Hur man Ă€ndrar Gmail-lösenord – steg för steg handledning

0 Shares

Numera Àr det viktigt att ha e-post för att kunna ha tillgÄng till internettjÀnster och applikationer att de krÀver det, eftersom det bland annat Àr det sÀtt pÄ vilket vi fÄr information relaterad till den enhet som vi tillhör. Men ibland kan det pÄverka vÄr sÀkerhet, sÄ det rekommenderas alltid att lÀgga in ett nytt lösenord i Gmail.

I den meningen vill vi i den hÀr handledningen berÀtta lite om det. I en vÀrld dÀr tekniken hjÀlper oss att fÄ saker gjorda snabbare kan vi sÀga att det inte Àr perfekt, och det Àr dÀrför det alltid gör det det finns en risk att vÄr mail hackasmen du kan skydda ditt konto och det Àr vÀldigt enkelt att göra det, sÄ var uppmÀrksam och lÀr dig hur du Àndrar ditt Gmail-lösenord steg för steg.

Hur kan jag Àndra mitt e-postlösenord i Gmail-appen?

Vi vet alla att cyberattacker Àr dagens ordning, cyberbrottslingar anvÀnder olika metoder för att stjÀla data, bedrÀgeri, skapa virus bland annat och dÀrmed attackera mejl. Àndra ditt lösenord regelbundet det Àr en effektiv metod för att undvika hacking och skydda ditt konto. HÀr Àr en steg-för-steg förklaring av hur du Àndrar Gmail-lösenord i appen:

Android

Det första du bör göra Ă€r att öppna e-postmeddelandet och gĂ„ till din kontoprofilbild som visas i den övre högra delen av skĂ€rmen. Ange sedan “Google-konto” och vĂ€l inuti klicka pĂ„ “Personuppgifter”, varefter du kommer att presenteras med ett antal alternativ angĂ„ende dina personuppgifter. GĂ„ sedan till avsnittet “Lösenord”.

Sedan behöver du bara följa instruktionerna frĂ„n Google-assistenten för att Ă€ndra ditt kontolösenord, dĂ€r den först ber om ditt nuvarande lösenord för att verifiera din identitet, och slutligen kan du skapa ett nytt lösenord, bekrĂ€fta det och slutligen klicka pĂ„ “Ändra lösenord”, pĂ„ det hĂ€r enkla sĂ€ttet Ă€ndrade du ditt Gmail-lösenord.

iPhone

Om du har en iPhone-enhet Àr stegen att följa för att Àndra ditt e-postlösenord desamma som nÀmnts ovan, sÄ följ bara den angivna proceduren sÄ kan du enkelt göra det. Det viktigaste Àr att Gmails instÀllningsalternativ lÄter dig vidta vissa steg för att ÄterstÀlla ditt konto om du glömmer ditt lösenord.

Vad kan jag göra för att Àndra mitt Gmail-lösenord frÄn en webbplats?

Å andra sidan, om du ocksĂ„ öppnar ett Gmail-konto pĂ„ din dator, notera följande steg för att Ă€ndra lösenordet frĂ„n webbplatseneftersom proceduren skiljer sig frĂ„n appen: logga in pĂ„ Gmail först, gĂ„ sedan till “InstĂ€llningar” och klicka pĂ„ “Se alla instĂ€llningar”, dĂ„ kommer andra alternativ upp och du mĂ„ste vĂ€lja “Konton och import”.

I den hĂ€r fliken gĂ„ till avsnittet “Ändra kontoinstĂ€llningar”, och sedan pĂ„ “Ändra lösenord”. DĂ€r anger du bara ditt nuvarande lösenord för att verifiera din identitet, skriv sedan in ett nytt lösenord, validera det, klicka pĂ„ Ă€ndra lösenord och du Ă€r klar.

Hur tar jag bort Ätkomst till mitt Gmail-konto frÄn andra enheter?

De smartphones vi anvÀnder har tillgÄng till vÄrt Google-konto, de Àr oftast kopplade till det. Faktum Àr att om du har gett denna behörighet till andra tredjepartsenheter eller tjÀnster kan du neka dem Ätkomst om du inte vill anvÀnda den lÀngre eller om du helt enkelt inte litar pÄ dem. SÄ hur kan du? ta bort e-postÄtkomst till andra enheter?

Det första steget Ă€r att ange din e-postadress och gĂ„ till sĂ€kerhetsdelen av ditt Google-konto. Sedan i “Tredjepartsapplikationer med Ă„tkomst till ditt konto” behöver du klicka pĂ„ “Hantera tredjepartsĂ„tkomst”, dĂ€r vĂ€ljer du applikationen eller tjĂ€nsten du vill ta bort och klickar slutligen pĂ„ “Ta bort Ă„tkomst”.

NÄgot viktigt som du bör vara medveten om Àr att dessa appar och tjÀnster lagrar information om ditt konto, sÄ du bör förmodligen be om att denna data raderas och om du inser att din data anvÀnds för nÀtfiske (identitetsstöld) eller spam tveka inte att ansöka om det gÄ till Gmail-supporten och kontrollera de steg du mÄste vidta.

Hur kan jag pÄverka mitt Gmail-konto efter att ha Àndrat mitt lösenord?

Du kanske undrar om nÄgra Àndringar i ditt Gmail-konto, som att uppdatera ditt lösenord, pÄverkar dem pÄ nÄgot sÀtt. Sanningen Àr att nÀr du Àndrar ditt Gmail-lösenord du kommer att lÀmna din e-post pÄ alla enheter som de har tillgÄng till dem, med undantag för de som anvÀnds för att verifiera din identitet.

0 Shares