Hur man ändrar lösenord på ett Google-konto

Google-konton är inkörsporten till några av de mest användbara apparna på din telefon, notebook och andra enheter. Oavsett om det är Gmail, Google Meet, YouTube eller någon av de andra tjänsterna som erbjuds av sökjätten är det väldigt bekvämt att ha ett lösenord för att komma åt alla.

Men baksidan av detta är att du inte kan komma åt någon av dem om du glömmer ditt lösenord.

Oroa dig inte, det är väldigt enkelt att återställa dina Google-uppgifter. Här är vad du behöver göra.

Hur man återställer ett lösenord för ett Google-konto

på din mobil, öppna Inställningar> Google

Knacka på Google

tryck på knappen Hantera ditt Google-konto.

Hantera Google-konto

Under ditt namn och din profilbild ser du en meny med alternativ som inkluderar Start och Personlig information. Svep åt vänster i det här området för att visa fler alternativ och tryck på Säkerhet.

Knacka på Google Security

I avsnittet med rubriken Hur man loggar in på Google du hittar alternativet Lösenord. Detta visar dig senaste gången du ändrade ditt lösenord och låter dig även återställa ett lösenord som har glömts, så tryck på det för att gå till nästa steg.

En ny sida öppnas och ber dig att ange ditt lösenord. Uppenbarligen är detta inte möjligt, så tryck på Glömt ditt lösenord? ]

Du kommer nu att ha chansen att ange ett tidigare använt lösenord som ett sätt att återställa kontot. Om du kommer ihåg ett lösenord, skriv och tryck Nästa, annars trycker du på prova ett annat sätt.

Glömt Google-lösenord

Beroende på vilken säkerhetsnivå du har konfigurerat på ditt konto kommer du att bli ombedd att använda ditt fingeravtryck för att verifiera identiteten eller skicka en verifieringskod till din reservadress. Följ den sökväg som passar din inställning och du kan skapa ett nytt lösenord för att ersätta det glömda lösenordet på ditt konto.

Skapa ett nytt Google-lösenord

Så här återställer du lösenordet för ett Google-konto på din dator

Om du inte har tillgång till en mobiltelefon eller föredrar att använda din bärbara dator eller PC kan du ändra ditt lösenord via en webbläsare. Öppna ditt Google-konto och klicka på Säkerhet i den vänstra kolumnen.

Klicka Google Account Security

På nästa sida kommer du att se ett avsnitt med titeln ‘Hur man loggar in på Google ‘, där du bör hitta ett alternativ till Lösenord. Klicka här och välj alternativet Glömt ditt lösenord?

Klicka Lösenord för att ändra Google-lösenord

Följ nu bara instruktionerna och du kommer att kunna skapa ett nytt lösenord att använda på ditt konto.

Relaterade Artiklar

Back to top button