Hur man ändrar teckensnittsstil och storlek på Instagram Story

Hur man ändrar teckensnittsstil och storlek på Instagram Story

Instagram Story är en fenomenal funktion och det har blivit allas favoritvana att dela berättelser på sin profil. Den kan ha foton, videor, musikspår från strömmande appar, delade inlägg eller enkla bildtexter. Instagram-appen lade till många funktioner för berättelserna. Den har mallar, omröstningar, nedräkningar, frågor, frågesport att lägga till i berättelsen. Det finns många alternativ för mallar, frågor. Du kan skapa din egen GIF i berättelsen och önskningar för födelsedagar, årsdagar, mer. Instagram-appen har skapat en bestämmelse för att lägga till text till berättelserna. Du kan ändra teckensnittet på texten i Instagram-berättelsen och låt oss se hur du gör det i avsnittet nedan.

Hur man ändrar teckensnitt på Instagram Story

Instagram har introducerat fem olika typsnitt för storyn och i den fortsatta uppdateringen har det ökat till 9 typsnitt. De är Classic, Strong, Neon, Modern, Typewriter, Double-Layer Drop Shadow, Serif font, Comic Sans, Outline Variant. Instagram-appen måste uppdateras till den senaste versionen för att få de nya typsnitten.

(1). Starta Instagram-appen på din smartphone.

(2). Klicka på Berättelse ikon högst upp för att skapa en ny berättelse.

(3). Fånga en foto/video eller klicka helt enkelt på teckensnittsikon.

(4). Skriv önskad bildtext eller fras i berättelsen.

(5). Svep på teckensnitt ovanför tangentbordet på skärmen.

(6). Kontrollera byte av teckensnitt på skärmen och välj font för berättelsen

(7). Klicka på Färgikon högst upp och tryck på önskad färg.

(8). Välj Textmarkering för att markera den inskrivna texten och tryck igen för att prova olika typer av överstrykningspenna.

(9). Flytta över Upp och ned rullningslist på vänster sida för att ändra textstorleken på berättelsen.

Teckensnittet på Instagram Story kan ändras utan problem. Du kan också ändra justeringen av texten i berättelsen. Det ger också ett animeringsalternativ för att animera texten i berättelsen.

Relaterad: Hur man lägger till höjdpunkter på Instagram.

Alternativ metod

Du kan använda det externa teckensnittstangentbordet på smarttelefonen för att ändra teckensnitt på Instagram Story. Appen finns tillgänglig i Google Play Store och App Store. Den har massor av typsnitt att lägga till i Instagram-berättelsen. Du kan få tangentbordet genom att välja det alternativa tangentbordet på skärmens tangentbord.

Vänligen nämn frågorna och förslagen för metoden ovan i kommentarerna nedan. Besök TechOwns Facebook och Twitter sidor för att se andra tekniska artiklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button