Hur man ansluter och använder en PS5-kontroll för att spela på PC

0 Shares

Även om en av de stora fördelarna med att spela på PC är att kunna använda tangentbordet och musen lättare (särskilt i spel av FPS-typ), finns det vissa genrer som helt enkelt fungerar bättre med en kontroller, så det är inte förvånande att Om du har PS5-kontrollern vill du använda den på din PC så att du inte behöver köpa en separat gamepad.

Anslut och använd en PS5-kontroll för att spela på PC

Använda PS5-kontrollern på PC: funktioner och brister

PS5 DualSense-kontrollern är också en av de bästa gamepads för PC, eftersom den är väldigt bekväm att hålla i och dess prestanda är optimal på den här plattformen såväl som, naturligtvis, på Sony-konsolen. Som vi redan har nämnt finns det några spel som helt enkelt fungerar bättre med en fjärrkontroll, som fotbolls- eller basketsportsimulatorer eller vissa titlar som Dark Souls, Tomb Raider och en lång etcetera. Utöver det är det inte få användare som har en PC kopplad till TV:n i vardagsrummet, där uppenbarligen en fjärrkontroll ger dig större komfort att spela.

DualSense PS5

Styrenheten fungerar både trådbundet och trådlöst om din PC har en Bluetooth-mottagare, och du behöver en USB-C till USB-A-kabel om du planerar att använda den med kabel, ja. Om PC:n har en USB-C-kontakt så kan du givetvis även använda en USB-C till USB-C-kabel för detta, och du måste helt enkelt se till att kabeln tillåter dataöverföring och inte bara är till för laddning.

Om du använder PS5 DualSense-kontrollern på PC är det viktigt att komma ihåg att funktioner som t.ex adaptiva triggers kommer fungerar inte i de flesta PC-spel, eftersom deras integration beror på spelutvecklarna som naturligtvis integrerar denna funktion i spelen. PS5-konsolspel men inte PC-spel. Det finns dock titlar där de fungerar som i Metro Exodus: Enhanced Edition , en titel där inte bara de adaptiva triggarna fungerar bra utan också haptisk återkoppling av PS5-kontrollern, ett faktum som tyder på att vi i framtiden skulle kunna se fler PC-spel som drar fördel av de unika funktionerna hos PS5-kontrollern.

Ånga har också nyligen fått en uppdatering som gör att spelare kan anpassa LED-ljuset på PS5 DualSense-kontrollern på PC, och lägger till några ytterligare funktioner. Du kan aktivera den, inaktivera den eller bara tända den när det finns kontroller anslutna; men vi väntar fortfarande på att se om haptiska triggers och adaptiva triggers stöds på plattformen.

SONY-DualSense-PS5-2

Tänk såklart på att 3,5 mm ljudkontakten på PS5-kontrollern för närvarande inte är kompatibel med PC, så om du vill använda hörlurar måste du ansluta dem direkt till datorn istället för kontrollern som du skulle göra på PS5 . Trots det, om du är intresserad av att använda PS5-kontrollern på din PC, så här gör du det.

Hur man använder DualSense-kontrollern på Steam

Steam är den mest populära PC-spelplattformen och är verkligen den främsta PC-spelbilden. Denna plattform är helt kompatibel med PS5-kontrollern, och den fungerar särskilt bra när du använder Steam i Hela bilden läge där du faktiskt måste förkonfigurera kontrollern för att fungera bra.

Steam stor bild

I Big Picture är det första du bör göra att öppna Steam på din PC och navigera till Steam-menyn som finns i det övre vänstra hörnet av fönstret. Välj Parametrar -> Styrenhet -> Allmänna styrinställningar. Anslut DualSense-kontrollern med hjälp av en trådbunden eller trådlös anslutning (vi kommer att förklara hur du gör detta inom kort) och när den väl är ansluten kommer Steam att visa att det finns en generisk kontroller ansluten och en guide kan till och med dyka upp som ber dig att konfigurera den. Annars klickar du på enheten och väljer “Definiera layout.”

Härifrån kan du tilldela knapparna som du vill; pekplattan kan till exempel mappas som en knapp, men det vi rekommenderar är att du ser till att triggarna (knapparna L2 och R2) mappas som analog ingång och inte som en knapp som sådan.

Mando PS5 Steam

När du har justerat dina inställningar på din handkontroll måste du spara dina inställningar och ge den ett namn. Se också till att välja alternativet som är en PlayStation-kontroller, eftersom detta kommer att aktivera PlayStation-knappprompter i spel som stöds.

Slutligen, i menyn Controller Settings aktivera generiskt gamepad-konfigurationsstöd och PlayStation-konfigurationsstöd; Du bör se en bock bredvid motsvarande ruta som ses i bilden ovan. När detta är gjort bör PS5-kontrollern fungera perfekt som alla andra kontroller som du ansluter till datorn.

Hur man ansluter PS5-kontrollern till datorn

Anslutningen av PS5 DualSense-kontrollern till PC:n kunde inte vara enklare och, som vi förutsåg i början, kan du göra det både med hjälp av en kabel eller till och med trådlöst om din PC har en Blåtand mottagare. För kabelanslutningen behöver du helt enkelt en kabel med USB-C för kontrollsidan, och med USB-A eller USB-C beroende på vilken anslutning du har på PC:n. När handkontrollen är ansluten till båda ändarna kommer datorn automatiskt att upptäcka den som en generisk gamepad och du kan använda den normalt.

Logotyp PS mando PS5

Om du tänker ansluta styrenheten trådlöst kan du också göra det så länge som datorn har Bluetooth eller använder en kompatibel mottagare. För att ansluta via Bluetooth, måste du helt enkelt hålla ned central PS-knapp på regulatorn samtidigt som Skapa knapp i cirka tre sekunder tills kontrollenhetens ljusfält börjar blinka.

Därefter måste du öppna Bluetooth-inställningarna på datorn (i Windows 10, klicka på Bluetooth-ikonen som finns i startfältet, bredvid systemklockan) och välj den trådlösa drivrutinen när den visas bland de upptäckta enheterna. Om den ber dig att ange en parningskod, du måste ange fyra nollor ( 0000 ), och fjärrkontrollen kommer att paras ihop och du kan använda den på din PC.

0 Shares