Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder 1-Tap-arkiv på Kindle Fire HDX-surfplattor

En av de shoppingproblem som användarna har när de överväger ett köp av surfplattor är att bestämma hur mycket lagringsutrymme de tror att de kommer att behöva. Många surfplattor kan väljas med kapacitet från 16 GB till 64 GB, vissa har större alternativ. Apples iPad har ett 128 GB alternativ. Googles Nexus 7 har 16 GB och 32 GB modeller. Microsoft Surface 2 Tablet har 32 GB och 64 GB alternativ tillgängliga. Och Surface Pro 2 kan köpas med lagringsalternativ från 64 GB till 128 GB. Vissa surfplattor låter dig förlänga ditt lagringsutrymme med ett SD -kort, andra inte.

Skärmdump_2014-04-13-08-38-30

Uppenbarligen, ju lägre lagringsutrymme du köper desto billigare är din initiala kostnad. Apple och Microsoft höjer priset $ 100 när du fördubblar lagringskapaciteten. Google höjer kostnaden för en Nexus 7 med $ 40. Amazon höjer priset på sina Kindle Fire HDX -surfplattor 50 dollar. Behöver du den största lagringskapaciteten som finns? Allt beror på hur du planerar att använda en surfplatta, och molnet spelar en framträdande roll i den beslutsprocessen.

Med tillkomsten av molnlagring och synkroniseringsmöjligheter kan du välja att lagra lite innehåll i ditt molnkonto som du använder för din enhet istället för lokalt. Återigen, beroende på hur du använder din surfplatta kan detta spara mycket plats. Till exempel, om du är en ivrig spelare och laddar ner många av de högre spelen kommer de snabbt att äta upp ditt lagringsutrymme lokalt. Om du laddar ner mycket videoinnehåll för offlinevisning kan du också se att din lagringstilldelning minskar snabbt.

Användare med stora musikbibliotek behöver inte längre ha de tusentals låtarna på mobila enheter eftersom de kan komma åt och spela sin musik från en molnlagringslösning. Eller så kan de använda någon av det stora antalet tillgängliga streamingtjänster. Dokument kan också lagras i molnet.

Men det betyder inte att dokument, musikfiler och videofiler inte magiskt hittar vägen till ditt lokala lagringsutrymme när du använder eller spelar dem. Det betyder inte att appen eller spelet du laddade ner förra året inte bara sitter på din enhet och tar upp en gigabyte eller mer lagringsutrymme. Så om din budget och användningsscenario visar att du väljer en enhet med liten kapacitet måste du ibland se till att du raderar eller arkiverar det gamla innan du kan ta in det nya.

iOS -användare med enheter med mindre kapacitet var tvungna att rensa lagringsutrymme för att den senaste iOS 7.1 -uppdateringen skulle kunna göra sitt. Surface 2 -användare kan se prestandaträffar om för mycket innehåll lagras lokalt. Tänk också på att annonserad lagringskapacitet inte är det som är helt tillgängligt. Operativsystemet och förinstallerade appar tar en del av lagringsutrymmet.

Tack och lov med appar kan du radera dem från din enhet och din inköpsrekord behålls fortfarande i den App Store du använder. Så om du tar bort en app och vill ladda ner den igen kan du. Ett personligt exempel på detta är NCAA March Madness App. Jag behåller den inte på någon av mina enheter förutom när turneringen pågår. Sedan raderar jag det. För dokument, musik och video finns molnversionerna alltid där så länge du är ansluten.

Men att ta bort innehåll från din enhet kan vara en tidskrävande, jakt- och hackprocess. För Kindle Fire HDX Tablet -ägare har Amazon kommit på en lösning som den kallar 1-Tryck på Arkiv.

Läs: Kindle Fire HDX 8.9: Review

Det är så enkelt som det låter. Med en knapptryckning kan du skicka innehåll i olika kategorier som du inte har nått på ett tag till Amazons moln för senare hämtning. Så här fungerar det.

Svep först ner från toppen av skärmen för att öppna menyn Inställningar. Sedan Välj inställningar.

Skärmdump_2014-04-13-08-39-18

Välj därifrån Enhet.

Skärmdump_2014-04-13-08-39-08

Välj därifrån Lagring.

Skärmdump_2014-04-13-08-38-53

När du väl är i Lagring inställningsskärmen ser du en lista med ditt innehåll efter kategori. Efter några sekunder kommer en automatisk genomsökning av din enhet att avslöja hur mycket lagring varje kategori använder med antalet objekt inom varje kategori som visas.

Skärmdump_2014-04-13-08-38-30

Du kan trycka på vilken kategori som helst för att se mer detaljer. Anteckna det Spel och Ansökningar är två separata kategorier.

Skärmdump_2014-04-13-11-09-02

På toppen av Lagring sida ser du en färgad grafvy som visar hur ditt lagringsutrymme används bland kategorierna. Färgerna hänför sig till kategorierna nedan.

Mellan grafen och listan över kategorier är det vi letar efter: 1-Tryck på Arkiv. Tryck på den och en kort skanning av ditt innehåll kommer att ske. Då ser du innehåll som du inte har använt eller använt de senaste sju dagarna.

Skärmdump_2014-04-13-08-38-41

Det kommer att finnas en bock till vänster om innehållets titel. Allt som är kontrollerat är klart 1-Tryck på Arkiv. Om du vill avmarkera ett objekt trycker du på bocken till höger om titeln. (Jag är inte säker på varför vi behöver två bockar.)

Längst ner på skärmen ser du knappar för Rensa alla, markera alla, och Arkiv. Om du trycker på Arkiv -knappen kommer de objekt du har valt att tas bort från din enhet och lagras i molnet.

Det är allt. Enkel. Ljuv. En enkel 1-Tap-metod för att rensa ut innehåll från olika kategorier på ett ställe.

Annan Kindle Fire HDX-täckning och instruktioner