Hur man Àndrar sprÄk och översÀtter webbsidor med Google Chrome

0 Shares

Vid vissa tillfÀllen kommer Chrome kunna göra översÀttningar automatiskt , medan vi pÄ andra mÄste vara de som begÀr det. Det finns ocksÄ tillfÀllen dÄ Googles webblÀsare inte kan översÀtta sidan korrekt, vilket orsakar motsatt effekt, vilket gör den inkompressibel att lÀsa. Detta Àr nÄgot som kan lösas genom nÄgra enkla justeringar inom dess översÀttningsfunktioner.

Àndra sprÄk och översÀtt webbsidor med Google Chrome

Beroende pĂ„ vĂ„r plats nĂ€r du installerar webblĂ€saren kommer den att konfigureras pĂ„ ett sprĂ„k och alternativet för sidöversĂ€ttning Ă€r aktiverat som standard. Om vi ​​ofta besöker webbplatser som Ă€r pĂ„ andra sprĂ„k kan vi vara intresserade av att hĂ„lla denna funktion aktiverad. Å andra sidan, Ă€ven om det Ă€r ett verktyg som kan vara anvĂ€ndbart för oss vid mĂ„nga tillfĂ€llen, Ă€r det ger inte alltid en övertygande översĂ€ttning , sĂ„ om vi inte gillar hur det fungerar vill vi inaktivera det, nĂ„got som inte alls Ă€r komplicerat.

Alla Ă€ndringar som vi vill göra i Chrome-konfigurationen mĂ„ste oundvikligen gĂ„ igenom dess instĂ€llningsavsnitt. Detta Ă€r nĂ„got som vi kan göra genom att klicka pĂ„ ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet och i rullgardinsmenyn vĂ€lj InstĂ€llningar. Vi kan ocksĂ„ komma Ă„t den genom att kopiera “chrome: // instĂ€llningar /” direkt i adressfĂ€ltet och tryck pĂ„ Enter.

Ändra standardsprĂ„ket i Chrome

En av egenskaperna hos denna webblÀsare Àr dess kompatibilitet med mer Àn 100 sprÄk , nÄgot som kan vara vÀldigt anvÀndbart om vi anvÀnder vÄr PC i ett frÀmmande land eller om vi behÀrskar andra sprÄk. NÀr den Àr installerad gÄr webblÀsaren som standard till vÄrt sprÄk som vi normalt anvÀnder pÄ vÄr dator, men om vi vill Àndra det nÀr som helst kan det göras i nÄgra fÄ steg. Naturligtvis mÄste vi komma ihÄg att det bara gÀller för webblÀsargrÀnssnittet, sÄvÀl som dess menyer och instÀllningar, men inte innehÄllet pÄ de webbsidor som vi besöker.

Chrome añadir idiom

För att göra detta gĂ„r vi till avsnittet “Konfiguration” och i listan med alternativ som vi hittar i den vĂ€nstra kolumnen klickar vi pĂ„ “Avancerad konfiguration”. Senare, inom dessa avancerade alternativ, kommer vi att vĂ€lja avsnittet “SprĂ„k”. . Nu till höger, i avsnittet SprĂ„k, visar vi listan och vi kan konfigurera sprĂ„ket vi behöver, det första Ă€r webblĂ€sarsprĂ„ket.

Vi behöver bara klicka pĂ„ Knappen “LĂ€gg till sprĂ„k”. att sĂ€tta in de vi behöver. Vi kan nĂ€r som helst ta bort alla sprĂ„k som vi har lagt till. För att göra detta behöver vi bara klicka pĂ„ trepunktsknappen som vi hittar till höger om sprĂ„ket. Detta öppnar en liten meny dĂ€r vi klickar pĂ„ “Ta bort”, och det sprĂ„ket försvinner frĂ„n listan.

Chrome añadir idioma engelska

Aktivera automatisk översÀttning

FrĂ„n samma “SprĂ„k”-sektion i “InstĂ€llningar”-menyn kommer vi att ha möjlighet att bĂ„de aktivera och avaktivera översĂ€ttningen av webbplatser som inte Ă€r ursprungligen pĂ„ vĂ„rt sprĂ„k. Precis under listan hittar vi alternativet att ”FrĂ„ga om du vill översĂ€tta webbsidor som inte Ă€r skrivna pĂ„ ett sprĂ„k som du inte förstĂ„r .” Vi kontrollerar att det finns en strömbrytare pĂ„ din högra sida som kommer att ansvara för att vi kan aktivera eller avaktivera denna funktion. Om ljuset Ă€r i blĂ„tt Ă€r det aktiverat, medan om det Ă€r grĂ„tt Ă€r det avaktiverat.

Automatisk överföring av krom

PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, om vi aktiverar omkopplaren, kommer den att översĂ€ttas automatiskt nĂ€r vi har bekrĂ€ftat det i samma ögonblick som vi kommer Ă„t en webbsida som Ă€r pĂ„ ett annat sprĂ„k Ă€n de vi har stĂ€llt in som huvudsprĂ„k. NĂ€r du kommer Ă„t sidan, en liten Google Translate-fönstret visas högst upp som kommer att indikera vilket sprĂ„k sidan Ă€r (vĂ€nster) och vĂ„r (höger). Vi behöver bara klicka pĂ„ vĂ„r sĂ„ att den översĂ€tts automatiskt. Om vi ​​vill se sidan i sin ursprungliga version igen, klicka pĂ„ sprĂ„ket till vĂ€nster.

Chrome Google Translate

Hindra Chrome frÄn att översÀtta webbplatser

Om vi ​​föredrar att redigera att Chrome som standard ansvarar för att översĂ€tta webben som Ă€r pĂ„ ett annat sprĂ„k, har vi olika sĂ€tt för det.

StÀng av strömbrytaren

Den första Ă€r den enklaste, eftersom det bara kommer att vara nödvĂ€ndigt att stĂ€nga av strömbrytaren i FrĂ„ga-sektionen om du vill översĂ€tta webbsidor som inte Ă€r skrivna pĂ„ ett sprĂ„k som du inte förstĂ„r, vilket vi har sett i föregĂ„ende avsnitt . PĂ„ detta sĂ€tt kan vi Ă€ndra sprĂ„ket pĂ„ vilken sida som helst sjĂ€lva och manuellt, genom att högerklicka pĂ„ webben och vĂ€lja alternativet “ÖversĂ€tt till spanska”.

FrÄn Google Translate-fönstret

Det andra alternativet Àr att klicka pÄ ikonen med de tre prickarna pÄ höger sida av det lilla Google Translate-fönstret. PÄ detta sÀtt kommer inte en liten rullgardinsmeny att visas med olika alternativ tillagda sÄsom:

  • VĂ€lj ett annat sprĂ„k.
  • ÖversĂ€tt alltid frĂ„n engelska.
  • Aldrig frĂ„n engelska.
  • Aldrig frĂ„n denna sida
  • Sidan Ă€r inte pĂ„ engelska.

Chrome-alternativ för Google Translate

Om vi ​​alltid vĂ€ljer att översĂ€tta till samma sprĂ„k, varje gĂ„ng vi besöker en webbplats pĂ„ det sprĂ„ket, kommer “Google Translate”-fönstret inte lĂ€ngre att visas nĂ€sta gĂ„ng, utan visas direkt pĂ„ det valda sprĂ„ket. Vi kan ocksĂ„ vĂ€lja ett annat sprĂ„k för översĂ€ttningen, förhindra att webbplatsen eller andra webbplatser som finns pĂ„ det sprĂ„ket lĂ€ngre översĂ€tter oss, samt informera om att sidan inte Ă€r pĂ„ det detekterade sprĂ„ket.

LÀgga till ett visst sprÄk till vÄr lista

Ett annat alternativ vi har för att hindra Chrome frĂ„n att översĂ€tta en webbplats pĂ„ ett visst sprĂ„k Ă€r att lĂ€gg till den i vĂ„r lista över sprĂ„k . Till exempel vill vi att webblĂ€saren Google ska översĂ€tta alla webbsidor utom de som Ă€r pĂ„ franska. Vi kan lĂ€mna aktiverad knappen “FrĂ„ga om du vill översĂ€tta webbsidor som inte Ă€r skrivna pĂ„ ett sprĂ„k som du inte förstĂ„r”, och i det hĂ€r fallet Ă€r det vi gör att lĂ€gga till franska i vĂ„r lista över sprĂ„k som vi förstĂ„r och behĂ€rskar. SĂ„ledes uppnĂ„r vi att nĂ€r vi besöker en sida i denna kommer Chrome inte att Ă€ndra den.

ÖversĂ€ttningstillĂ€gg för Chrome

En av de viktigaste funktionerna i Chrome Àr dess kompatibilitet med tillÀgg som hjÀlper oss att förse webblÀsaren med extra funktioner. En av dessa möjligheter Àr att översÀtta webbsidor automatiskt

Mate ÖversĂ€tt

Det hÀr tillÀgget Àr tillgÀngligt pÄ mer Àn 100 sprÄk och det gör att vi kan översÀtta bÄde hela webbsidor och enstaka ord genom att dubbelklicka pÄ den och vi kommer att se översÀttningen i ett litet fönster pÄ samma sida. Den kan ocksÄ anvÀndas för att Àndra sprÄk undertexter medan du tittar pÄ en film pÄ en streamingplattform som Netflix.

Tillbaka

Denna tillÀgg som Àr kompatibel med 15 sprÄk anvÀnder sig av artificiell intelligens för att utföra maskininlÀrning genom kraftfulla big data-algoritmer för att erbjuda de bÀsta och mest exakta resultaten nÀr du utför översÀttningar. PÄ sÄ sÀtt kan vi lÀra oss andra sprÄk medan vi surfar eller tittar pÄ filmer, eftersom det kan översÀtta undertexter pÄ videor som spelas pÄ YouTube, Amazon Prime eller Netflix.

ImTranslator

Denna Chorme-plugin stöder 91 sprÄk för text, ord, fraser och hela webbsidor med hjÀlp av tre översÀttningsleverantörer (Google, Bing och Translator). Bland dess funktioner utmÀrker den sig genom att utföra text-till-tal-översÀttningar pÄ 30 olika sprÄk, spara resultaten i en historik, översÀtta omedelbart till en vald text, samt automatiskt upptÀcka dess ursprung.

0 Shares