Hur man ändrar storlek på kolumner i Google Sheets för att göra det lättare att läsa

Visst är Google Sheets ett kraftfullt verktyg med vilket du enkelt kan konvertera dokument till Excel, vilket visar sig vara mycket användbart för tusentals användare över hela världen. Och det är detta som är ett så omfattande program som det tillåter hålla ett ärligt strukturerat register om företag och företag som ständigt använder den här typen av mjukvara. Således genererar den korrekta resultat och data som enkelt kan lagras via onlinetjänster.

Å andra sidan är ett av de vanligaste problemen som rapporteras av användare att när man lägger till mycket information i celler, texter uppskattas inte med god läsbarhet. Trötthet av hela läsprocessen och inte helt förståelig information som finns i den. Men precis som det finns en formellåsningslösning i kalkylblad, finns det också ett alternativ att ändra kolumnbredderna, vilket vi kommer att lära oss allt om.

Hur ändrar jag kolumnbredden i Google Sheets?

Om du är intresserad av den perfekta passformen av data för varje cell, även om den är lång, haneller mer att rekommendera är detta ändra bredden på kolumnerna i programmet. Detta kommer att ge dig ett mycket mer strukturerat övergripande utseende av ditt dokument när du konfigurerar dessa alternativ som vi kommer att påpeka nedan.

Kom ihåg att Google Sheets gör ditt liv enklare genom att komprimera den här typen av data eller, om du föredrar det, kan du söka efter text i kalkylark så många gånger du behöver.

manuellt

Att manuellt öka bredden på kolumnerna för att passa dina specifika mål är en ganska enkel process. Därför är det första du bör göra att öppna google-arket genom att välja den kolumn du vill göra ändringar i.

Då måste du manipulera kolumnbredden med linjer finns i kolumnrubriken. När du är klar kommer du att se en dubbelpil som gör att du kan hitta rätt bredd enligt dina behov.

Efter att ha släppt musen ändringarna sparas automatiskt i programmet, även om du kan ändra dem ytterligare om du inte är nöjd med ditt beslut. För din del har du också möjligheten att begränsa kolumnerna lite genom att följa samma procedur som beskrivs ovan. Allt handlar om att hitta den perfekta bredden för att hjälpa dig att markera texterna i varje cell.

automatiskt

Nu är det också en enkel uppgift att automatiskt öka bredden på kolumner som inte tar många minuter av din tid. Det första du bör göra är att gå till Google-arket för att ändra, genom att välja lämplig kolumn.

Sedan måste du föra musen över rubrikraden så att en dubbelpil visas som låter dig ändra dimensionerna på kolumnen. Sedan behöver du bara dubbelklicka på den raden till systemet justera kolumnen automatiskt beroende på innehållet i varje cell.

Hur använder jag verktyget Ändra storlek på kolumn i mina kalkylblad?

Utöver de tidigare alternativen för att ändra storleken på kolumner på Google, finns det också ett alternativ till att använda verktyget för att ändra storlek. Du måste öppna kalkylarket som vanligt för att komma igång. valde kolumnrubriken. Nu går du till högerklicka så det finns alternativ där du hittar den som säger Ändra kolumnstorlek.

Sedan, när en rullgardinsmeny visas, är det dags att börja lägga till en ny storlek i pixlar. Eller om du föredrar det, har du också möjlighet att använda alternativet Korrigera data, så att programmet automatiskt ändrar storlek på kolumnen enligt den lagrade informationen. Slutligen, allt du behöver göra är att klicka på knappen acceptera och den nya storleken som tillförs dina kolumner kommer att justeras korrekt.

Vilka är stegen för att ändra storlek på kolumner i Quickoffice?

Vi vet att i Quicksheet kan du inte bara ta bort eller infoga rader och kolumner genom att anropa detta fantastiska verktyg, utan också ändra storlek på kolumnerna mycket enkelt.

Om du vill komma åt den här funktionen från en mobiltelefon eller surfplatta måste du gå till tilläggsmenyn längst upp på skärmen. Nästa, du måste hitta menyn med avseende på raderna och kolumner så att du kan observera modifieringsalternativ.

Därifrån kan du börja ändra storlek på kolumnerna efter eget tycke genom att dra den delade raden som det står i rubrikerna och det återstår bara att flytta det tills du hittar den perfekta storleken som gör att du bättre kan visualisera det skrivna innehållet i dokumentet.

Relaterade Artiklar

Back to top button