem tillgång till Bings artificiell intelligens i Chrome.

bing-ai-chrome

Integreringen av Bing AI i Chrome och Safari initieras genom ett popup-fönster i Windows, vilket ger användare tillgång till Bing-plattformen från Googles programvara. Det är värt att notera att Bing AI är ett av de mest använda AI-systemen, som drivs av ChatGPT-4, en avancerad språkmodell.

Microsoft introducerade ursprungligen Bing AI för Edge-användare i februari, för att erkänna den utbredda användningen av Google Chrome på marknaden. Som ett resultat har de nu börjat utöka kompatibiliteten för sin AI till andra populära webbläsare som Chrome och Safari.

Du kan använda Bings AI i Chrome

Ett nytt popup-fönster kommer snart att dyka upp i aktivitetsfältet i Windows, vilket ger användarna möjlighet att testa Bings artificiell intelligens i Googles programvara. Noterbart kommer detta gränssnitt också att ha ett inbyggt mörkt läge för en visuellt tilltalande upplevelse.

bing krom

Designmässigt har Microsoft behållit Bing-logotypen blå för att bibehålla konsistensen, medan övriga ikoner och knappar kommer att vara i vitt eller blått. Det är dock viktigt att nämna att detta mörka läge för Bings AI på Google Chrome endast har gjorts tillgängligt för utvalda användare för närvarande. Ändå förväntas det rulla ut till alla Chrome-användare under de kommande dagarna eller veckorna.

Utöver de visuella förändringarna införs betydande förbättringar, inklusive en ny funktion som gör att användare kan interagera med Bing snabbare för sökningar. Till skillnad från ChatGPT, som saknar en sökmotor eller möjlighet att surfa på webben, är Bings AI helt byggd på denna premiss. Dess huvudsakliga mål är att extrahera data från olika webbplatser och ge kortfattade svar.

Med denna förbättring kommer Bing att uppvisa mer mänskliga svar, vilket överbryggar klyftan mellan dess AI och ChatGPT:s konversationsförmåga.