Hur man Àndrar Mac-stavningskontrollinstÀllningar

0 Shares

Anpassa din Macs textinstÀllningar

Som vi sa, Mac kan bli din bĂ€sta vĂ€n för att helt kunna minska de stavfel som du kan göra nĂ€r du skriver vilken text som helst, vare sig det Ă€r en formell text eller ett enkelt meddelande till dina vĂ€nner. Detta kan uppnĂ„s genom textinstĂ€llningarna som du kan konfigurera pĂ„ din Apple-dator. För att anvĂ€nda dessa instĂ€llningar behöver du bara öppna SysteminstĂ€llningar, klicka pĂ„ “Tangentbord” och sedan pĂ„ Text. NĂ€r du Ă€r pĂ„ skĂ€rmen TextinstĂ€llningar pĂ„ din Mac kan du kontrollera de olika parametrarna som du kan konfigurera sĂ„ att det hjĂ€lper dig att upprĂ€tthĂ„lla bra stavning.

Ändra instĂ€llningar för Mac-stavningskontroll

Först och frĂ€mst kan du anvĂ€nda dig av “ersĂ€tt”-funktionen, som Ă€r designad mer för att automatiskt kunna skriva en stor mĂ€ngd förutbestĂ€md text genom att bara skriva ett ord som du vĂ€ljer. Till exempel, om du har en YouTube-kanal och en stor del av beskrivningsrutan för varje video alltid Ă€r densamma, behöver du inte stĂ€ndigt lĂ€gga in samma sak, du skulle bara behöva vĂ€lja ett ord sĂ„ att varje gĂ„ng du skriv det, Macen ersĂ€tter automatiskt det ordet med all text som du mĂ„ste lĂ€gga i den situationen. Det anvĂ€nds ocksĂ„ för att kunna skriva ord genom förkortningar, till exempel byt ut bokstĂ€verna “pq” mot ordet “because”.

Funktion reemplazar

Om du gÄr till höger sida av den visade menyn kan du se att du har flera intressanta funktioner som hjÀlper dig att skriva bÀttre. Först kan du konfigurera din Mac sÄ att den automatiskt korrigerar din stavning, sÄ varje gÄng du skriver ett fel ord kommer din dator att ta hand om det. En annan ÄtgÀrd som du kan konfigurera Àr den automatiska anvÀndningen av initiala versaler, samt att varje gÄng du trycker pÄ mellanslagstangenten tvÄ gÄnger skrivs en punkt in och följs. Dessutom, för de Mac-datorer som har en Touch Bar kan du konfigurera skrivförslag sÄ att de visas i fÀltet.

FunciĂłnes de grammatica

SprÄket du skriver pÄ Àr ocksÄ viktigt för Mac att ta hÀnsyn till, sÄ du kan ocksÄ konfigurera att Apple-datorn kan förstÄ vilket sprÄk du anvÀnder, Àven om vi kommer att prata lite mer i detalj lÀngre fram. i den hÀr artikeln. Slutligen, en annan av instÀllningarna som du kan konfigurera i den hÀr menyn Àr anvÀndningen av smarta citattecken och smarta bindestreck, sÄ att du kan konfigurera efter eget tycke hur du vill att dina texter ska matas in automatiskt.

Funciones de ortografĂ­a y comillas

Vad innebÀr det att anvÀnda autokorrigering?

AnvÀndningen av autokorrigering pÄ Mac innebÀr att datorn kan kontrollera vart och ett av de ord du skriver och att, om det Àr skrivet pÄ fel sÀtt, kommer den att meddela dig och föreslÄ den relevanta korrigeringen hela tiden. Du kommer att kunna upptÀcka denna korrigering eftersom, nÀr du skriver ett ord pÄ fel sÀtt, kommer det att vara understruket i rött för att varna dig. För att detta ska hÀnda, vad du mÄste göra Àr att följa följande steg.

  1. Öppna SysteminstĂ€llningar.
  2. Klicka pÄ Tangentbord.
  3. VĂ€lj Text.
  4. Markera rutan “Automatisk korrekt stavning”.

Corregir ortografĂ­a automĂĄticamente

NÀr du har utfört dessa steg, varje gÄng du stavar fel, kommer Mac-datorn att understryka ordet och föreslÄ lösningen eller lösningarna. SÄ fort datorn upptÀcker felstavningen har du möjlighet att utföra tre olika ÄtgÀrder. Först och frÀmst, Acceptera förslag, det vill sÀga om det bara finns ett förslag för att korrigera ordet som du har stavat fel, mÄste du bara fortsÀtta skriva sÄ korrigerar Mac-datorn det automatiskt. Om det finns mer Àn ett korrigeringsförslag mÄste du vÀlja ett.

Uppenbarligen, precis som du kan acceptera förslaget, kan du ocksĂ„ ignorera det, för detta mĂ„ste du bara trycka pĂ„ “Esc”-tangenten och fortsĂ€tta skriva. Vi rekommenderar dock att du ser till att det ordet Ă€r riktigt vĂ€lskrivet sĂ„ att du pĂ„ sĂ„ sĂ€tt undviker att göra fel i din stavning. Det tredje tillgĂ€ngliga alternativet Ă€r att Ă„ngra de automatiska korrigeringarna. I samma ögonblick som Mac korrigerar ett ord automatiskt Ă€r det understruket med blĂ„tt ett ögonblick, om du vill Ă„terstĂ€lla korrigeringen, placera insĂ€ttningspunkten efter ordet i frĂ„ga för att visa dess ursprungliga stavning och vĂ€lj sedan det. Ett annat alternativ för att uppnĂ„ samma resultat Ă€r att hĂ„lla ned Ctrl-tangenten för att visa den ursprungliga stavningen och sedan vĂ€lja den.

Ett annat alternativ som du mĂ„ste ta hĂ€nsyn till nĂ€r du kontrollerar din stavning eller inte Ă€r att den hĂ€r autokorrigeringsmetoden kan aktiveras eller inte i vissa applikationer, det vill sĂ€ga om du i en app inte vill att den ska styra din stavning kan du inaktivera den . För att göra detta behöver du bara öppna appen, vĂ€lja Redigera, sedan Stavning och grammatik och klicka pĂ„ “Korrigera stavning automatiskt”. För att veta om den Ă€r aktiverad eller inte behöver du bara titta pĂ„ om det finns ett mĂ€rke eller inte, nĂ€r det Ă€r avaktiverat visas inget mĂ€rke.

Byt sprÄk

En grundlÀggande aspekt nÀr Mac-datorn verkligen kan hjÀlpa dig att kontrollera din stavning och Àndra den vid behov Àr det sprÄk som Apple-datorn tolkar det du skriver pÄ. Som standard kontrollerar Mac din stavning automatiskt oavsett vilket sprÄk du anvÀnder din dator pÄ, men om du vill lÀgga till ett nytt sprÄk behöver du bara följa följande steg.

  1. VĂ€lj Apple-menyn.
  2. Klicka pÄ SysteminstÀllningar.
  3. Klicka pÄ Tangentbord och vÀlj sedan Text.
  4. Klicka pÄ rullgardinsmenyn Stavning och vÀlj sprÄk.
  5. Du kan ocksÄ vÀlja flera sprÄk sÄ att kontrollen görs pÄ alla, i det hÀr fallet, igen, klicka pÄ rullgardinsmenyn Stavning, vÀlj InstÀllningar och vÀlj det sprÄk du vill ska kontrolleras automatiskt. Klicka slutligen pÄ OK.

Idioma de correcciĂłn

SĂ„ du kan kontrollera stavning och grammatik

Medan du anvÀnder din dator för att skriva finns det ett stort antal alternativ som du kan utföra för att kontrollera din stavning och framför allt för att förbÀttra den. HÀrnÀst kommer vi att prata om dem alla.

Comprobar ortografia

Först kan du anvÀnda funktionen Kontrollera stavning. Om du tvivlar pÄ vad du har skrivit och vill kontrollera att det Àr korrekt eller inte, Àr detta alternativ utan tvekan det lÀmpligaste. För att genomföra det behöver du bara vÀlja Edition, sedan Stavning och grammatik och klicka pÄ Kontrollera dokument nu. Operationen Àr som följer, i dokumentet dÀr du arbetar kommer det första felet att markeras, för att visa nÀsta behöver du bara trycka pÄ kommandotangenten + semikolon. NÀr du vÀl vill rÀtta till felet, om du vill att Mac ska ge dig korrigeringsförslag, behöver du bara klicka pÄ ordet med Ctrl-tangenten nedtryckt.

Comprobar grammatica

Precis som du kan kontrollera stavning kan du ocksÄ kontrollera grammatik. För att göra detta, vad du mÄste göra Àr att Äterigen vÀlja Edition, sedan Stavning och grammatik och klicka pÄ Kontrollera grammatik med stavning, i det hÀr fallet, nÀr den hÀr funktionen Àr aktiv, kommer den att indikeras med en bock. NÀr du anvÀnder den hÀr funktionen Àr grammatikfel understrukna i grönt, du behöver bara flytta markören över ordet för Mac för att tala om för dig vad problemet Àr.

Apprender e ignorar palabra

Ibland sĂ€ger en stavningskontroll pĂ„ din Mac att ett ord som Ă€r rĂ€ttstavat identifierar att det Ă€r felstavat. Vad vi rekommenderar vid dessa tillfĂ€llen Ă€r att du först ser till att ordet som datorn anger som felaktigt verkligen Ă€r korrekt, och nĂ€r detta Ă€r gjort anvĂ€nder du en av de tvĂ„ funktioner som Apple ger anvĂ€ndarna . Den första Ă€r att lĂ€gga till ord i stavningsordboken, för detta behöver du bara klicka pĂ„ ordet samtidigt som du hĂ„ller ned Ctrl-tangenten och klicka, sedan pĂ„ “LĂ€r ord”, pĂ„ sĂ„ sĂ€tt lĂ€gger du till det nĂ€mnda ordet i ordboken frĂ„n din Mac. Det andra alternativet Ă€r att ignorera felstavade ord, pĂ„ detta sĂ€tt, nĂ€r du anvĂ€nder det hĂ€r alternativet, kommer nĂ€mnda ord att ignoreras i hela dokumentet, för detta behöver du bara klicka pĂ„ ordet medan du trycker pĂ„ Ctrl-tangenten och vĂ€lj “Ignorera ord”.

Slutligen kan du ocksĂ„ ta bort ett ord frĂ„n stavningsordboken, för detta behöver du bara klicka pĂ„ ordet du vill ta bort samtidigt som du hĂ„ller ned Ctrl-tangenten och sedan vĂ€ljer “Ignorera stavning”.

0 Shares