Hur man ansluter och använder en PS3-kontroller som en N64-kontroller

Det finns många människor som är fans av spel och retrokonsoler och det är de ladda ner emulatorer för din dator att återuppleva spelen du gillade för många år sedan.

Dessa emulatorer utgör dock ett allvarligt problem: Det är inte möjligt att ansluta kontrollen till denna konsol. Detta kan vara en nackdel eftersom de flesta användare föredrar att spela med kontroller snarare än tangentbord.

Ändå finns det några möjliga lösningar. Det här är fallet anslut PS3-kontrollern och byt ut konsolkontrollerna som vi emulerar på vår dator.

Denna typ av kontroll är en idé som den har en USB-port som enkelt kan anslutas till en dator; Den har 16 knappar, mer än tillräckligt för att synkronisera vilken gammal kontroll som helst, och har hög känslighet, så om du vill göra långsamma rörelser med en lätt rörelse av joysticken kommer karaktären i spelet knappast att röra sig.

Ladda ner emulatorn

Först behöver du en emulator som låter dig spela med en PS3-kontroller. Det finns många mycket bra emulatorer där ute, men vi rekommenderar att du utökar Project 64 emulator.

Det bör noteras att du måste skapa ett konto för att ladda ner emulatorn. Sanningen är väldigt enkel och nödvändig, annars låter den oss inte ladda ner emulatorn.

Efter registrering Vi kommer att få ett bekräftelsemail och en åtkomstkod nödvändig för att komma åt och ladda ner emulatorn.

Ladda ner PS3-kontrollern

Detta är nästa steg som vi måste ta eftersom det är nödvändigt att ha en drivrutin som låter emulatorn känna igen och konfigurera PS3-kontrollern som en Nintendo 64-kontroller.

En bra rekommendation är Motionninjoy-kontrollern. Du måste söka efter den i din föredragna webbläsare, vänta 5 sekunder för att kunna hoppa över annonserna och ladda ner den senaste versionen (0.6.0005).

När du har laddat ner drivrutinen måste du packa upp filen och installera den. Efter installationen kommer du att kunna se en ikon på skrivbordet som du måste öppna för att göra detta Uppstart kontrollera.

Konfigurerar PS3-kontrollern som en N64-kontroller

När du har öppnat PS3-kontrollern måste du ansluta handkontrollen som en USB-port. Observera att Windows installerar kontroll på porten du ansluter den till, den sk Det är viktigt att komma ihåg var du anslutit din kontroller så att den alltid känner igen den.

När datorn känner igen din kontroll måste du öppna PS3-kontrollern igen, välja kontrollenheten och ge ett alternativ Ladda föraren. Processen är extremt snabb och du kommer snabbt att känna igen kontrollerna.

I profilsektionen kan du konfigurera fjärrkontrollen som du vill, det kan vara en anslutning Bluetooth eller USB. På samma sätt kan du välja alternativ för att få lamporna att tändas när batteriet är lågt.

Konfigurera emulatorn

Det första du ska göra är att öppna emulatorn och klicka på alternativsektionen, välj sedan ett konfigurationsalternativ för att konfigurera filen pluggar.

Du kan försöka se vilken inställning du gillar bäst och bäst passar ditt spelande, men du kan alltid använda standardinställningarna.

Efter de allmänna konfigurationerna måste vi gå in i kontrollkonfigurationsalternativen för att ställa in Nintendo 64-kontrollknapparna på vår PS3 dualshock. Du måste välja ett alternativ MotionJoy virtuell spelkontroll Och voila, du väljer knapparna och väljer vilken funktion den ska utföra på PS3-kontrollen.

Då blir det imitera spelet. Naturligtvis måste du ladda ner det i förväg, men det är ganska enkelt. Sätt bara in Nintendo 64 Roms i den webbläsare du väljer och voila.

Det är viktigt att notera att du kan spara framstegen för dina spel med denna emulator. För att göra detta måste du gå till systemalternativet och sedan klicka på «Det aktuella tillståndet för ett sparat spel»Och vi kan välja vilken plats som helst för att rädda spelet».

Det bör noteras att om du har två PS3-kontroller kan du ställa in dem och spela med dina vänner utan problem. Bara du måste komma ihåg att varje USB-ingång på datorn kommer att installera en kontroll, och efter installation av varje kontroll måste den anslutas till dessa USB-portar.

Relaterade Artiklar

Back to top button