Hur man ändrar skärmupplösningen på Android-telefoner

Ändra skärmupplösningen på Android-telefoner

Med tidens gång har alla mobiler alltmer fått bättre hårdvarukapacitet. Och utan tvekan, skärmens upplösning av dessa enheter har blivit en av de punkter som mest lockar kundernas uppmärksamhet när de köper en ny terminal. Och det verkar otroligt hur panelerna i smartphones har utvecklats under åren. De är nu mycket större, med bättre kvalitet och erbjuder upplösningar som tidigare bara fanns på tv-apparater.

Men användarna har nu makten att ändra typen av upplösning på sin mobil . Eller åtminstone ges möjligheten i de flesta enheter. Även om detta väcker en annan fråga, finns det någon nytta att ändra det? Därför kommer vi att visa dig hur du gör det och om det verkligen är värt att göra ändringar i skärmupplösningen på våra terminaler.

Typer av skärmupplösningar på mobiler

För de som inte vet, skärmupplösningen indikerar antalet pixlar att vår smartphone kan visa oss i bredd och höjd. Vad betyder det här? Tja, ju högre antal pixlar den har, desto bättre upplösning kommer vår enhet att erbjuda oss när vi använder den. Dessutom är det obestridligt att upplösningarna successivt har ökat i kvalitet bland smartphones. De har till och med lyckats nå vissa kvalitetsnivåer som det skulle vara praktiskt taget omöjligt för oss att urskilja alla färger de erbjuder med blotta ögat.

upplösning av pantalla pixlar

Nu ska vi visa dig olika upplösningsalternativ som för närvarande finns för smartphones. De är följande:

 • QVGA: 240 × 320 pixlar
 • WQVGA: 240 × 400 pixlar
 • HVGA: 320 × 480 pixlar
 • WVGA: 480 × 800 pixlar
 • qHD: 540 × 960 pixlar
 • HD: 720 × 1280 pixlar
 • Full HD: 1080 × 1920 pixlar
 • QHD: 1440 x 2560 pixlar
 • 4K: 1644 x 3840 pixlar

Dessa tre sista alternativ, Full HD QHD och 4K, kommer att vara vanligare att hitta på mobila enheter i mellanklass och avancerade enheter. Eftersom de har en stor överlägsenhet vad gäller teknik för att uppnå bästa möjliga definition.

Bästa upplösningen

När vi tittar på listan som vi just har visat dig, kunde vi inte berätta för dig att vi inte tidigare delat att en upplösning är bättre än en annan. Även om det uppenbarligen är så att ju högre upplösning, desto bättre blir resultatet. Och följaktligen får vi se en högre skärmupplösning , men det betyder inte att alla kommer att behöva den högre upplösningen.

Skillnader mellan skärmupplösning och storlek

Det måste stå klart att båda termerna är helt olika, sedan när vi pratar om skärmstorlek , hänvisar vi till de fysiska dimensionerna som nämnda mobilpanel har. Och det mäts normalt diagonalt genom måttenheten per tum (“), till exempel en terminal med 7,5”. När vi talar om skärmupplösning syftar vi på antalet pixlar som en viss skärm innehåller.

Hur kan det ändras?

För att göra en ändring av skärmupplösningen , måste vi följa följande steg. Först måste vi gå in i menyn “Inställningar” och klicka på “Skärm och ljusstyrka”. När vi väl är inne kommer vi att leta efter avsnittet “Skärmupplösning”. Om du inte hittar den, försök att söka efter den i enhetens sökmotor.

huawei resolucion de pantalla

Så fort vi går in kan vi se att ” Smart läge ” är aktiverat som standard. Även om inte alla har denna funktion, och de olika typerna kommer helt enkelt att dyka upp. Om vi ​​har det kommer vår mobil att ge oss möjligheten att avaktivera den här funktionen och manuellt välja den skärmupplösning som vår terminal kan stödja. Eftersom inte alla mobiler kommer att ha samma alternativ. Och som vi har kommenterat tidigare så är det sant att det finns modeller som har den så kallade intelligenta upplösningen som gör att den justeras för att optimera energiförbrukningen. Men många tvivlar på dess användbarhet och bestämmer sig därför för att inaktivera den.

Skärmupplösningen påverkar batteriförbrukningen

Det verkar självklart, men många vet inte att ju högre video- och bildkvalitet, desto mer kraft behövs i hårdvaran för att kunna spela upp videor med de upplösningarna. Till exempel om vår mobil har en 4K-upplösning , kommer det att märkas i förbrukningen av vårt batteri mycket mer än om vi har möjlighet till QHD.

Information om batteri för Samsung Galaxy S21+

Så, som i många andra aspekter, kommer det inte att finnas någon bättre än oss för att veta om vi måste ändra skärmupplösningen eller inte. Och naturligtvis, Ändring av det här alternativet kommer inte att ha någon effekt på applikationerna när det gäller deras användbarhet . Men om det kommer att uppskattas i kvalitet blir det lägre i något innehåll. Även om det är på den goda sidan kommer vi på sikt att märka att batteriet håller mycket längre än vanligt.

Så är det någon nytta?

Klart ja. Även om det också kommer att bero på hur varje person använder sin mobil. Om du är en av dem som ägnar hela dagen åt att titta på videor på internet, titta på sociala nätverk, gå in i applikationer som WhatsApp och spela alla typer av spel som drar mycket batteri , det kan vara värt att testa en högre upplösning Lägre så att mobilen kan hålla längre utan att behöva ladda den. Om du däremot ska plocka upp din mobil en liten stund om dagen, och då och då använda den för att se Twitter och andra sociala nätverk, är kanske ditt bästa alternativ att lämna saker som de är. Tja, det kommer inte att påverka batteriet på din enhet mycket heller.

Finns det något viktigare än upplösning?

Allt kommer inte att vara den skärmupplösning som vår smartphone har, eftersom vi också bör ta hänsyn till andra aspekter. Såsom data och information på skärmarna som dessa terminaler innehåller. Så punkterna där du också bör vara uppmärksam när du väljer en ny mobil kommer att vara följande:

 • Uppdateringsfrekvens.
 • Punkter per tum (dpi).
 • Skärmteknik.

Relaterade Artiklar

Back to top button