Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder Airdrop för att snabbt dela filer

Här är en guide om hur du använder Airdrop för att snabbt dela filer mellan iOS-enheter och Mac-datorer.

När vi ofta skapar media Till exempel foton eller dokument på våra enheter behöver vi då vanligtvis skicka dem till någon annan. Om vi ​​behöver få ett projekt godkänt av en chef, skicka ett fotostycke till vår redaktör eller något annat, kan vi skicka det via e-post eller skicka det via dropbox.

Ett av de enklaste sätten att dela är dock rätt i både iOS och MacOS Sierra. Funktionen kallas Airdrop och kan användas för att snabbt skicka och motta information när du är på språng.

Hur man använder Airdrop för att snabbt dela filer

Här är stegen för att skicka och ta emot filer med Airdrop på din Mac eller iOS-enhet.

Titta på videon ovan för mer information och tips för hur du använder Airdrop.

Skicka filer från iOS med Airdrop

Om du ofta använder din iOS Enheten är stor sannolikheten för att du använder den av arbetsrelaterade skäl och kan behöva snabbt skicka en fil till kollega eller chef. Att skicka ett foto skulle till exempel vara något som skulle motivera använder Airdrop istället för att skicka det via e-post.

Till tillgång Airdrop på din iOS-enhet, svep uppåt att avslöja Kontrollera Centrum och därifrån trycker du på fliken med titeln Airdrop och du kommer att presenteras med alternativ. Du kan växla Airdrop till Tar emot Av, Kontakter Endast eller Alla. Dessa olika delningsbehörigheter kommer att vara användbara beroende på situationen.

airdrop1

För att kunna använda Airdrop måste du ha Wi-Fi och Bluetooth aktiverat på din enhet såväl som den du skickar till. När detta är aktiverat kan du välja din fil och sedan trycka på Dela med sig ikonen för att visa olika sätt att dela den.

Du kommer att märka förutom dina vanliga delningsmetoder som meddelanden och e-post, du bör nu se avsnittet för Airdrop upplyst blå. Ögonblick senare bör din vän dyka upp där för dig knacka på. Om du trycker på deras namn kan de göra det autentisera transaktionen på deras enhet och därifrån bör filen överföras.

airdrop2

Detta är extremt praktiskt när du är på språng och behöver dela filer i full kvalitet med varandra utan att behöva tillgripa e-post eller lagra någon annanstans och dela en länk.

Använda Airdrop mellan Mac och iOS

Ett annat mycket användbart sätt att använda Airdrop är att överföra filer till och från din iPhone / iPad och din Mac. Om du arbetar på en Mac och kan behöva dela dina senaste filuppdateringar när du är på språng med kunder, använder du Airdrop till omgång överföra filer är perfekt.

Nu när du vet hur du Airdrop från din iPhone borde du kunna skicka filer till Mac utan problem. Att använda Airdrop på Mac-sidan av saker är ganska enkelt och kommer att nås via Upphittare.

airdrop3

När du öppnar en nytt Finder-fönster genom att klicka på ikonen i Docka, kommer du att se din sidofält med dina vanliga platser som du ofta besöker, till exempel Hem, Skrivbord, Dropbox och mer. Om du rullar nedåt visas ett Airdrop-val. Om du klickar på det här kan du, precis som på iOS, se tillgängliga vänner att Airdrop med.

Du kan också justera hur du får upptäcka och kan växla på samma sätt som iOS baserat på din Integritet preferenser. Om du inte ser din kollega visas som någon att Airdrop med, kan du behöva ändra dessa inställningar om de inte får se din enhet.

Att använda Airdrop har betydligt ökat min produktivitet tid och jag använder mig av den via e-post och meddelanden för de flesta filtyper. Det finns naturligtvis skäl till att e-post till exempel skulle vara bra idéer eftersom det skapar en säkerhetskopia på din e-postserver, men oftare än inte kommer Airdrop att få jobbet gjort i några snabba kranar på skärmen.