Hur man ansluter två datorer till en MySQL-serverdatabas (exempel)

0 Shares

Ha verktygen för att hantera databasen Det är viktigt när du ska få tillgång till intressant eller viktig information, särskilt när det är på grund av arbete. Av denna anledning finns det inget bättre i sådana fall än att ansluta och synkronisera två (eller flera) datorer med en MySQL Server-databas.

Du kan hitta ett oändligt antal program på Internet som hjälper dig upprätta förbindelser mellan olika datorer åtkomst, extrahering och manipulering av innehållet som lagras i databasen. Här hittar du dock det bästa.

En databas, två datorer

Om så är fallet håller du din databas ansluten till din dator, men det är dags öka tillgängligheten till denna information och du vill veta hur du gör det har du kommit till rätt ställe. Där du till och med kan ladda ner, installera, konfigurera och använda MySQL på din Mac OS X Lion.

Ta en titt på Xampp

Det är en av de bästa gratisprogramvaran för denna typ av arbete. En av dess huvudfunktioner är att den är plattformsoberoende, så oavsett vilket operativsystem du har, bör du inte ha för stora problem med att installera och använda det på olika datorer.

Du kan ladda ner det här programmet säkert genom att besöka den officiella Xampp-webbplatsen, säkerställa att den fungerar korrekt. Efter nedladdning, fortsätt med installationen och här kommer du att lära dig hur du ansluter två eller flera datorer till databasen.

Anslutningsprocess

När du har installerat Xampp, när du startar det, kommer du att märka att gränssnittet för detta användbara program består av ett litet fönster.

I avsnittet som motsvarar MySQL klickar du på knappen “Config” och väljer sedan alternativet “my.ini”. Denna åtgärd kommer att öppna en textfil som innehåller värdefull information om tillåtna inställningar för fjärråtkomst till databasen.

MySQL-konfiguration

Hitta konfigurationssektionen som identifieras enligt följande: # bind-adress = 0.0.0.0, den kan också hittas i den lokala IP-konfigurationen (till exempel: 127.0.0.1).

Nästa sak du ska göra är att ta bort siffran (#) från kommandot eller avsnittet som indikeras tidigare, vilket kommer att tillåta olika typer av anslutningar till databasen. Klicka sedan på “Arkiv”, “Spara” och stäng filen.

 • Klicka på knappen “Stopp”.
 • Ett nytt fönster visas på skärmen, klicka på “Ja” eller “OK”.
 • Klicka på “Start”.

Logga in på phpMyAdmin

Efter att ha slutfört ovanstående procedur är det dags att gå in i phpMyAdmin för att återgå till lämpliga inställningar och därmed ge en annan dator åtkomst till databasen.

 1. Öppna din webbläsare.
 2. Ange: localhost: 80 /
 3. Klicka på phpMyAdmin.
 4. Tillgång till alternativet “Användarkonton”.
 5. Du kommer att se användaren “Root” som är standardanvändaren.
 6. Klicka på “Redigera behörigheter”.
 7. Gå till “Kontoinformation”.
 8. I avsnittet “Värdnamn” måste du ange:%.%.%%
 9. Klicka på “Fortsätt”.

Mer detaljerad åtkomst

Ovanstående skulle tillåta alla användare att komma åt databasen, vilket skulle generera en del risken i informationen däri.

Om du å andra sidan vill ge mer granulär åtkomst, till exempel till datorer anslutna till samma nätverk, behöver du bara veta vilken gateway som databasen eller din dator är ansluten till och lägg det i värdnamnet. Ett exempel på vad som kommer att finnas kvar i det här avsnittet är: 192.168.0.%

Enkel anslutning mellan datorer

Nu, om du vill upprätta en anslutning mellan en annan dator med en databas eller importera och exportera SQL-databaser, behöver du bara veta IP-adressen för nämnda dator och ge denna information till phpMyAdmin i avsnittet “Värdnamn”.

Hur vet du IP-adressen? Slappna av, gå till den här datorn, klicka på Start-menyn, skriv “cmd” och tryck på “Enter”-tangenten eller klicka på “Kommandotolken”.

Kör kommandot “ipconfig”. Hitta sedan avsnittet “IPv4-adress” och gör så här du kommer att identifiera IP-adressen som motsvarar denna dator.

Alltför lätt!

Med dessa enkla steg är du redan konfigurerad och konfigurerad med MySQL konfigurering av två eller flera datorer till databasen, så att de snabbt och effektivt kan hantera informationen i den. Nu när du vet hur du ansluter två datorer till MySQL Server-databasen återstår bara att fortsätta din resa.

0 Shares