Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ansluter iMessage på Windows

Microsofts utrullade iMessage-stöd för Windows vilket innebär att du nu kan ansluta en iPhone och en Windows-dator för att skicka iMessage. I den här guiden visar vi dig hur du använder iMessage på Windows.

Att använda Apples iMessage-tjänst är nu möjligt på en Windows-dator även om det finns ett antal varningar du bör vara medveten om innan du blir för upphetsad.

Först och främst måste du använda Microsofts telefonlänk för att kunna ställa in allt. Vi kommer att beröra det lite längre ner i guiden. Du behöver också en iPhone som kör iOS 14 eller senare, en Windows 11-enhet och en Bluetooth-anslutning.

Dessutom finns det inget stöd för gruppkonversationer, alla meddelanden visas gråa, du kan inte skicka videor eller bilder i chattar och du kommer inte att kunna synkronisera hela din meddelandehistorik. Du kommer bara att se meddelanden som skickas via telefonlänk.

Observera också att detta inte är tillgängligt för iPad eller Mac, det är endast iPhone och regionala begränsningar kan gälla i vissa områden. Om du fortfarande är intresserad av att ställa in iMessage på din Windows-dator, här är vad du behöver göra.

Hur man ansluter iMessage på Windows

Vi har täckt vad tjänsten inte kan göra, men här är vad den kan göra. När du har konfigurerat det kan du läsa iMessages och svara direkt från din dator.

Du kan också granska din samtalshistorik, söka bland dina kontakter, ringa för att ringa och kontrollera, fästa eller avvisa aviseringar som dyker upp.

För att göra detta måste du använda Microsofts telefonlänk som är förinstallerad på Windows 11-drivna datorer. Om du av någon anledning inte kan hitta den kan du dladda den från Microsoft Store på din PC.

Nu måste du ansluta din iPhone till din PC. Du kan göra detta via telefonlänk eller genom att ladda ner Länk till Windows-appen för iPhone från App Store. Följ nu dessa steg:

  1. Hitta Phone Link-appen på din PC.
  2. Välj nu iPhone.
  3. Du kommer nu att se en QR-kod visas på din dators skärm.
  4. På din iPhone använder du kameraappen för att skanna QR-koden.
  5. Dina enheter startar nu ihopparningsprocessen och din iPhone kommer att be dig om flera behörigheter. Dessa behörigheter hjälper dig komma åt innehåll från din telefon på din PC så att du vill acceptera.

Om du hellre vill para ihop enheterna manuellt och hoppa över QR-koden kan du välja länken Fortsätt manuellt utan QR-kod. På din iPhone uppmanas du sedan att öppna en hyperlänk på din telefon och koppla ihop enheterna via en webbsida.

Om du bestämmer dig för att koppla bort din iPhone från din Windows-dator, gå till Inställningar och sedan Mina enheter i Phone Link på din PC. Ta bort din länkade iPhone från listan.

På din iPhone, gå till Bluetooth-inställningar via appen Inställningar, välj den länkade datorn och välj Glöm den här enheten. På din PC, gå till dina Bluetooth-inställningar, välj den länkade iPhone och välj Ta bort enhet.