Hur man ansluter PS4 / PS3-kontroller till Android

0 Shares

För en bÀttre spelupplevelse pÄ din telefon, hÀr Àr hur du ansluter PS4-kontroller till Android. Sonys DualShock 4 Àr en fantastisk gamepad som introducerades med PlayStation 4 redan 2013. Introducerad med Bluetooth-funktionalitet, en integrerad pekplatta och förbÀttrad design, anser mÄnga spelfans att DS4 Àr en av de bÀsta kontrollerna pÄ marknaden. I den hÀr handledningen kommer vi att förklara hur en PS4-kontroller kan paras ihop direkt med Android.

Android har ett stÀndigt vÀxande spelbibliotek. Med fortsatt teknikutveckling ökar ocksÄ den totala kvaliteten pÄ spel. Den enkla pekinmatningsmetoden Àr dock inte lika intuitiv för mer detaljerade spel. För det kan du ansluta PS4-kontroller till Android. Eftersom PS4 har funnits en tid nu skulle de flesta Android-anvÀndare redan Àga en DualShock 4-kontroller.

Anslut PS4 Controller till Android

Varför anvÀnda PlayStation Controller?

Android-telefoner, ut ur lÄdan, kommer med beröring som sin primÀra ingÄng. DÀr detta fungerar perfekt för nÀstan alla uppgifter fungerar avancerade / detaljerade spel bÀttre med en extern styrenhet. För ett spel som Call of Duty Mobile, till exempel, har du massor av ÄtgÀrder och för varje ÄtgÀrd finns det antingen en knapp pÄ skÀrmen eller en svepgest. Att utföra flera ÄtgÀrder samtidigt blir snabbt besvÀrligt pÄ detta sÀtt.

Dessutom, för anvÀndare som har mindre telefoner, fylls skÀrmen upp med knappar pÄ skÀrmen och det tar bort hela upplevelsen. Med en PS-styrenhet ansluten fungerar skÀrmen precis som en skÀrm utan nÄgra överliggande knappar.

SÄ hÀr ansluter du PS3 / PS4-kontroller till Android

Som standard skickar Sony PS4-kontroller med Bluetooth och eftersom nÀstan alla Android-telefoner har Bluetooth Àr det hÀr det enklaste sÀttet att para ihop DualShock 4 till Android. Vidare Àr denna metod trÄdlös, sÄ inga kablar krÀvs.

Anslut PS4 Controller till Android trÄdlöst

För proceduren framÄt behöver du inte installera nÄgra appar eller Àndra din telefon för att ansluta den. Telefoner som kör Àldre Android-versioner Àn 9.0 Pie kan dock behöva appar som Octopus Remapper för att mappa om kontrollerna ordentligt.

Steg 1 – Först fĂ„r du din PS4-kontroller i handen, se till att den Ă€r avstĂ€ngd och att din PS4-konsol ocksĂ„ Ă€r avstĂ€ngd.

Steg 2 – SlĂ„ nu pĂ„ din PS4-kontroller.

Steg 3 GÄ till instÀllningarna och slÄ pÄ Bluetooth pÄ din Android-telefon.

Steg 4 Tillbaka till styrenheten finns det tvÄ knappar pÄ vardera sidan av styrplattan: Alternativ och Dela, tryck och hÄll ned dem tills din handkontroll börjar blinka vitt.

Steg 5 – Kontrollenheten Ă€r nu i parningslĂ€ge, sĂ„ gĂ„ till telefonens Bluetooth-meny. HĂ€r bör du hitta den trĂ„dlösa handkontrollen som en enhet.

SÄ hÀr ansluter du PS4 / PS3-kontroller till Android 11

Steg 6 – Klicka pĂ„ kontrollenheten för att para ihop den med din telefon.

Steg 7 – Klicka pĂ„ ‘Wireless Controller’ nĂ€r den upptĂ€cks.

Steg 8 NÀr anslutningen har gjorts visar kontrollenheten nu ett konstant blÄtt ljus.

SÄ hÀr ansluter du PS4 / PS3-kontroller till Android 12

Det Àr allt! Din PS4-kontroller Àr nu ihopparad och ansluten till din Android-telefon.

Anslut PS3-kontroller till Android – Sixaxis / DualShock 3

Det har funnits ett par metoder för att ansluta en PlayStation 3 (PS3) -kontroll (Sixaxis eller DualShock 3) till en Android-telefon eller surfplatta för att spela spel, men de har varit mycket svÄra och fungerar vanligtvis inte för de flesta enheter . Google har lagt till stöd för USB-enhet sedan mÄnga Är, men vi har inte sett mÄnga kontroller riktade för Android-anvÀndare.

Nu kan du spela vanliga Android-spel och till och med styra hela din telefon med en PS3-kontroller (Sixaxis eller DualShock 3), tack vare Sixaxis-styrenhet app.

Alternativt kan du ocksĂ„ anvĂ€nda ‘MotionInJoy’ för Windows eller anvĂ€nda ett verktyg som heter ‘sixpair’ för Linux.

– PC-verktyg för att ansluta PS3-kontroller

Steg 1 – Köp Sixaxis Enabler-appen. TyvĂ€rr kan du inte anvĂ€nda DualShock 3-kontroller utan att köpa appen först. Kolla ocksĂ„ först i kompatibilitetslistan för att se om din telefon stöds.

Steg 2 – Öppna appen och den ska ha “Detecting Sixaxis, please attach controller” uppe.

Steg 3 – Anslut din PS3 DualShock 3-kontroller med en OTG-adapter och kabel till din telefon.

Steg 4 – Se till att din PS3 Ă€r urkopplad. SlĂ„ nu pĂ„ styrenheten.

Steg 5 – NĂ€r du har gjort det visas en popup som ber om Ă„tkomst, tryck pĂ„ OK.

Steg 6 – Nu ska appen sĂ€ga “Sixaxis Enabled” och ett gĂ€ng rader ska dyka upp i appen nĂ€r du flyttar din handkontroll.

Det Àr allt, sÄ hÀr ansluter du DualShock 3-kontroller till Android. Nu Àr det bara att öppna ett spel och anvÀnda din PS3-kontroller för att spela!

LĂ„t oss veta om din upplevelse av att ansluta DualShock 4 PS4-kontroller till Android och vilka spel planerar du att spela med handkontrollen?

0 Shares