Hur man Ă€ndrar eller justerar SKÄRMUPPLÖSNING i Windows 10

0 Shares

Idag skulle det vara nĂ€stan omöjligt att inte hitta en familj som Ă€ger en persondator. Är det deras anvĂ€ndning har spridit sig över vĂ€rlden och det har blivit en grundlĂ€ggande nödvĂ€ndighet. För genomförande av professionella projekt eller för dagligt bruk av studenter.

Men tyvÀrr kÀnner vi inte till nÄgra av dess allmÀnna instÀllningar. Av denna anledning kommer vi att lÀra dig hur du Àndrar eller justerar skÀrmupplösningen i Windows 10.

Dessa konfigurationsĂ€ndringar Ă€r mycket vanliga, sĂ€rskilt nĂ€r vi har gjort den senaste uppdateringen i vĂ„rt team. Även om du har gjort nĂ„gra förbĂ€ttringar, som att installera ett grafikkort. Oavsett orsaken till dessa fel kan de vĂ€ndas eller Ă€nnu bĂ€ttre anpassas.

Det Àr viktigt att vi utbildar oss mer och mer om allt som har med vÄr datorutrustning att göra. Det finns en tro att bara en tekniker kan fixa det, men om det Àr det konfigurationsproblem vi kan göra det perfekt sjÀlva.

Till exempel försvinner Windows 10-skrivbordet eller muspekaren Àndras.

Hur man Àndrar eller justerar skÀrmupplösningen i Windows 10

Till att börja med mÄste vi klargöra att nÀr vissa förÀndringar sker i vÄr dator, börjar den automatiskt leta efter drivrutiner som gör att den fungerar korrekt. Samma sak hÀnder efter installation av Windows, det kommer att leta efter de drivrutiner eller drivrutiner som tillÄter oss att arbeta med vÄr bildskÀrm.

Detta tillÄter enligt din bildskÀrm att nödvÀndiga justeringar sÄ att bilden du ger oss Àr den bÀsta möjliga. SÄ lÀnge jag kan hitta drivrutiner som tillÄter det. Annars kan bilden och ikonerna vara mycket felaktiga, vilket inte alls Àr tilltalande för ögat.

Om du byter bildskÀrm upprepade gÄnger bör den hÀr automatiska konfigurationsprocessen göra det automatiskt. Om sÄ inte Àr fallet kan vi fortsÀtta enligt följande: placera markören var som helst pÄ skÀrmen och gör lÀmpligt klipp. DÄ dyker det upp en liten ruta med alternativ, vi mÄste vÀlja Display Settings.

Efter att du skapat klippet kommer fönstret Anpassa din skÀrm att dyka upp i alternativfönstret, lÀngst ner i detta fönster hittar du ett alternativ Avancerade skÀrminstÀllningar.

Vi skapar ett klipp pÄ det hÀr alternativet och tar oss till ett annat fönster, dÀr hittar vi nÄgra alternativ, men vi Àr bara intresserade av avsnittet Schema.

Om vi ​​visar alternativen som denna sektion har kan vi vĂ€lja upplösning Vi tycker att det Ă€r bĂ€st, men vi kan se att det Ă€r en som rekommenderas av systemet. Vi vĂ€ljer och trycker sedan pĂ„ appliceringsknappen, pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan vi se vilken upplösning som Ă€r mer lĂ€mplig för vĂ„r bildskĂ€rm.

Anpassa din skÀrm i Windows 10

Om metoden du anvÀnde tidigare inte fungerade kan du göra följande. Du gÄr tillbaka till skÀrmen och gör lÀmpligt klipp, alternativfönstret dyker upp och du vÀljer SkÀrminstÀllningar. Ett fönster visas dÀr du kan anpassa skÀrmen.

HĂ€r hittar du ett reglage som sĂ€ger Ändra storleken pĂ„ text, appar och andra objekt 100 % (rekommenderas). Du kan flytta knappen och stanna vid den punkt du vill och du kommer att se att storleken pĂ„ bokstĂ€ver och appar har förĂ€ndrats avsevĂ€rt. Du kan vĂ€lja upp till 125 %.

Observera att om du Àndrar de rekommenderade vÀrdena kommer du att öka storleken pÄ bokstÀver och tillÀmpning, men förlora definitionen och schema. Om situationen inte förbÀttras mÄste vi kontrollera om drivrutinerna Àr installerade pÄ vÄr dator, detta kan göras pÄ följande sÀtt för att Àndra eller justera skÀrmupplösningen i Windows 10.

Vi positionerar oss i systemet och gör lÀmpligt klipp och vÀljer Egenskaper. Ett fönster öppnas och pÄ vÀnster sida ser du flera alternativ och vi kommer att vÀlja Enhetshanteraren. Det tar oss till ett nytt fönster dÀr alla bandets enheter har dykt upp.

Den kommer att dyka upp i listan med en gul triangel lÀngst ner, vÀlj den och klicka pÄ installera drivrutin sÄ gör den det automatiskt. Om jag inte har drivrutinen kan vi söka pÄ nÀtet, ladda ner och sedan installera och det var sÄ du lÀrde dig Hur man Àndrar eller justerar skÀrmupplösningen i Windows 10.

0 Shares