Hur man använder AirPlay och åtgärdar dess vanliga problem

Hur man använder AirPlay och åtgärdar dess vanliga problem

Användare har möjlighet att trådlöst streama underhållning från en Apple-enhet till sin TV eller högtalare, tack vare AirPlay. För att använda den behöver du en Apple TV, en TV som stöder AirPlay eller en annan AirPlay-gadget. Spegling gör att AirPlay kan visa på TV-skärmen exakt vad som spelas på den anslutna enheten.

Allt du behöver göra är att länka Apple TV, din Mac och ditt lokala Wi-Fi-nätverk till samma nätverk. Sedan, i flera appar, inklusive Foton, Musik, TV och Safari, är AirPlay-alternativet omedelbart tillgängligt.

Vad är AirPlay bra för?

Användare som vill dela sina bilder eller videor med andra vid vilken funktion som helst eller vill ha den bästa tittarupplevelsen av att se en film på en stor skärm kommer att finna AirPlay-funktionen utmärkt.

Titta på dubbla skärmar är också möjligt med AirPlay. Du kan öppna upp en otrolig spelpotential genom att konvertera din Apple iPhone till en handkontroll medan du spelar ett spel på en stor skärm.

Dessutom låter AirPlay dig sända musik till externa högtalare. Bästa möjliga surroundljud produceras i hela ditt hus via ett Wi-Fi-nätverk.

Din Apple-enhet måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Apple TV eller AirPlay-enhet för att kunna använda AirPlay. Dessutom, för kompatibilitet, måste operativsystemen på dina enheter vara de senaste nog.

Hur kan jag använda AirPlay för att leverera innehåll till min TV?

Leta upp ljud-, video- eller andra filer du vill dela via AirPlay på din Apple-enhet.

Du kan behöva trycka på delningsalternativet i vissa appar för att komma åt AirPlay-symbolen.

Välj den AirPlay- eller Apple TV-enhet som du vill streama till.

På så sätt kan du AirPlay till Roku, Android-box eller någon kompatibel enhet.

Hur kan jag använda AirPlay för att spegla min Apple-enhet?

1. Svep på din Apple-enhet för att starta Kontrollcenter.

2. Välj alternativet AirPlay Mirroring och välj sedan den Apple-enhet som du vill streama innehållet på.

3. Ange AirPlay-lösenordet på din smartphone om det visas på din TV-skärm.

Hur kan jag använda AirPlay för att spegla min Mac?

1. Tryck på alternativet AirPlay på din Macs menyrad.

2. Välj din Apple TV eller AirPlay-enhet från rullgardinsmenyn.

3. Ange AirPlay-lösenordet på din Mac om det visas på TV-skärmen.

4. Med samma alternativ kan du också välja att använda din TV som en separat skärm.

Åtgärda vanliga AirPlay-problem

  • Felsökning av AirPlay-problem på din iPad och iPhone

1. Slå på ditt Wi-Fi: Den enklaste metoden för att åstadkomma detta är att en kort stund aktivera flygplansläget på din iPhone eller iPad innan du stänger av det. Detta tvingar enheten att återupprätta sin Wi-Fi-anslutning, vilket åtgärdar en mängd olika anslutningsproblem och återupptar AirPlay på iPad eller iPhone.

2. Se till att din enhet körs på den senaste iOS. Att uppdatera din enhet kan faktiskt fixa buggar och fel på din enhet. Så håll din enhet uppdaterad.

3. Starta om din iPad eller iPhone. Om AirPlay inte fungerar korrekt på grund av ett programvaruproblem kan omstart av enheten ta bort problemet. Starta om enheten för att utföra en omstart.

  • Felsökning av AirPlay-problem på din Mac

1. Kontrollera om din Mac stöder AirPlay: Se till att din Mac stöder AirPlay om du aldrig har använt den för AirPlay. Välj “Systeminställningar” från Apple-menyn och sedan “Skärmar” för att göra en kontroll. Om AirPlay är kompatibelt med din Mac kommer du att se ett menyalternativ för AirPlay Display.

2. Kontrollera ditt Wi-Fi: Kontrollera att din Wi-Fi-anslutning fungerar korrekt genom att starta om den. Genom att starta en URL i en webbläsare kan du kontrollera ditt Wi-Fi.

3. Starta om din Mac: Starta din Mac igen. En omstart kan eliminera eventuella buggar som orsakar tillfälliga fel.

4. Sök efter uppdateringar: Se om MacOS har uppdaterats. Kontrollera att du använder den senaste macOS-versionen.

  • Felsökning av AirPlay-problem för Apple TV och andra smarta TV-apparater

1. Aktivera din enhet. Se till att enheten du vill använda är påslagen och vaken.

2. Anslut AirPlay och den andra enheten till exakt samma Wi-Fi-nätverk. Kontrollera om den andra enheten är på samma Wi-Fi-nätverk som din Apple-enhet. Om inte, byt nätverk så att dina enheter kan synkroniseras.

3. Kontrollera att enheten är korrekt ansluten till Wi-Fi. Försök att strömma material från internet med enheten. Om det inte fungerar kommer AirPlay inte heller att fungera. Om så är fallet kan din enhet ha ett allvarligare problem eller så kan routern behöva återställas.

Starta om routern om det ser ut som att din internet- eller Wi-Fi-anslutning är orsaken till dina problem. Efter att ha kopplat ur den i två minuter, koppla in den igen.

Din router kan behöva uppdateras. Om en firmware-uppdatering krävs, kontrollera din router. Om problem med ditt Wi-Fi kvarstår kan du behöva söka professionell hjälp.

4. Apple TV eller din andra smarta TV behöver en uppdatering. Se till att din smarta TV är uppdaterad om du använder en. Leta efter programuppdateringar och installera dem om några finns tillgängliga.

5. Starta om enheten. Dess minne kan rensas med en omstart, vilket återupprättar anslutningen.

6. Verifiera ljudet på enheten. Kontrollera att enhetens ljud inte är avstängt om AirPlay bara fungerar delvis, till exempel när du kan se videon men inte höra ljudet. Kontrollera dessutom om din iPhone eller iPad inte är avstängd.

7. Om du använder en icke-Apple smart TV, säg Samsung, och undrar varför AirPlay inte fungerar på Samsung TV, kan det vara så att din TV-modell inte stöder AirPlay. Så kontrollera din enhets kompatibilitet om du inte har provat AirPlay på den tidigare.

Slutsats

Det är mycket uppenbart nu att även de bästa Apple-funktionerna kan ha problem. Dessa situationer uppstår ofta i all teknisk utveckling. Även om utvecklare ofta tillhandahåller uppgraderingar för dessa, är det bra att du har vår plattform för att guida dig mot enkla korrigeringar av sådana problem. Vi hoppas därför att du besöker det här inlägget igen för att hitta en lösning nästa gång AirPlay slutar fungera. Låt oss veta dina tankar och dela dina problem med oss. Vi hjälper dig gärna!

Relaterade Artiklar

Back to top button