Hur man använder animationspanelen och anpassar animationer i Microsoft PowerPoint

Det är viktigt att förstå de olika funktionerna som kraftfulla applikationer som Microsoft PowerPoint har. Och nu, tack vare dess onlineversion, kan vi skapa animationer som vi kan lägga på våra bilder.

I artikeln vi visar nedan kommer vi att lära dig ett mycket enkelt sätt använda animationspanelen och hur du anpassar animationer i Microsoft PowerPoint.

I en annan handledning kan du lära dig hur du placerar animationer och övergångar på bilder med PowerPoint. Men i den här artikeln kommer vi att lära dig hur du använder animationspanelen och anpassar animationer i Microsoft PowerPoint, så låt oss komma igång.

Hur man använder animationspanelen och hur man anpassar animationer i Microsoft PowerPoint

Det är väldigt enkelt att skapa animationer och använd animationspanelen, för att anpassa animationer i Microsoft PowerPoint måste vi ladda våra bilder först. Sedan, för att aktivera animeringspanelen, gå till huvudmenyn och välj fliken Animationer och klicka sedan på panelalternativet Animationer i gruppen för avancerade animationer.

Först och främst kommer vi att hitta animeringspanelen tom eftersom vi inte har lagt till några av våra bildobjekt. Men när du lägger till animeringseffekter läggs de till i animeringspanelen som en lista. I den här listan kommer vi att se i vilken ordning animationerna placeras.

För vi kommer att se en stjärna i varje animationdetta kommer att berätta för oss vilken typ av animation den representerar. Om den här asterisken är grön betyder det att de är ingångsanimationer och de gula representerar högdageranimationer. De röda stjärnorna är utgångsanimationer osv. Om det är en bana animation, kommer det att visa oss en blå stjärna.

Vi kommer också att märka att varje animation har ett namn, och till höger kommer den att ha en rektangel som anger varaktigheten med en start och ett slut. Dessa animationer kan ändras när som helst i sina alternativ eller helt enkelt raderas genom att klicka på knappen Ta bort, men om vi vill lägga till animationer måste vi göra ett klipp på alternativen Lägg till en animation.

Efter att ha valt någon animation kommer du att se att på höger sida visas en liten triangelformad ikon. När du gör ett klipp på den öppnas en meny som bland annat visar oss olika alternativ. Hur animeringen startar, vilket kan hända när man skapar ett klipp med musen, eller börjar från det föregående eller efter det föregående.

Använd och anpassa animationspanelen i PowerPoint

Vi kommer också att hitta alternativet Effektkontroller, efter att ha klickat kommer det att visa oss ett fönster från vilket vi kan tillämpa färg, ljud, intervall, ljuseffekt, trigger, etc. alla dessa alternativ är fullt konfigurerbara beroende på behoven.

Det erbjuder oss också ett alternativ där vi kan dölja tidsskalan längst ner eller de bredvid animeringen. Här hittar vi också alternativet Ta bort till ta bort animationen. Om jag flyttar en effekt och placerar den ovanför eller under en annan effekt, kommer vi att ändra ordningen på effekterna, men jag kommer att göra detsamma med pilarna.

Allt dessa animationer kan konfigureras med tiden måste den ha en bana, men allt kommer att bero på bilden vi vill animera. Det är viktigt att vi har en tydlig uppfattning om vad vi vill göra och vilka effekter vi kommer att lägga till animationen. På så sätt får vi en sammanhängande animation.

Därför har vi på ett väldigt enkelt sätt visat hur animationspanelen fungerar och de olika anpassningsbara alternativen den kan utföra. Som du kanske har insett har detta program ett mycket intuitivt gränssnitt och är inte alls svårt att använda.

Och du lärde dig utan större komplikationer i den här handledningen hur man använder animationspanelen och hur man anpassar animationer i Microsoft PowerPoint.

Relaterade Artiklar

Back to top button