Hur man Àndrar en bild frÄn svartvit till fÀrg i Photoshop (exempel)

0 Shares

Adobe Àr ett vÀlrenommerat företag som har exceptionella verktyg designade för alla typer av anvÀndare och alla typer av funktioner som Photoshop. Du vill veta hur du Àndrar bilden svartvitt i fÀrg med Photoshop? Det hÀr verktyget gör det faktiskt möjligt för oss att göra detta och mÄnga andra alternativ.

Att lÀgga till fÀrg pÄ ett foto kan verka som en komplicerad process, men sanningen Àr att det kan göras mer eller mindre i Photoshop.

Visst, det tar tid att till fullo bemĂ€stra ett sĂ„ komplext verktyg som den hĂ€r appen, men du kan komma igĂ„ng redan idag fĂ€rglĂ€gga svartvita fotonÅ andra sidan Ă€r den motsatta effekten ocksĂ„ möjlig, vilket Ă€r att konvertera en fĂ€rgbild till svartvitt med Photoshop, vilket ocksĂ„ Ă€r vĂ€ldigt enkelt.

Hur man Àndrar en bild frÄn svartvitt till fÀrg med Photoshop, den enklaste metoden

En av de mest eftertraktade fÀrdigheterna för nybörjare i Photoshop Àr att fÀrglÀgga bilder i grÄtoner. Samtidigt, för att fortsÀtta denna procedur, mÄste du veta hur du tar bort eller ÄterstÀller en pixlad bild i Photoshop.

Detta kan verka som en process pÄ hög nivÄ, men sanningen Àr att den till och med kan börja som en nybörjareGör följande för att fÀrglÀgga bilder i Photoshop:

  • Den första punkten Ă€r att vĂ€lja och öppna det svartvita fotot du vill fĂ€rglĂ€gga.
  • NĂ€r du öppnar ett foto visas det som bakgrund, tryck pĂ„ det och vĂ€lj det Lager Av Bakgrund och klicka pĂ„ OK.
  • Nu mĂ„ste du skapa ett nytt lager. Detta lager kommer att vara det du anvĂ€nder för den första fĂ€rgen du applicerar, till exempel en persons hud om det Ă€r ett portrĂ€tt.
  • Klicka pĂ„ nytt lager, hitta Fusionsalternativ och i FusionslĂ€geVĂ€lj Mjukt ljus.
  • För att starta processen, vĂ€lj filen Penselverktyg och gĂ„ till fĂ€rglĂ€ggningen. FĂ€rga bara ett omrĂ„de, till exempel huden. För nu, oroa dig inte för fĂ€rgen du vĂ€ljer, fyll varje hudutrymme eller omrĂ„de du vĂ€ljer.
  • GĂ„ nu till instĂ€llningar, sök dĂ€r Nyans / MĂ€ttnad. Det Ă€r hĂ€r du stĂ€ller in den slutliga nyansen genom att försiktigt flytta Nyans, MĂ€ttnad och Ljusstyrka tills du fĂ„r den fĂ€rg du vill ha.
  • Se till att vĂ€lja alternativet lĂ€nk till lager sĂ„ att du inte pĂ„verkas av resten av arbetet. Detta Ă€r ett alternativ med en ram och en pil som visas lĂ€ngst ner och till vĂ€nster i dialogrutan. Nyans / MĂ€ttnad.

Den föregÄende proceduren mÄste utföras för varje fÀrg som du kommer att anvÀnda pÄ bilden. Till exempel om du började med lÀder- och du vill fortsÀtta med det hÄr, mÄste du skapa ett nytt lager och sÄ vidare för varje fÀrgkomponent. Detta Àr den enklaste metoden att fÀrglÀgga en bild.

Följaktligen bör du veta hur du gör huden ljusare med Photoshop, en procedur som hjÀlper dig att förbÀttra din bild, sÀrskilt om det finns en person pÄ bilden.

För att Àndra en bild frÄn svartvitt till fÀrg i Photoshop, notera följande

FÀrglÀggning Àr en process av tÄlamod

Att lÀgga till fÀrg pÄ en svartvit bild Àr inte en sÀrskilt komplicerad process, men det krÀver mycket tÄlamod. Av denna anledning rÄder vi dig att inte stressa och gÄ dÀrifrÄn steg för steg framÄt tills du fÄr det resultat du vill ha.

Ta bort om det behövs

För att slutresultatet ska vara sÄ nÀra verkligheten som möjligt bör sÀrskild uppmÀrksamhet Àgnas Ät detaljer. Du kan behöva radera dÄ och dÄ, sÄ kom ihÄg det Utsuddningsverktygför tack vare det kommer du att göra det mesta av de sista handtagen.

Hitta den perfekta nyansen

Att fÀrglÀgga ett foto handlar om att hitta fÀrger som Àr konsekventa och pÄlitliga med den valda bilden. Av denna anledning Àr att hitta den perfekta balansen genom att hitta den perfekta fÀrgen en av de viktigaste aspekterna fÀrglÀgg det svartvita fotot. Justera nyansen, mÀttnaden och ljusstyrkan tills du hittar den perfekta fÀrgen för varje del av bilden, men för att göra detta mÄste du veta vad dodge- och svampverktygen Àr till för i Photoshop.

För nybörjare Photoshop Det kan verka som ett komplicerat verktyg, men sanningen Àr att det rÀcker med uppoffringar. Som en tumregel, för att uppnÄ denna idealiska punkt med varje bild, Àr det viktigaste fokus, hÀngivenhet tid och anstrÀngning i varje projekt.

0 Shares