Hur man ändrar standardteckensnitt eller typsnitt i ett Word-dokument (exempel)

0 Shares

I teknikens värld är Word ett av de mest använda skrivverktygen i världen. Det används ofta för att skriva alla typer av dokument, till exempel ett avskedsbrev eller till och med en personlig referens. I allmänhet använder det här verktyget vanligtvis en specifik konfiguration om sin källa som vanligtvis inte är standardkonfigurationen Ord.

Men en bra funktion som du kan lära dig är förändring Standardteckensnitt i Word, vilket gör att du kan infoga den textstil du skapade. Den här funktionen är tillgänglig för alla dina dokument.

Hur börjar man redigera text i Microsoft Word?

Det första du bör göra när du skapar och redigera text i Word-programmet vi redan har skapat måste du välja den nämnda texten. Vid denna tidpunkt måste vi specifikt välja önskat textfragment Ändra. Efter att ha valt den del av texten vi vill redigera kan vi göra följande ändringar:

  1. Du måste börja med att markera texten som ska redigeras och sedan utan att ta bort ovannämnda markering, som kommer att visas i blått, välj den ändring du vill göra: bokstavsstorlektypsnitt, färg eller något speciellt val etc.
  2. Du kan se denna ordbehandlare överst i dokumentet och där ser du bokstäver, siffror, teckensnittsnamn, textposition mm.
  3. Om du har några tvivel om funktionen hos någon ikon, håll bara musen över ikonen. Där ser du information om ikonen och dess funktioner.
  4. Hur man ändrar huvudteckensnittstyp eller -titlar

Word har olika inställningar som är inställda som standard så att hela dokumentet är korrekt strukturerat vad gäller dokumentinnehållstypsnitt och titel.

För att göra detta måste du ange “Flikstilar“Som du hittar i baren”Början”Från dokumentet och där väljer vi vilken typ av text vi vill ha i vårt dokument.

Ändra standardteckensnittet i Word

Återigen, i detta skede måste du gå till huvudfliken och komma åt verktygen där “Källa”När du klickar på den kommer du att se en pil som visas i det nedre högra hörnet. Där kommer du att se ett fönster som erbjuder olika alternativ.

Om du fokuserar på den övre delen kan du också ändra teckensnittet, dess stil och storlek. Om du tittar ner kan du hitta olika alternativ angående teckensnittsfärgen, understruken, kursiv stil och fetstil. Observera att du även kommer att kunna redigera Word-dokumentet med din mobiltelefon.

Vilka ändringar kan göras i texten?

En av de mest intressanta sakerna med att använda verktyget Microsoft Word, är att det möjliggör och underlättar olika sätt att komma åt med vilka vi kan göra många ändringar i texten. Vissa kan verka vanligare, men de är alltid värda att titta på:

  • Textjustering: Det här alternativet låter oss ge texten ett mycket snyggare och mer professionellt utseende, beroende på dess avsikt. Alternativen inkluderar justera till en sida, centrera eller justera.
  • Fet, kursivt och understruket: Det här är tre användbara och viktiga alternativ när du skriver dokument på den här plattformen. Vi kan skilja text, förlängning i fetstil kursiv det ger en mycket mer sofistikerad stil och grundläggande höjdpunkter för att ge uttryck åt våra titlar.
  • Teckensnitt, storlek och färg: Med hjälp av typsnittet kan vi byta typsnitt inuti text. Det beror också på storlek och färg, vilket kommer att ge texten ett annat utseende på ett eller annat sätt.
0 Shares