Hur man ändrar Windows 10 låsskärmsbakgrund

Och vi måste komma ihåg att bland de många positiva egenskaperna hos Redmond-systemet finner vi dess förmåga att anpassa oss. Med detta menar vi möjligheten för användaren att göra vissa ändringar i mjukvaran så att den anpassar sig efter vad han verkligen behöver. Detta är något som utvidgas både till den funktionella aspekten och till gränssnittet. Alltså, med utgångspunkt från denna bas, är sanningen att vi alla vill att operativsystemet ska vara unikt och anpassa sig efter våra smaker och behov.

Ändra bakgrunden för låsskärmen för Windows 10

På det sättet försöker det Redmond-baserade företaget göra saker lättare för oss. För detta ger det oss möjlighet att ändra en rad parametrar som ursprungligen var förinställda som standard. Här kommer vi att fokusera på den estetiska delen av operativsystemet, där skrivbordsbakgrunden är ett av stjärnelementen. Vi säger detta eftersom de flesta är ansvariga för att ställa in en viss tapet för ditt skrivbord. Tja, för er som inte vet kan vi göra något väldigt liknande med Windows låsskärm.

Och det är det när det kommer till anpassning Windows 10 , en annan av dessa parametrar som vi hittar är låsskärmen. Här kan vi lägga till eller ta bort element och applikationer, eller anpassa deras utseende efter vårt tycke, som vi kommer att se senare.

Vad är Windows 10-låsskärmen

Det är möjligt att när vi pratar om detta viktiga element så vet du inte riktigt vad vi menar. Tja, för att ge dig en uppfattning om vad vi pratar om här, säg att den här skärmen är den som vi hittar först när vi startar operativ system . Du måste ta hänsyn till Windows 10 som standard upprättar en inloggningsskärm med sin egen bakgrund som standard.

Därför, som du kan föreställa dig, är den här låsskärmen den som vi hittar när vi startar datorn. Här ber Microsofts mjukvara oss om våra personuppgifter såsom kontot och åtkomstlösenord för att kunna starta systemet. På grund av allt detta kan man säga att denna låsskärm är en av de första sakerna som välkomnar oss när startar Windows . Det är möjligt att många användare är likgiltiga för utseendet på det. Men samtidigt kanske många andra vill anpassa det här avsnittet, till exempel genom att ta bort standardbilden och använda sin egen eller en platt färg.

pantalla bloqueo

Om detta är ditt fall kommer vi att hjälpa dig att skapa ett personligt foto som välkomnar dig varje gång du börjar Windows . Här kan vi placera fotot som vi skapar lämpligt, av vänner, par, familj , hund, etc. Det är inte samma sak att börja dagen med datorn med en neutral bild, än med en som får oss att le av någon anledning. Naturligtvis rekommenderar vi att bilden som vi ska använda är av bra kvalitet och storlek, det slutliga resultatet blir mer attraktivt.

Ändra bilden av denna Windows-låsskärm

Nåväl, för att uppnå detta är det första vi måste göra att spara bilden som sådan som vi kommer att använda senare. Som vi nämnde tidigare, för att få ett optimalt resultat, rekommenderar vi att den är av bra storlek, kvalitet och upplösning. En liten Foto, pixlad eller låg upplösning kan försämra utseendet på låsskärmen och leta efter motsatsen. När vi har sparat det på hårddisken är det vi gör att öppna programmet Windows Settings.

Vi kan komma åt det genom att använda Win + I tangentkombination , till exempel. När det nya fönstret dyker upp valde vi i det här fallet alternativet Personalisering.

Personlig konfiguration

Här vad vi gör då är att ta en titt på den vänstra delen av fönstret som dyker upp i det ögonblicket, där vi hittar avsnittet som intresserar oss. Det är just den så kallade Lock Screen, som är där vi står. Här hittar vi först bilderna som Microsoft själv presenterar oss som standard att använda i det här avsnittet. Men det som intresserar oss här är att ta bort det för att kunna använda ett foto som intresserar oss och gillar. Allt vi behöver göra är att klicka på Bläddra.

pantalla bloqueo cambiar foto

Då kommer vi att ha möjlighet att välja den bild som vi vill etablera i det här avsnittet, bland våra hårddiskar . Den kommer att läggas till förhandsgranskningarna som föreslås av Microsoft som standard, så vi kan ladda mer än en och ändra dem över tiden.

Andra anpassningar av denna startskärm

Som vi kan se är denna bakgrundsändring på låsskärmen ganska enkel, men det är inte det enda som vi kan anpassa från det här avsnittet. Och det är att den här låsskärmen som vi pratar om kan omvandlas till en interaktiv funktion av själva operativsystemet och att den är användbar för oss, som vi kommer att se.

Vi berättar allt detta för att vi förutom den ovan nämnda bakgrunden i form av en bild som vi kan anpassa på välkomstskärmen kan göra andra ändringar. Med detta hänvisar vi till möjligheten att lägga till vissa applikationer som kommer att finnas i den så att vi har information om dem så fort datorn startar.

aplicaciones bloqueo

Bland dessa kan vi lägga till några av Windows 10 UWP som Mail-applikationen, Kalender, Väder, översättare, Fjärrskrivbord , 3D Viewer, etc. På detta sätt, så fort utrustningen startas, på den här skärmen som vi kommenterar, kommer vi att se intressanta data som kommer att placeras på bakgrunden etablerad tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button