Hur man ansluter och anvÀnder en PS5-kontroll för att spela pÄ PC

0 Shares

Även om en av de stora fördelarna med att spela pĂ„ PC Ă€r att kunna anvĂ€nda tangentbordet och musen lĂ€ttare (sĂ€rskilt i spel av FPS-typ), finns det vissa genrer som helt enkelt fungerar bĂ€ttre med en kontroller, sĂ„ det Ă€r inte förvĂ„nande att Om du har PS5-kontrollern vill du anvĂ€nda den pĂ„ din PC sĂ„ att du inte behöver köpa en separat gamepad.

Anslut och anvÀnd en PS5-kontroll för att spela pÄ PC

AnvÀnda PS5-kontrollern pÄ PC: funktioner och brister

PS5 DualSense-kontrollern Àr ocksÄ en av de bÀsta gamepads för PC, eftersom den Àr vÀldigt bekvÀm att hÄlla i och dess prestanda Àr optimal pÄ den hÀr plattformen sÄvÀl som, naturligtvis, pÄ Sony-konsolen. Som vi redan har nÀmnt finns det nÄgra spel som helt enkelt fungerar bÀttre med en fjÀrrkontroll, som fotbolls- eller basketsportsimulatorer eller vissa titlar som Dark Souls, Tomb Raider och en lÄng etcetera. Utöver det Àr det inte fÄ anvÀndare som har en PC kopplad till TV:n i vardagsrummet, dÀr uppenbarligen en fjÀrrkontroll ger dig större komfort att spela.

DualSense PS5

Styrenheten fungerar bÄde trÄdbundet och trÄdlöst om din PC har en Bluetooth-mottagare, och du behöver en USB-C till USB-A-kabel om du planerar att anvÀnda den med kabel, ja. Om PC:n har en USB-C-kontakt sÄ kan du givetvis Àven anvÀnda en USB-C till USB-C-kabel för detta, och du mÄste helt enkelt se till att kabeln tillÄter dataöverföring och inte bara Àr till för laddning.

Om du anvÀnder PS5 DualSense-kontrollern pÄ PC Àr det viktigt att komma ihÄg att funktioner som t.ex adaptiva triggers kommer fungerar inte i de flesta PC-spel, eftersom deras integration beror pÄ spelutvecklarna som naturligtvis integrerar denna funktion i spelen. PS5-konsolspel men inte PC-spel. Det finns dock titlar dÀr de fungerar som i Metro Exodus: Enhanced Edition , en titel dÀr inte bara de adaptiva triggarna fungerar bra utan ocksÄ haptisk Äterkoppling av PS5-kontrollern, ett faktum som tyder pÄ att vi i framtiden skulle kunna se fler PC-spel som drar fördel av de unika funktionerna hos PS5-kontrollern.

Ånga har ocksĂ„ nyligen fĂ„tt en uppdatering som gör att spelare kan anpassa LED-ljuset pĂ„ PS5 DualSense-kontrollern pĂ„ PC, och lĂ€gger till nĂ„gra ytterligare funktioner. Du kan aktivera den, inaktivera den eller bara tĂ€nda den nĂ€r det finns kontroller anslutna; men vi vĂ€ntar fortfarande pĂ„ att se om haptiska triggers och adaptiva triggers stöds pĂ„ plattformen.

SONY-DualSense-PS5-2

TÀnk sÄklart pÄ att 3,5 mm ljudkontakten pÄ PS5-kontrollern för nÀrvarande inte Àr kompatibel med PC, sÄ om du vill anvÀnda hörlurar mÄste du ansluta dem direkt till datorn istÀllet för kontrollern som du skulle göra pÄ PS5 . Trots det, om du Àr intresserad av att anvÀnda PS5-kontrollern pÄ din PC, sÄ hÀr gör du det.

Hur man anvÀnder DualSense-kontrollern pÄ Steam

Steam Àr den mest populÀra PC-spelplattformen och Àr verkligen den frÀmsta PC-spelbilden. Denna plattform Àr helt kompatibel med PS5-kontrollern, och den fungerar sÀrskilt bra nÀr du anvÀnder Steam i Hela bilden lÀge dÀr du faktiskt mÄste förkonfigurera kontrollern för att fungera bra.

Steam stor bild

I Big Picture Ă€r det första du bör göra att öppna Steam pĂ„ din PC och navigera till Steam-menyn som finns i det övre vĂ€nstra hörnet av fönstret. VĂ€lj Parametrar -> Styrenhet -> AllmĂ€nna styrinstĂ€llningar. Anslut DualSense-kontrollern med hjĂ€lp av en trĂ„dbunden eller trĂ„dlös anslutning (vi kommer att förklara hur du gör detta inom kort) och nĂ€r den vĂ€l Ă€r ansluten kommer Steam att visa att det finns en generisk kontroller ansluten och en guide kan till och med dyka upp som ber dig att konfigurera den. Annars klickar du pĂ„ enheten och vĂ€ljer “Definiera layout.”

HÀrifrÄn kan du tilldela knapparna som du vill; pekplattan kan till exempel mappas som en knapp, men det vi rekommenderar Àr att du ser till att triggarna (knapparna L2 och R2) mappas som analog ingÄng och inte som en knapp som sÄdan.

Mando PS5 Steam

NÀr du har justerat dina instÀllningar pÄ din handkontroll mÄste du spara dina instÀllningar och ge den ett namn. Se ocksÄ till att vÀlja alternativet som Àr en PlayStation-kontroller, eftersom detta kommer att aktivera PlayStation-knappprompter i spel som stöds.

Slutligen, i menyn Controller Settings aktivera generiskt gamepad-konfigurationsstöd och PlayStation-konfigurationsstöd; Du bör se en bock bredvid motsvarande ruta som ses i bilden ovan. NÀr detta Àr gjort bör PS5-kontrollern fungera perfekt som alla andra kontroller som du ansluter till datorn.

Hur man ansluter PS5-kontrollern till datorn

Anslutningen av PS5 DualSense-kontrollern till PC:n kunde inte vara enklare och, som vi förutsÄg i början, kan du göra det bÄde med hjÀlp av en kabel eller till och med trÄdlöst om din PC har en BlÄtand mottagare. För kabelanslutningen behöver du helt enkelt en kabel med USB-C för kontrollsidan, och med USB-A eller USB-C beroende pÄ vilken anslutning du har pÄ PC:n. NÀr handkontrollen Àr ansluten till bÄda Àndarna kommer datorn automatiskt att upptÀcka den som en generisk gamepad och du kan anvÀnda den normalt.

Logotyp PS mando PS5

Om du tÀnker ansluta styrenheten trÄdlöst kan du ocksÄ göra det sÄ lÀnge som datorn har Bluetooth eller anvÀnder en kompatibel mottagare. För att ansluta via Bluetooth, mÄste du helt enkelt hÄlla ned central PS-knapp pÄ regulatorn samtidigt som Skapa knapp i cirka tre sekunder tills kontrollenhetens ljusfÀlt börjar blinka.

DÀrefter mÄste du öppna Bluetooth-instÀllningarna pÄ datorn (i Windows 10, klicka pÄ Bluetooth-ikonen som finns i startfÀltet, bredvid systemklockan) och vÀlj den trÄdlösa drivrutinen nÀr den visas bland de upptÀckta enheterna. Om den ber dig att ange en parningskod, du mÄste ange fyra nollor ( 0000 ), och fjÀrrkontrollen kommer att paras ihop och du kan anvÀnda den pÄ din PC.

0 Shares