Hur man ändrar hastigheten på en animering i PowerPoint

0 Shares

Hur kunde det vara annorlunda, det här är ett program som ger oss en enorm mängd möjligheter, som det händer med resten av Kontor program. För er som inte vet delar PowerPoint en kontorssvit med program av betydelsen av Word eller Excel . Detta är dock en mjukvarulösning som fokuserar på multimediapresentationer.

Ändra hastigheten på en animering i PowerPoint

Som vi nämnde, när det gäller att anpassa våra presentationer i detta specifika program, har vi en mängd funktioner. I det här fallet vill vi fokusera på passagen mellan bilderna genom motsvarande animationer. Allt detta, om det används väl, ger projektet ett mycket mer professionellt eller roligt utseende, beroende på vad vi letar efter. Allt detta kommer redan att bero på vår kreativitet, eller på kunskapen vi har om programmet som sådant.

Varför ska vi använda animationer i PowerPoint

Tänk på att vi här talar om en applikation vars huvudmål är fokuserat på design och kreativitet . Vi berättar detta för om det är något som den här presentationsapplikationen försöker erbjuda oss, så är de funktioner relaterade till det hela. På så sätt uppnår vi verkligen möjligheten att skapa våra personliga projekt. Och det är inte allt, men vi försöker också göra dem så attraktiva och iögonfallande som möjligt genom att anpassa dem till den typ av publik de kommer att ha.

Därför, som vi berättade tidigare, spelar vår kreativitet och fantasi en mycket viktig roll här när vi börjar arbeta. Speciellt när vi skapar våra egna multimediapresentationer. Således, programvaran vi använder för detta, PowerPoint i det här fallet, erbjuder oss maximala faciliteter för att få spektakulära resultat. Till exempel, i Infoga-menyn hittar vi en mängd element och objekt som hjälper oss.

Interfaz Powerpoint

Trots de många element som vi kan använda här, om det är något riktigt viktigt och grundläggande, är det bilderna som vi använder. Och det är att vi vanligtvis strukturerar dessa presentationer i form av bilder som vi lägger till den. Var och en med sina egna integrerade element: texter, grafik , foton, videoklipp , bord etc. Det råder ingen tvekan om att allt detta kommer att vara till stor hjälp för oss i våra designuppgifter. Men samtidigt, för att presentationen ska se bra ut när den presenteras, måste vi också anpassa beteendet för allt. Det är just där animationerna som vi talar om i dessa rader kommer in i bilden.

Lägg till animationer i en presentation

I de flesta fall åtminstone för att ge en mer originell touch till de PowerPoint-projekt, vi kommer att använda animationer av denna typ. Dessa hjälper oss att ge en annan aspekt till objekten som ingår i bilderna. På så sätt är det vi åstadkommer ett något mer attraktivt projekt. Därför, för att använda dessa element som kommer att lägga till presentationen, behöver vi bara gå till Animationer menyn för programmets huvudgränssnitt. Här ska vi hitta flera mönster av dem. Vissa mer professionella, andra roligare och färgstarka, allt beroende på vilken publik vi har kan vi använda en eller annan animation i PowerPoint.

menú animaciones

För att applicera ett objekt av den här typen på bilden där vi är, behöver vi därför bara välja den animation som intresserar oss mest för den typ av design som vi arbetar med. Det är värt att veta att om vi klickar på vart och ett av proverna som vi ser här så lanseras de. På så sätt kommer vi att ha möjlighet att få en uppfattning om hur animeringen kommer att bete sig med elementet i fråga.

Det är också viktigt att veta att dessa animationer också definierar utseendet på vissa element som ingår i en glida . Det betyder att beroende på vilken vi väljer kommer till exempel texterna och andra komponenter att dyka upp på skärmen på ett eller annat sätt.

Ändra hastigheten på en animation i PowerPoint

När vi väl vet allt detta, om vi redan har en animation definierad i PowerPoint-presentationen, kan vi anpassa den. Det kan till exempel vara så att samma animation i PowerPoint rör sig för långsamt eller för snabbt på bilden. Beroende på omständigheterna kan det vara en allvarlig olägenhet. Detta beror på att presentationen kan vara tråkig, eller tvärtom, inte se innehåll vi vill visa.

Tja, vid det här laget är det intressant att veta att vi har möjlighet att justera hastigheten på animeringen. På det här sättet uppnår vi att dess rörelse sammanfaller med den önskade tiden då vi vill att den ska vara synlig, så låt oss se hur detta görs. Det första vi gör här är att välja objektet på bilden som innehåller animering som sådan. Om vi ​​ännu inte har tilldelat en till det objektet kan vi göra det genom att välja en av de många som vi ser i menyalternativet Animationer. Till exempel, i det aktuella fallet, kommer vi att välja animationen som heter Öka och rotera.

Aumentar y girar

Säg att animeringens varaktighet som standard är fixerad till en sekund. Hur som helst kan vi alltid se en förhandsvisning av det genom att välja alternativet som heter Förhandsgranska. Denna ligger längst till vänster om Fliken Animationer där vi är. I händelse av att det är för långsamt eller snabbt kommer vi att ändra dess hastighet genom att justera rörelsetiden.

När vi har sett animationen och vi inte är övertygade av dess rörelse är det dags att anpassa hastigheten. Således, i samma animationssektion, måste vi nu ta en titt på gruppen som heter Intervals. Här kommer vi att se Varaktighet alternativet, vilket är det som intresserar oss i det här fallet.

Duración powerpoint

Vi har redan sagt till dig tidigare att vi som standard kommer att upptäcka att den här parametern är inställd på en sekund. Sedan är det bara att justera varaktigheten i 0,25 andra ökningar baserat på vad vi behöver. Det gör vi genom att klicka på upp- och nedpilarna i rutan Varaktighet. Tack vare dem lyckades vi justera hastigheten på dessa animationer som vi pratar om maximalt. Dessutom kommer dessa mycket exakta kontroller i PowerPoint att vara ännu mer användbara om vi har mer än en animation på samma bild.

0 Shares