Hur man ändrar känsligheten för gester på en Samsung-mobil

0 Shares

Ändra känsligheten för gester på en Samsung-mobil

Användningen av Android-mobiler, och givetvis Samsung, har förändrats med stormsteg de senaste åren. Dessutom kan vi bland dem se hur en av de största förändringarna vi tagit emot med öppna armar är gesterna på skärmen. Vi har gått från de klassiska knapparna till ett gestsystem, och det bästa av allt är att de gör våra liv mycket enklare. Och även om de fungerar på ett sätt

Därför bestämde sig även ett varumärke som Samsung för att ansluta sig till denna senaste trend. Det var dock en av de sista. Men med tiden har de implementerat fler och fler funktioner, vilket är fallet som vi presenterar idag. Med detta nya alternativ kan du öka hastigheten på gesterna på din Samsung-mobilenhet .

Hur du aktiverar dem på din Samsung

Säkert har många användare som har en smartphone från detta företag redan lärt sig hur man aktiverar den. Men efter att ha integrerat det nya gestsystemet i sina senaste mobiler har kanske inte alla ännu vetat exakt var denna funktion finns, än mindre var den måste aktiveras.

Aktivera gestos på Samsung

Dessutom fortsätter det sydkoreanska företaget att erbjuda oss möjligheten att ha de tre “multitasking”-knapparna, “hem” och “tillbaka” som standardalternativ. Fast för den som är trött på de klassiska knapparna , du kan ta bort dem för alltid. Men det första innan du lär dig hur man använder dem är nödvändigt för att aktivera det här alternativet, som ingår i systeminställningarna. För att göra detta behöver du bara följa följande steg:

 • Gå in i Inställningar och leta efter avsnittet Skärm.
 • Gå sedan till Navigeringsfält alternativet och få tillgång till det.
 • Aktivera Helskärmsgester alternativet, med vilket vi kommer att få de klassiska knapparna att försvinna på vår mobil (så länge de är virtuella).
 • Tryck på knappen Fler alternativ och välj alternativet Svep från sidorna och botten.

En av möjligheterna som Samsung också erbjuder oss är det faktum att kunna dölja gestfältet som visas längst ner. För detta måste vi inaktivera alternativet Gestförslag. Och vi måste komma ihåg att vi inte kommer att kunna använda någon typ av tredjepartsstartare om vi använder One UI-gester.

Anpassa känsligheten för gester

Även om mjukvaruskikten hos andra tillverkare vanligtvis har olika anpassningsalternativ som hjälper oss att använda vår telefon på ett bekvämare sätt. Sanningen är att inte alla anpassningsskikt har möjlighet att justera känsligheten för gesterna, men i fallet med Samsung är det möjligt. Dessutom blir det bara en några enkla steg att följa för att kunna ändra den .

Anpassa känsligheten för de los gestos på Samsung

Därför kommer vi snabbt att förklara hur denna anpassning görs. Och med den här konfigurationen ger de oss mer frihet så att vi kan anpassa den efter varje användares smak. Eftersom det i grund och botten kommer att få varje användare att anpassa dem efter deras önskemål eller behov, beroende på svaret på skärmen på deras mobila enhet. Så, utan tvekan, ett av de mest fördelaktiga alternativen som vi kan hitta i Samsungs som har Android 11 och One UI 3 . Stegen för att anpassa dem är följande:

 • Gå till telefonens inställningar.
 • Gå in i avsnittet Skärm.
 • Leta efter alternativet som heter Navigationsfält.
 • Klicka på Fler alternativ.
 • Gå sedan till Gestkänslighet alternativ.
 • Väl där kan du flytta den känsligheten på stången.

Den här funktionen kan vara väldigt användbar för alla de användare med en Samsung-mobil som använder ett skal på den eller någon typ av tjockare skärmskydd än normalt och det gör gester svårare. Dessutom är det vanligt att känsligheten på skärmen i hörnen är något lägre när man använder ett skydd, så den kommer inte alltid att kunna detektera alla rörelser vi gör korrekt. Därför, om du använder ett fodral, kommer ökad känslighet för gesterna att säkerställa att skärmen på vår mobil kan upptäcka bättre hela tiden, utan att behöva använda navigeringsknapparna igen.

Så du måste använda dem på din mobil

När vi har lärt oss hur de måste aktiveras och till och med hur vi kan anpassa känsligheten för dessa rörelser är det dags att se hur de måste användas. Och ännu mer nu när vi har blivit av med de föråldrade virtuella knapparna. Så nu är den bästa tiden att bekanta sig med Samsungs nya gestsystem .

Samsung Galaxy A52

I händelse av att du redan har kunnat använda en mobil enhet från den sydkoreanska tillverkaren som är uppdaterad med minst Android 10, vet du säkert redan i detalj hur gester används. Men om du alltid har använt Samsung-mobiler eller någon annan tillverkare som ännu inte hade den här funktionen som kom från den här versionen av Googles operativsystem, är detta vad du bör veta om hur rörelserna ska användas :

 • Om vi ​​vill flytta till startskärmen måste vi glida upp från det nedre navigeringsfältet.
 • I händelse av att vi vill komma åt multitasking-menyn måste vi svepa uppåt från navigeringsfältet längst ner. Håll sedan fingret på mitten av skärmen tills enheten vibrerar.
 • Om vi ​​vill gå tillbaka: vi måste glida till vänster eller till höger från höger eller vänster sida av mobilpanelen.
 • För att snabbt kunna gå tillbaka till en tidigare applikation behöver du bara svepa åt höger eller vänster i navigeringsfältet längst ner.

Det här är alla rörelser som alla borde känna till för att börja känna till och använda gestsystemet för One UI 3 baserat på Android 11. Och även om det i början av användningen kan verka som att vi står inför ett något mer förvirrande navigeringsläge än de tre klassiska knapparna. Övning kommer att vara avgörande, eftersom vi kommer att stå inför en mycket snabbare och enklare navigering, som med tiden kommer att verka ännu mer intuitiv. Dessutom kommer vi att ha fördelen att vi kommer att kunna dra full nytta av skärmen, eftersom vi kommer att njuta av hela panelen på den mobila enheten.

0 Shares