Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man ÄNDRAR SPRÅK eller tangentbordsinställningar i Windows 10 (exempel) | Se hur det är gjort

Har du någonsin hittat en plats där du kan välja vissa tecken medan du skriver på datorns tangentbord? Oftast beror det på att du inte har rätt språk inställt för ditt tangentbord. Vilket fysiskt tangentbord du än använder kan du ändra språk- eller tangentbordsinställningar i Windows 10. Vi förklarar hur man gör detta.

För det första bör du veta att att ändra tangentbordsspråket inte betyder att det kommer att ändra operativsystemets språk eller Cortana-språket. Det är två olika saker. Oavsett vilken typ av tangentbord din dator använder kan du konfigurera den för att använda ett eller flera bekväma språk.

Men för att uppnå det måste du ladda ner de nödvändiga språkpaketen. Här förklarar vi hur du kan göra detta från Windows 10:s inställningar och sedan ändra tangentbordslayouten eller standardinmatningsmetoden.

Lägg till ett nytt språk i Windows 10

För att komma igång måste du ha språket du vill ändra ditt tangentbord och skrivmetod till, tillgängligt bland Windows språkpaket, först då kommer du att kunna ändra tangentbordskonfigurationen eller språket.

Om språkpaketet som du vill ändra tangentbordet för redan är nedladdat, läs vidare i nästa inlägg för att enkelt ändra tangentbordsinställningarna. Låt oss nu se hur man installerar ett språkpaket på Windows 10.

För att komma igång, gå till Start-menyn och sök efter “Inställningar” eller gå till Windows-aviseringsfliken i det nedre högra hörnet av skärmen och klicka på knappen “Alla inställningar”. Välj sedan ett alternativ i fönstret “Windows-inställningar”. «Tid och språk«.

Flera alternativ kommer att dyka upp i menyn till vänster, välj “Region och språk”. Under rubriken “Språk” ser du språkpaketen installerade på din dator. Välj en av dem eller klicka “Lägg till ett språk” för att installera ett nytt språkpaket.

Välj språket du vill lägga till från listan eller använd sökmotorn. Klicka på rutan och nu ser du det språk du valt bredvid det du redan har installerat under rubriken “Språk”. Vad mer, en ny ikon visas i meddelandefältet som visar språket som används.

Du kommer att se ett meddelande som visar att Windows lägger till nya funktioner, du måste vara ansluten till Internet för att språket ska vara korrekt installerat och använda. Du kan behöva starta om datorn eller logga ut och logga in igen.

Ändra tangentbordsinställningar i Windows 10

När ett språk finns på språklistan kommer de nödvändiga funktionerna för skrivmetoden och tangentbordslayouterna att läggas till. Nu kan du lägga till metoder för att skriva på andra språk eller använda en annan tangentbordslayout Inte bara det, men du kan öka lyhördheten på ditt tangentbord.

För att göra detta, i samma “Regions- och språkinställningar”-fönster, välj ditt språk och klicka sedan på knappen “Alternativ”. I avsnittet “Tangentbord”, klicka på “Lägg till ett tangentbord” Y välj sedan den tangentbordslayout som passar dina behov från listan.

När det gäller skrivmetoden, gå till Windows-knappen och ange “skrivinställningar” i sökrutan och öppna resultatet som visas. I fönstret «Enheter», välj «Inskrivning» och välj sedan «Avancerade tangentbordsinställningar».

Slutligen, i fönstret “Avancerade tangentbordsinställningar” kan du välja vilket språk du vill att ditt tangentbord ska använda från rullgardinsmenyn under titeln «Åsidosätt standardinmatningsmetod ».

Nu kan du ändra språk- eller tangentbordsinställningar i Windows 10 så många gånger du vill. Du kan göra detta genom att använda ikonen i meddelandefältet och välja önskat språk från listan över tillgängliga.

Alternativt kan du växla mellan olika tangentbordslayouter genom att trycka på Windows-tangenten + mellanslagstangenten. Inte längre komplicera sökningen efter tangentkombinationer för att ange tecken på ditt språk. Använd den tangentbordslayout som bäst passar dina behov.