Hur man använder appen Filer på iPhone och iPad

Filer, appen för att hantera dina dokument

Applikationen Filer är den som används för att hantera alla dokument som finns lagrade på iPhone eller iPad. Men det är inte begränsat bara till hanteringen av lokala dokument utan det är också indikerat för anslutning av alla moln inklusive även det officiella molnet för Apples ekosystem, iCloud Drive. På så sätt kan de delas på ett enkelt sätt och organiseras efter eget tycke. Den sticker också ut framför allt för den koppling den har med alla team i ekosystemet som lämnar iPhone och iPad till Mac eller många andra enheter. På så sätt centraliseras allt med syfte att förbättra personlig och arbetsproduktivitet för att kunna arbeta på ett bekvämt sätt. Även om detta inte är en perfekt applikation långt därifrån, även om den förbättras lite i taget med fler integrationer och verktyg för att kunna ha en mer än tillräcklig hantering och framför allt organiserad.

Hur man använder appen Filer på iPhone och iPad

Dela dokument enkelt

Något som sticker ut i Files är hur lätt det kan vara att dela vilken typ av dokument som helst med andra. Men det är inte bara begränsat till separata filer utan det kan också användas för att arbeta i samma mapp. Detta är något som är internaliserat i Apples moln, iCloud Drive, och som även kan ses i många andra molntjänster som Googles. Med den enkla iCloud-posten kan du dela mappar fulla av dokument och den andra personen kommer också att dyka upp i ditt Filer-program. På så sätt är det mer än bekvämt att arbeta på iPhone eller iPad med denna applikation i vardagen.

Compartir Archivos

Även om det inte bara är begränsat till användare som är inom ekosystemet. Detta uppnås genom att generera en länk som kan skickas till alla som inte har en iPhone eller en iPad så att de kan ha det dokumentet i sin ägo. Det är sant att du inte kan dela en mapp för att kunna redigera dokumenten inuti, men du kan tillåta att de laddas ner.

Anslut alla dina moln på ett ställe

I Filer, som vi tidigare har kommenterat, är de inte begränsade till att bara hantera iCloud Drive-filer. Du kan också synkronisera Google Drive och till och med Outlook. Allt detta uppnås genom de konton som du har länkat till din iPhone som upptäcks automatiskt. Helt enkelt inom applikationen måste du aktivera den så att du har tillgång till molntjänster. Detta är något riktigt viktigt för att kunna ladda ner filerna och manipulera dem eller till och med exportera dem till enhetens interna lagring för att kunna arbeta med dem.

Arkivnuber

Till detta kommer även möjligheten att ansluta till olika servrar. På så sätt kan du komma åt till exempel företagsservrar där intern data lagras och du kan även komma åt en NAS till exempel. Detta gör det mycket bekvämare att komma åt all data som du har lagrat var som helst. På så sätt förenklas användningen av olika applikationer avsevärt genom att ha allt koncentrerat i en enda.

Organisera alla dina filer bekvämt

Skapa mappar och ange vad du vill

För att organisera alla dina filer låter programmet dig skapa mappar på ett mycket enkelt sätt. Vid introduktion av filer är det självklart svårt att skicka dem, men du kan alltid välja de olika alternativen som finns, som att byta namn eller få information. På detta sätt kan du när som helst redigera informationen i mappen. Namnet är viktigt eftersom du i iPhones sökmotor kan söka i den här mappen när som helst för snabb åtkomst. Detsamma gäller för en viss fil som kan bytas om helt enkelt genom att hålla ned objektet för att få upp rullgardinsmenyn.

archivos crear mattor

Dessa alternativ innehåller, förutom att kunna byta namn på en mapp eller fil, även många andra alternativ. Bland dessa utmärker sig till exempel möjligheten att duplicera den, flytta den, öppna snabbvyn eller komprimera den. Det senare är ganska viktigt eftersom du kan skicka vilken mapp eller fil som helst som väger tillräckligt med MB i en .zip-fil för att underlätta sändning via e-post eller på annat elektroniskt sätt. På ett extra sätt, hur kunde det vara annorlunda, kan dekomprimeringen också utföras i själva Files-applikationen.

Organisation på etiketter

För att ha allt organiserat och hitta det snabbt kan både dokument och mappar taggas. Till exempel, om en serie filer uteslutande är fakturor, kan de kategoriseras på det sättet för att gruppera dem alla under samma etikett. Dessa är obegränsade och kan även klassificeras efter olika helt anpassningsbara färger. På detta sätt finns det på huvudskärmen Filer en sektion som är dedikerad till alla etiketter som du har konfigurerat som standard. Genom att klicka på den kommer du att kunna komma åt alla dokument eller mappar som du har märkt på detta sätt. Utan tvekan är det ett av de bästa möjliga sätten att kunna ha allt organiserat. Detta uppnås helt enkelt genom att öppna rullgardinsmenyn som vi tidigare har kommenterat med för att klicka på avsnittet “etiketter” för att klassificera det.

etiquetas archivos

Skanna direkt och spara det i Filer

Ibland kan det vara komplicerat att spara ett dokument som du har fysiskt i applikationen Filer. Du måste använda ett annat externt program men Files har en integrerad skanner. När du trycker på den öppnas kameran för att fånga det specifika dokumentet och det kommer automatiskt att arkiveras i applikationen och finns alltid tillgängligt i den mapp du vill ha till ditt förfogande.

Integrerad editor

Applikationen Filer har en liten integrerad editor som låter dig utföra olika uppgifter på ett enkelt sätt. Även om det inte tillåter att texten ändras på plats, måste man tillgripa andra applikationer, kan olika anteckningar göras. När du kommer åt en specifik fil som en PDF i det övre högra hörnet ser du en liten penna. Genom att klicka på denna kommer du till anteckningsläget för att kunna markera en specifik del eller göra olika former för att markera en del av texten. När det har sparats kommer dokumentet att ändras med alla dessa ändringar. Detta för att skicka det med dessa anteckningar så att personen som tar emot det kan se allt du vill sända.

Intern lagringshantering

Som vi har kommenterat tidigare är applikationen Filer inte begränsad bara till filer som finns i molnet. Du kan också hantera all information på den interna lagringen av iPad eller iPhone. Dessa fall är mycket viktiga eftersom ingen typ av internetuppkoppling krävs för att kunna fungera idealiskt för många av situationerna. Data kan snabbt exporteras från molnet till denna lagring. Dessutom bör det också noteras att alla nedladdningar du gör i Safari lagras i detta internminne. På så sätt är tillgången helt säkerställd.

Relaterade Artiklar

Back to top button