Hur man ansluter mobilen till en projektor med kabel eller WiFi

0 Shares

Anslut mobilen till en projektor med kabel eller WiFi

Mobilskärmar blir bättre och bättre och har en högre andel jämfört med ramar, men ändå når de inte upp till den storleksnivå som en projektor kan erbjuda oss. Dessa intressanta prylar som erbjuder oss att förvandla vilken vägg som helst till vår egen tv är ett idealiskt verktyg för att titta på filmer, serier eller till och med titta på YouTube på den stora skärmen.

Möjligen har du redan en av dessa enheter hemma men du vet inte hur du kopplar dem till din mobil eller så har tanken på att köpa en kommit upp för dig. Vi ska i alla fall visa dig hur enkelt det kan vara anslut mobilen till projektorn med de olika metoderna som finns och gör mobilskärmen lika stor som väggen hemma.

Anslut mobilen till projektorn med kabel

Den första metoden som vi har till vårt förfogande för att göra anslutning mellan mobiltelefonen och projektorn med kabel beror på en adapter som kommer att ändras beroende på om vi har en smartphone eller annan. Denna lilla utgift kommer att räcka för att säkerställa att vi inte stöter på några problem i processen och vi kan använda den med andra smartphones med samma anslutning.

Android mobiladapter

Idag har de flesta Android-smarttelefoner redan en USB Type C-port, vilket gör att vi kan använda en HDMI-adapter för att dela mobilbilden med projektorn . Det finns många modeller på marknaden och det enda vi behöver göra när vi har den i vår makt är att sätta in USB-C-porten på smarttelefonen och sedan HDMI-kabeln som ska gå till projektorn, ifall det är äldre kommer en ny att behövas VGA-adapter för HDMI, men det finns få tillverkare som inte integrerar HDMI.

Adapter för USB C och HDMI

Om vår smartphone är äldre hittar vi en Micro USB-ingång som kommer att tvinga oss att vara beroende av en kabel. I det här fallet kommer kabeln att ha en HDMI-ingång och i andra änden den som vi ansluter till mobilen, vilket bara kräver en enkel anslutning och kabeln tar hand om allt annat.

kabel MicroUSB och HDMI

Adapter för iPhone

För alla som har en iPhone kräver adaptern som behövs en Lightning till HDMI-anslutning . Vi kan hitta otaliga adaptrar som överensstämmer med denna funktionalitet och som bara tillåter oss att göra en snabb anslutning så att projektorn avger allt som vi visar på vår iPhone.

Adaptor lightning till hdmi

Trådlös anslutning mellan mobil och projektor

I alla de fall där du redan har en projektor med WiFi-teknik , blir anslutningsprocessen mycket enklare med din mobil. Vi kommer bara att behöva den officiella appen om du har den, som vi kan hitta i produktförpackningen eller om vi inte vet var den finns, vi kan också fortsätta att använda följande steg:

compartir pantalla android

  • Först ansluter vi projektorn till WiFi i vårt hus från dess menyer och kontroller.
  • Nu måste vi aktivera WiFi-funktionen mellan dess menyer eller i knappen som är integrerad av den.
  • Därefter går vi till vår smartphone, där vi i Android måste gå in i Inställningar> Anslutningar, Anslutna enheter eller skicka (det ändras beroende på märke)
  • Sök efter projektorn bland enheterna.
  • När du har hittat den behöver du bara trycka på den och börja dela skärmen med projektorn.

För de som har en iPhone måste vi först följa stegen för att ansluta WiFi med projektorn som vi har sett tidigare i Android. Sedan måste du öppna kontrollcentret och trycka på alternativet för att duplicera skärmen. Nu lokaliserar vi projektorn och ansluter den för att börja sända allt vi ser på vår smartphone.

Chromecast konverterar din gamla projektor

Om du redan hade en projektor i ditt hus och du vill kunna ansluta den via WiFi för den bekvämlighet den erbjuder, behöver du bara en Chromecast. Alla modeller som finns kommer att vara användbara för att ansluta den till HDMI på själva projektorn, slå på enheten och följ stegen som visas på skärmen. Att vara ansluten till samma WiFi-nätverk som vi kan använd Chromecast från projektorn för att skicka videor från YouTube, Netflix och de viktigaste streamingplattformarna.

chromecast

Om vi ​​vill dela skärmen på smartphonen kan vi också göra det och som tidigare behöver vi bara gå in i alternativet att duplicera skärmen på iPhone eller skicka in Android för att se allt vi har på mobilen på den stora skärmen av projektorn.

De bästa projektorerna att använda med din mobil

För alla som funderar på ett projekt som avsevärt kommer att underlätta anslutningen till mobilen, det finns många alternativ att välja mellan och vi har förberett en urval av projektorer för att ansluta till mobilen som anpassar sig till alla smaker, behov och priser. Bland alternativen vi erbjuder kommer du säkert att hitta den projektor som passar perfekt i ditt hemrum.

Projektorn att ansluta med kabel till mobilen

Det första av alternativen som vi hittar är det för denna enhet som, även om den saknar WiFi, erbjuder oss alla alternativ vi behöver för att kunna ansluta den till mobilen. Vi behöver bara en HDMI-kabel eller adapter till USB-ingången på smartphonen och på några sekunder kan vi njuta av det utan några svårigheter. Den har 5500 lumen för enkel visning.

proyector vamvo

Miniprojektor för mobil

För den som inte har för mycket utrymme och inte kräver en väldigt stor bild är Crosstour miniprojektorn idealisk. Den erbjuder de HDMI-anslutningar vi behöver och erbjuder även full kompatibilitet med Chromecast eller Fire TV Stick. Med dess inbyggda batteri kan vi glömma kablar och se allt vi vill på några sekunder.

proyector portatil movil

Projektor med WiFi för mobil

Alla som letar efter ett trådlöst skydd har denna modell ett idealiskt alternativ eftersom det tillåter oss att bekvämt skicka allt vi vill till projektorn från telefonen med hjälp av WiFi. Den låter dig även koppla den via Bluetooth till hörlurar och därmed inte störa de som sover med ljudet.

proyector movil wifi

Xiaomi-projektor på hög nivå

De som planerar att ge projektorn mycket användning kan välja Xiaomi Mi Smart Compact Projector-modellen. Denna projektor erbjuder HDMI-, USB- och ljudjackanslutningar samt full wifi-kompatibilitet för vår bekvämlighet. Den har även Dolby-avkodning och når upp till 120 tum i storlek, intelligens lämnas inte heller efter sig, eftersom den integrerar Google Assistant och operativsystemet Android för att få ut det mesta av det. Men allt detta har en mycket högre kostnad än de andra.

projektor Xiaomi

0 Shares