Hur man ändrar standardwebbläsare på iPhone

Hur man ändrar standardwebbläsare på iPhone

Webbläsare spelar en viktig roll i vårt dagliga liv. Alla iPhones är utrustade med en Safari-webbläsare och är inställda som standardwebbläsare. Om du vill använda någon annan webbläsare på din iPhone kan du installera den specifika webbläsaren från App Store. Men för att ändra standardwebbläsaren på iPhone måste du ändra några inställningar.

De flesta iPhone-användare är nöjda med webbläsaren Safari. Men det finns folk som byter från Android till iOS. För dem kan det se konstigt ut att använda Safari. Om du är en av dem, här är räddaren för dig.

Steg för att ändra standardwebbläsare på iPhone

Se till att du använder den senaste versionen av iOS på din iPhone. För att ändra standardwebbläsaren måste du ha iOS 14 eller högre på din iPhone. Om du använder den äldre iOS-versionen, uppdatera din iPhone. Och installera din föredragna webbläsare på din iPhone från App Store.

[1] På din iPhone, gå till inställningar app.

[2] Rulla ned till webbläsarappen som du vill göra den till standard.

[3] Klicka på den appen och välj Standard webbläsarapp.

[4] Nu kommer den webbläsaren att ställas in som standardwebbläsare på din iPhone.

Om du använder en Android-smarttelefon, kolla vår guide om hur du ändrar standardwebbläsaren på Android-smarttelefoner och surfplattor.

Hur man ställer in Chrome som standardwebbläsare på iPhone

[1] På din iPhone installerar du webbläsaren Chrome från App Store.

[2] Gå till Inställningar App och scrolla ner till Google Chrome-appen.

[3] Klicka på den appen och välj Standard webbläsarapp.

[4] Välj Krom.

[5] Nu kommer webbläsaren Google Chrome att ställas in som standardwebbläsare på din iPhone.

Relaterad: Hur man ändrar standardwebbläsare på Mac.

Om du avinstallerar webbläsaren Chrome på din iPhone ändras appen Standardwebbläsare till Safari. Från och med nu stöds iOS 14 på iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone X, iPhone 8, iPhone 7 och iPhone 6. Om du använder iOS 13 eller lägre kan du inte ändra standardwebbläsaren på din iPhone. Du kan ställa in standardwebbläsaren enligt ditt val, som nämnts ovan.

Relaterade Artiklar

Back to top button