Hur man ändrar orientering eller roterar skärmen i Windows 7/8/10

0 Shares

Den tekniska utvecklingen har utvecklats med stormsteg, så det är mycket viktigt att vara medveten om nya tekniska trender. På så sätt blir det möjligt att bli mycket mer uppdaterad och det blir möjligt att utföra alla typer av uppgifter på ett mer praktiskt sätt.

Ett av de mest använda verktygen för att komma åt det eller för att bättre uppskatta dess kapacitet är förlängning personliga datorer. De är enheter utformade för att manipulera program inom många områden.

Likaså har den tekniska utvecklingen inte lämnats åt datorer, snarare tvärtom. Dessa är enheter som lagras kontinuerlig utveckling och utveckling för att ge dig den bästa upplevelsen. Det är känt att datorer körs tack vare operativsystem, dessa system styr alla delar av datorn. De kan köra program på samma sätt.

Varför ska jag ändra skärmorienteringen i Windows?

Ett av de mest använda operativsystemen för att styra datorer är operativsystemet Windows. Den utvecklades av Microsoft och dess första version lanserades officiellt 1985. Från det ögonblick det lanserades kännetecknades Windows av ett effektivt operativsystem som kunde köras korrekt.

Av denna anledning har det varit det mest använda operativsystemet sedan starten fram till nu. Denna acceptans har bibehållits på grund av det faktum att Windows är systemet kvar i kontinuerlig utveckling och sluta aldrig förnya. Det erbjuder nya uppdateringar till sitt operativsystem då och då.

Dessa nya uppdateringar erbjuder mycket bättre funktioner än de tidigare, bland de mest kända och mest använda idag Windows 7/8/10. Likaså erbjuder de program som är kapabla att utföra uppgifter på ett mycket praktiskt sätt. Du kan uppgradera från Windows till 7 Windows 10

På samma sätt är det ett mycket konfigurerbart system som kännetecknas av anpassning till användarnas behov och krav. Vilket är en av dess största fördelar eftersom du kan anpassa systemet efter dina behov. Om du vill kan vi anpassa temat och skrivbordsbakgrunden.

En möjlig konfiguration är rotera eller ändra orienteringen på datorskärmen. Vad tjänar det nya datorperspektivet och kan användas för att utföra vissa aktiviteter.

Proceduren för att ställa in operativsystemet och möjligheten att rotera skärmen är mycket enkel. I den här artikeln kommer du att lära dig vilka steg du behöver följa för att ändra orientering eller rotera skärmen i Windows 7/8/10.

Steg för att ändra orientering eller rotera skärmen i Windows 7/8/10

Om du vill ändra skärmorienteringen på operativsystemen Windows 7/8 och 10 är proceduren väldigt lika för alla. Det första du ska göra är att klicka på Start-knappen eller välja Windows-nyckeln.

När du är här måste du hitta ett sökverktyg eller sökfält och skriva in «Kontrollpanel« och välj det första alternativet. Därför kommer vi att gå till kontrollpanelens alternativ,

Då ska du leta efter avsnittet “Utseende och anpassning” nedan kan du se en rad alternativ. Vi kommer att välja alternativet “Justera skärmupplösning”.

När du går in i det här avsnittet bör du leta efter alternativet som kallas “Orientering” och klicka på den. Om du klickar på den visas en lista med 4 alternativ. Bland alternativen kan du hitta ett alternativ “Vänd horisontellt”med detta alternativ kommer skärmen att roteras 180 grader och vändas upp och ner.

Ett annat alternativ är “Vertikal” det här alternativet kommer att rotera skärmen medurs och titta i sidled. Ett annat alternativ är “Flip Vertical” som vänder skärmen till motsatt sida. Efter att ha hittat och valt det alternativ du vill ha är vi redo för det sista steget.

Detta är att klicka på “Apply”, så ändringarna kommer att sparas. Som du kan se är proceduren väldigt enkel och lätt att följa.

0 Shares