Hur man anpassar låsskärmen i iOS 16-enheter

Hur man anpassar låsskärmen i iOS 16-enheter

Introduktion

Apple kommer ofta med nya programvarutyper och uppdaterar ständigt sitt operativsystem för att öka upplevelsen för sina användare. Medan iOS 15 var en av de bästa och mest funktionsrika versionerna hittills, var låsskärmen en aspekt som användarna var splittrade i. Det har sett en förbättring i den senaste iOS 16-versionen, där användare enkelt kan anpassa sin enhets låsskärmselement.

Denna uppdaterings anpassningsprocess tillåter användare att snabbt ändra teckensnitt, widgets, bakgrundsbilder, färger och andra UI-element. Andra fördelaktiga funktioner som har optimerats i iOS 16 är Safari, Meddelanden, Aviseringar, etc. I det här inlägget får du lära dig hur man ändrar iPhone-låsskärmen. Läs för att veta mer.

Olika sätt att anpassa låsskärmen i iOS 16-enheter

Apple har introducerat många typer av funktioner inom iPhone låsskärm layout med iOS 16. Användare kan göra ändringar på låsskärmen, och de flesta av dessa metoder beskrivs här, relaterade till specifika funktioner.

Metod 1: Ändra bakgrunden på låsskärmen

Inledningsvis skulle Apple-användare som använder iOS 16-baserade iPad- eller iOS-enhetsfunktioner märka en förinställd standardbakgrund för låsskärm. Du skulle ha möjlighet att ändra bakgrunden med ett annat foto från ditt enhetsgalleri. Eller så kan du lägga till Live Photo eller Motion-baserade bakgrundsalternativ också.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna enhetens startskärm och öppna sedan appen Inställningar.

Steg 2: Tryck på alternativet Bakgrund.

Steg 3: Av alternativen klickar du på “Välj en ny bakgrund” i nästa meny.

 Bakgrund för låsskärm

Steg 4: Tryck på en viss plats som du önskar för tapeten. De vanliga alternativen du kan välja inkluderar följande:

  • Stillbilder– Bilder från Apples galleri.
  • Dynamisk– Cirkulära former som flyter genom skärmen och har rörelsesensoreffekter – de förändras när enheten rör sig.
  • Bibliotek– Du kan lägga till alla bilder, från Live Photos till galleribaserade bilder.
  • leva– Dessa bilder reagerar på beröring och blir animerade när en användare trycker på dem under lång tid.

Steg 5: Välj bilden för din bakgrundsbild.

Steg 6: Gör ytterligare ändringar av standardinställningarna för användargränssnittet som rörelse och flytta/skala. Du kan till exempel välja mellan rörelseresponsfunktionen (Perspektiv), stillbild (Nollrörelseeffekt) eller animationseffekter (Live Photo).

tapet

Steg 7: Gör ditt val och klicka på “Ställ in” för att aktivera.

Steg 8: För att bara ändra låsskärmen kan du klicka på “Ställ in låsskärm”. För att få bilden att visas på startskärmen också, välj alternativet “Ange båda”.

Ställ in låsskärm

Metod 2: Anpassa layouten för datum och tid i iPhone/iPad

Genom knappen Anpassa på iOS 16-enheter kan du göra flera ändringar av låsskärmen och startskärmens utseende. Placeringen av datum och tid är också anpassningsbara. För att notera, kan du ändra teckensnittet endast för klockan. Den färgskiftande anpassningen är tillgänglig för widgets, datumsektionen och klockan.

Hur gor man det har?

Steg 1: Tryck på knappen Anpassa och hitta klockan som visas. Du kan ändra teckensnittsstilen och färgen efter att du har tryckt på den.

Anpassa layouten för datum och tid

Steg 2: Menyn Teckensnitt och färg visas på skärmen. Tryck på numret som visas i olika teckensnitt i det här fönstret. Den du väljer skulle bli klockans teckensnittsstil.

Fontfärg

Steg 3: Under de teckensnitt som visas ser du olika cirklar med specifika färger. Om du klickar på dem ändras färgen på det tidstypsnitt du väljer.

Om du vill ändra färgen till ett anpassat alternativ som inte är tillgängligt i de små cirklarna, scrolla till höger sida. Det finns en större cirkel som ser ut som en regnbåge här – flytta fingret på den för att välja en lämplig färg.

Metod 3: Lägg till widgets till iOS 16 låsskärm

Widgetarna på enhetens skärmar är användbara element som ger användarna specifika funktioner, som snabb åtkomst till andra appar, visning av data/tid, etc. Även om det normalt är synligt på hemskärmen kan iOS 16-användare lägga till vissa widgetar till iPhone låsskärm layout också.

Hur gor man det har?

Steg 1: På anpassningsskärmen för iPhone-låsskärmen är alla komponenter du kan ändra indelade i vita kantlinjer. För att lägga till widgeten, tryck på plusikonen (+) som är tillgänglig under klockan.

Lägg till widgets

Steg 2: När du kommer till skärmen för att lägga till widgetar kan du välja och inkludera de tillgängliga widgetarna i Förslag eller specifika appar. Alternativ för widgetlayout per skärm inkluderar 2 stora, 1 stor och 2 små, eller 4 små under klockan.

Steg 3: Klicka på minusikonen (-) som finns längst upp till vänster på en widget du lagt till för att ta bort den. Byt ut mot en annan om det behövs.

Steg 4: Du kan lägga till ytterligare en widget till låsskärmen ovanför klockikonen. Specifikt, området som är tillgängligt för detta är precis bredvid datumikonen. Klicka på datumet för att lägga till detta, men du kan inte ta bort denna widget vid ett senare tillfälle.

Metod 4: Aktivera eller inaktivera Bakgrundsdjupeffekt

I sammanhanget hur man ändrar iPhone låsskärm, frågan om djupeffekten i tapeter är ett vanligt bekymmer för många användare. Det är en extra funktion som förbättrar det estetiska utseendet på iPhone-låsskärmar. Men många användare kan tycka att det är distraherande. Du kan inaktivera eller aktivera den via avsnittet Anpassa enligt dina krav.

Hur gor man det har?

Steg 1: På anpassningsskärmen på iPhone-låsskärmen skulle du se en ikon med tre punkter i den nedre högra sidan. Tryck på den. Två alternativ finns här.

Tryck på “Aktivera perspektivzoom” för att aktivera denna effekt.

Klicka på “Inaktivera djupeffekt” för att ta bort denna effekt.

Aktivera eller inaktivera Bakgrundsdjupeffekt

Steg 2: När ändringarna är gjorda klickar du på “Klar”-knappen som visas i det övre hörnet av anpassningsskärmen.

Metod 5: Ändra fotoeffekterna på låsskärmen

Låsskärmen i iPhone låter användare välja en eller flera bilder att använda, den senare i en shuffle-effekt. Användare kan också använda specifika filter för att aktivera egenskaper som djupeffekt och perspektivzoom. Det finns ett Live Photo-alternativ tillgängligt – du kan trycka länge på bilden för att aktivera animeringen på den.

Observera att det finns begränsade lagerbilder för tapetalternativ för låsskärm om det är vad du planerar att använda.

Metod 6: Byt mellan olika låsskärmar

En av fördelarna som användare kan förvänta sig med iOS 16-versionen är möjligheten att ändra låsskärmar. Alltså i samband med hur man ändrar iPhone-låsskärmen, användare överväger också stegen för att ändra olika låsskärmsstilar.

För detta måste du först låsa upp enheten. Tryck och håll på iPhone-låsskärmen i några sekunder för att växla till redigeringsläge. Du kan ändra dina låsskärmsalternativ härifrån och välja mellan flera layouter som du har skapat.

Slutsats

Användare av iPhone-enheter kan anpassa sin enhets låsskärm, särskilt med iOS 16-versionen. Man kan lägga till widgets, levande bilder eller aktivera djupeffekt eller andra avancerade kontroller till låsskärmens layout. Eftersom iOS 16 fortfarande är öppen för ändringar, använd EaseUS MobiSaver för att hålla dina data i säker säkerhetskopiering och använda dess andra säkerhetsfördelar.

Prova dessa olika anpassningsmetoder steg för steg, som nämnts.

Relaterade Artiklar

Back to top button