Hur man ändrar eller ändrar storlek på en duk i Photoshop – Anpassa bild

Är du ny på Photoshop och vet inte hur man ändrar storlek på en duk? Du behöver ändra storleken eller storleken på duken att redigera? Är du osäker på hur du ändrar duken så att den passar bilden?

Om du undrar vad är Adobe Photoshop och vad är det till för? Detta är ett professionellt redigeringsprogram, det används vanligtvis av grafiska designers på grund av hur komplicerat det kan vara Idag förklarar vi några tips för att börja redigera.

Adobe Photoshop placeras som en av filerna den bästa redigeringsmjukvaran, i den kan du skapa en fotoeffekt av pappersremsor, trimma hår, ändra bakgrunden på bilden, göra hudtonen ljusare, åldra personen och andra funktioner.

Men för att köra var och en av dessa redigeringar måste du veta hur man ändrar eller ändrar storlek på en arbetsyta i Photoshopså vi rekommenderar att du läser vidare.

Grunderna för duken i Photoshop

Om du är ny på Photoshop och inte vet hur man ändrar storlek på en duk i programmet, bör du veta att en duk är ett område eller en arbetsyta som är “synlig” i Photoshop.

Du kan placera bilder, foton, grafik, ritningar, vektorer, linjer, penslar och mer på duken objekt som kan redigeras. Men i Photoshop finns det två metoder för att ändra eller modifiera storleken på en utgåva eller design, den första metoden är att ändra storlek på duken och den andra är att ändra storleken på den redigerade bilden eller fotot.

Detta kan verka förvirrande, men tänk på detta när du startar ett nytt projekt i Photoshop. Dukens storlek kan ändras eller ändras när som helst, detta är gjort ha ett större arbetsområde.

Storleken på bilden, till skillnad från storleken på duken, har ett bildförhållande som inte kan ändras på något sätt, vilket håller bilden proportionell. Du kan ändra bredd och höjd på duken utan att ändra eller generera några ändringar i bilden.

Steg för att ändra eller ändra storlek på arbetsytan

Det första steget för att ändra eller ändra storlek på en arbetsyta i Photoshop är att öppna i-verktyget skapa ett nytt dokumentFör att skapa ett nytt dokument måste du välja de mått du vill att duken ska ha.

När du har valt dina mått klickar du bara på “Ok” för att duken ska visas. För att ändra storlek på duken måste du gå till avsnittet “Bild”. högst upp i programmet.

I avsnittet “Bild” måste du välja “Canvasstorlek”. Det här alternativet kommer att visas i mitten av skärmen där du kan ändra måtten.

Överst finns den aktuella storleken på duken och möjligheten att lägga till nya mått. För att endast spara ändringar du måste trycka “Ok” och du kommer att se hur din duk har minskat eller ökat i storlek.

Steg för att justera bilden i Photoshop

I avsnittet för att ändra eller ändra storlek på duken i Photoshop är detta också möjligt justera bilden. Kom ihåg att bilden och duken är olika begrepp, så du kan ändra storlek på duken utan att påverka bilden, men nu måste du justera bildens position.

För att justera en bild i Photoshop måste du vara i fönstret “Canvasstorlek”ett “Ankare”-alternativ visas i det här fönstret eller ramen, detta alternativ motsvarar bildens position, riktning eller position i arbetsområdet.

För att placera bilden i den nya dukstorleken måste du använda pilarna som visas i alternativet “Ankare”, så här du kan hitta bilden till högertill vänster, överst, botten eller mitten av duken.

Efter att ha justerat bildens position till den nya storleken på duken är det bara att göra det tryck på “Ok”-knappen för att spara de gjorda ändringarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button