Hur man anställer för ett internt marknadsföringsteam

0 Shares

Under de senaste åren har många företag börjat inse vikten av att flytta vissa eller till och med alla sina marknadsföringsmöjligheter internt. Den här processen är dock inte utan problem. När du kombinerar det nya sättet att arbeta och det extra trycket att upprätthålla stabilitet i dagens affärsvärld är det lätt att förstå varför det kan vara en utmaning att anställa ett internt marknadsföringsteam.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med att anställa ett internt marknadsföringsteam?

Innan du börjar sätta ihop ditt interna marknadsföringsteam är det bra att väga dina alternativ och få en överblick över för- och nackdelarna med att anställa ett internt marknadsföringsteam.

Pro: Mer smidighet

Utan att behöva koordinera mellan flera marknadsföringsbyråer blir det lättare att hålla koll på dina marknadsföringsinsatser. In-house marknadsföringsteam har fullt ägande av metodik, varumärke och budget, vilket gör att pivotering blir mycket enklare.

Fördel: Större kontroll över kreativitet och varumärkesbyggande

När du anställer ett internt marknadsföringsteam lever och andas de ditt varumärkes dag varje dag hela dagen. Det är precis därför ditt team naturligtvis kommer att ha en bättre förståelse för din kreativa och varumärkesbyggande process. Men att ha en utomståendes perspektiv på din kreativitet och marknadsföring kan också vara bra för att driva nya idéer.

Pro: Spara pengar

Att spara pengar är definitivt en av de bästa fördelarna med att ha ett internt marknadsföringsteam, eftersom det låter dig ha kontroll över hur och var dina pengar spenderas. Ibland kan marknadsföringsbyråer ha högre priser för sina tjänster än ditt interna team. Dessutom kommer varje ny kampanj och uppgift utanför den ursprungliga arbetsomfattningen att höja din avgift. När du har ett internt marknadsföringsteam kan du ge dem alla de uppgifter du vill ha och deras lön förblir oförändrad.

Con: Det tar tid

Att anställa för vilken position som helst, än mindre en viktig sådan som hela ditt marknadsföringsteam, kommer att ta tid. Du kommer att behöva spendera mycket av det för att hitta kandidater, intervjua dem, anställa de bästa och sedan ta med alla de nya anställda. Detta kan ta månader. Fler anställda innebär också mer tid på att hantera omkostnader för deras löner, ledighet och förmåner.

Minus: Begränsad kompetens

Oavsett hur hårt du försöker bygga det perfekta laget, kommer du helt säkert att hamna hos människor som saknar vissa färdigheter. Om dessa färdigheter blir en nödvändighet för dig någon gång, kan du anställa, men det kommer att ta tid och tid är vanligtvis knappt i marknadsföring.

I så fall är det bättre alternativet att arbeta med en marknadsföringsbyrå som omedelbart kan förse dig med anställda som har så djup eller så bred kompetens som du behöver.

Con: Lita på människor

Folk slutar och det är helt okej. Men om en nyckelperson från ditt marknadsföringsteam lämnar ditt företag, kommer dina marknadsföringsinsatser sannolikt att vackla tills du hittar ersättaren.

Detta kan också hända med byråer, men det är mycket ovanligare eftersom byråer tenderar att bemanna flera team samtidigt med personer som är redo att ta över alla nya projekt efter behov.

Innan du börjar anställa

Nu när du är bekant med för- och nackdelarna med att anställa ditt eget interna team, låt oss ta en titt på vad du behöver tänka på innan du börjar leta efter personer att anställa.

Identifiera dina behov

Detta kan låta självklart, men det är det viktigaste steget du behöver ta innan du anställer ditt interna marknadsföringsteam. Det finns många olika yrken inom marknadsföringsvärlden, såsom design, reklam, sociala medier, analytics, mediaköp, management, etc. Börja med att identifiera vilka av dessa ditt företag behöver mest och börja sedan anställa för dessa tjänster.

Vad man ska leta efter hos kandidater

Efter att du har identifierat vilka positioner du vill att ditt interna team ska t√§cka m√•ste du ta reda p√• vilken typ av person som passar b√§st med ditt f√∂retags kultur. √Ąven om det s√§kert finns n√•gra unika egenskaper som f√∂retag f√∂redrar, representerar de som listas nedan en mer allm√§n lista √∂ver egenskaper att ha:

  • Passion: Om du vill att dina anst√§llda ska vara helt h√§ngivna till ditt f√∂retag och dina m√•l, m√•ste de brinna f√∂r din bransch och speciellt f√∂r vad ditt f√∂retag g√∂r.
  • √Ėdmjukhet: Vi g√∂r alla misstag, det r√•der ingen tvekan om det. Men om du vill att ditt f√∂retag ska blomstra och v√§xa m√•ste dina anst√§llda kunna erk√§nna sina misstag och acceptera n√§r de har fel.
  • En f√∂rm√•ga att kommunicera: En annan stor egenskap att ha √§r f√∂rm√•gan att kommunicera effektivt med kunder, √∂verordnade och lagkamrater. I den digitala tids√•ldern m√•ste arbetare veta hur de effektivt skickar och tar emot meddelanden personligen, via telefon och online.
    Organisationsförmåga: Du bör leta efter personer som kan planera, prioritera och uppnå mål. Dessa färdigheter kan spara pengar och tid eftersom de är avgörande för multitasking och hålla ett företag igång framgångsrikt.

Hur anställer jag det perfekta interna marknadsföringsteamet?

Nu när vi har täckt allt du behöver göra som förberedelse, låt oss ta en djupdykning i hur du anställer ditt A-lag.

Börja med att leta på rätt ställen

Var du lägger upp din jobbannons kan ha ett stort inflytande på vilken typ av personer som söker den. Utöver detta måste du vara medveten om att inte alla marknadsförare hänger på samma ställen online. Om du till exempel letar efter en designer bör du gå till Dribbble eller Behance. Om du letar efter innehållsmänniskor är en innehållskonferens eller en träff ett bra ställe att börja. Om du anställer en person i sociala medier, kommer du förmodligen att hitta dem på sociala medier.

Men även om olika typer av marknadsförare umgås i olika hörn av internet, finns det en gemensam plats som de alla delar РLinkedIn. Att veta hur man proaktivt når någon på LinkedIn är ett säkert sätt att rikta in sig på de kandidater som du faktiskt vill ha.

Bygg relationer och nätverk

Medan vi √§r p√• √§mnet LinkedIn b√∂r du √∂verv√§ga att l√§gga upp att du anst√§ller f√∂r att se om n√•gon i ditt n√§tverk kan h√§nvisa kandidater. √Ąven om du kan g√∂ra LinkedIn-annonsering och rikta in dig p√• vissa personer med din jobbannons, b√∂r det oftast r√§cka med ett inl√§gg p√• din profil med en l√§nk till din webbplats f√∂r att f√• bollen i rullning.

Använd platsannonskampanjer för att hitta rätt personer

Ibland måste du dock gå tillbaka till grunderna och rikta in dig på din publik online med en specifik marknadsföringskampanj på sociala medier. Oavsett om det är LinkedIn, Facebook eller Instagram kan sociala medier vara ett bra verktyg för att hjälpa dig hitta kandidater som passar dina behov.

Tips för att anställa ditt interna marknadsföringsteam

Det finns inget som heter ett perfekt lag

Oavsett hur mycket du anstränger dig finns det inte ett perfekt lag. Det finns ingen formel som är vettig för alla företag och det finns inte en struktur som kan garantera framgången för ditt interna marknadsföringsteam.

Istället för att försöka fullända ditt team, investera din tid, pengar och energi på att bygga ut det bästa interna teamet för dina nuvarande behov och mål.

Du ska inte försöka replikera andra företag och skapa en position i ditt team bara för att andra företag har dem. Strukturen på ditt team ska vara unik för dig och den ska matcha ditt företags vision.

Försök att hitta strategiska och taktiska marknadsförare

Att hitta balansen mellan strategiska marknadsförare som kan planera för långsiktiga mål och marknadsförare som arbetar med nuvarande är ett bra sätt att maximera dina resultat. När du bygger ut ditt marknadsföringsteam, försök hitta marknadsförare som är investerade i både aktuella kampanjer och långsiktiga mål.

Anställ personer med rätt kompetens och kulturpassning

För de flesta människor är detta förmodligen det mest utmanande målet att uppnå, eftersom det finns marknadsförare som utmärker sig i sitt jobb men som inte passar in i din kultur och vice versa. Men i slutändan finns det ingen marknadsförare värd att tappa företagets kultur över.

Dessutom kan ditt marknadsföringsteam aldrig nå sin fulla potential om dina kulturer krockar. När människor inte kan samarbeta, leder det till negativitet, slitningar, gräskrig eller någon av de andra dåliga sakerna som snabbt kan bryta upp ett team och stoppa tillväxten av företaget i processen.

Planera dina anställningar

N√§r du bygger ut ditt marknadsf√∂ringsteam m√•ste du fr√•ga dig sj√§lv varf√∂r du g√∂r det. Alltf√∂r ofta v√§ntar interna marknadsf√∂ringsteam p√• att utmaningen ska uppst√• innan de b√∂rjar f√∂rs√∂ka expandera. Tyv√§rr √§r det oftast f√∂r sent ‚Äď ‚Äč‚Äčutbr√§ndhet √§ger redan rum och m√§nniskor √§r √∂verv√§ldigade med sina uppgifter.

Vad du ist√§llet borde g√∂ra √§r att se fram√•t hela tiden och omge dig med fantastiska talanger innan du √∂verbelasta ditt team med arbete. √Ąven om detta kan l√•ta enkelt nog, kan det vara sv√•rt att f√∂lja, speciellt om du blir f√§ngslad av din konkurrents inst√§llning till intern marknadsf√∂ring.

Slutgiltiga tankar

Att bygga ett marknadsföringsteam för ditt företag kräver mycket fokus, omsorg och uppmärksamhet. Oavsett vad dina konkurrenter gör, bör du inte skynda på den här processen. Ta dig tid för i slutet av dagen är det dina interna marknadsföringsteammedlemmar som kommer att representera ditt företag varje dag.

När du anställer någon, se till att du gör ditt bästa för att börja på rätt fot. Det är därför det kan vara en bra idé att erbjuda ett onboarding-paket. Det skadar aldrig att gå den extra milen för att underlätta en nyanställds start.

0 Shares