Hur man ändrar varaktigheten för meddelanden i Windows 10

Då får vi se en enkel handledning som du snabbt lär dig Hur man ändrar varaktigheten för meddelanden i Windows 10 på ett ganska enkelt sätt.

Aviseringar är oerhört viktiga på varje enhet, både på mobiltelefoner och datorer med Windows 10. Tack vare dem kan vi vara medvetna om allt som händer i systemet.

På Android bör aviseringar i allmänhet innehålla nyheter, systemuppdateringar, sociala nätverk etc. På Windows är det i princip samma sak.

Du kan få Android-aviseringar för vissa meddelanden från Skype, WhatsApp Web, Instagram eller Facebook om du har appar från Microsoft Store installerade. Vi kommer också att få meddelanden om enhets- eller programuppdateringar och skrivbordspåminnelser.

Även antivirus är mycket viktiga och du bör vara mycket uppmärksam på dem. Problemet kommer när aviseringar försvinner för snabbt. I allmänhet, när vi sitter vid datorn, gör vi vissa saker och väntar inte på meddelanden, det är uppenbart.

Så när det dyker upp och vi fokuserar på något annat att ha 5 eller 10 sekunder kanske inte är en bra tid att se och läsa vad det står. På så sätt “förlorar” vi nämnda meddelande och jag lägger till det inom citattecken, för efter att ha klickat på rutan bredvid klockan kan vi se alla ackumulerade meddelanden.

Problemet kommer när vi gör något viktigt och säger “Jag kollar det senare” och vid många tillfällen händer “senare” aldrig, lämnar notiser åt sidan och fortsätter vad vi var. Därför är det bättre att avsätta en rimlig tid för att ge nödvändig uppmärksamhet åt dessa meddelanden.

Det motsatta kan hända, kanske är du inte ens intresserad visa aviseringar. Därför är det bäst att konfigurera dem så att de kör så lite som möjligt. Kan detta göras? Naturligtvis, allt från tillgänglighetsmenyn och lite nedan kommer vi att se hur vi kommer till alternativen för att konfigurera varaktigheten för de aviseringar vi vill ha.

Hur man konfigurerar varaktigheten för meddelanden i Windows 10

  • Du kan styra hur länge Windows-aviseringar varar. Att ändra denna aspekt är något för enkelt, som vi kommer att se steg för steg nedan:
  • Det första vi gör är att ange “Windows-inställningar“Vi gör det från menyn”BörjanGenom att klicka på kugghjulsikonen till vänster.
  • Då måste vi ange alternativet “Tillgänglighet“För att öppna ett nytt fönster.
  • Här måste vi gå till vänster sidofält och söka efter “Andra alternativ“. Som ligger under allt.
  • På höger sida hittar du “Visuella alternativ“Och i rullgardinsmenyn som säger”Visa aviseringar i perioden“. Vi kan välja hur länge de ska hålla.

Ändra varaktigheten för meddelanden i Windows 10

Den minsta tiden som kan väljas är 5 sekunder, medan den maximala är cirka 5 minuter. Vi har en tidslucka för alla smaker så att personer med synproblem kan vara uppmärksamma och ha gott om tid att se alla systemaviseringar.

Det är därför alternativet är aktiverat “Tillgänglighet“För att det kan vara något grundläggande för vissa människor som har hälsoproblem.

Tänk på detta om du fortfarande har några tvivel om hur du ändrar tiden då meddelandena visas Windows 10, kan du lämna det i kommentarsfältet som du hittar lite längre fram så ska vi försöka hjälpa till om det behövs.

Relaterade Artiklar

Back to top button