Hur man ändrar CSS-stilen för en WordPress-mall – Ändra utseendet (exempel)

0 Shares

För många blogg- och webbplatsbyggare är WordPress ett viktigt verktyg för att snabbt och enkelt uppdatera webbplatsinnehåll. Men i många fall vill vi personifiera vår webbplats med design i en mängd olika färger, teckenstorlekar och stilar.

För detta kan vi ändra CSS-stilen för WordPress-mallen. Men vad är CSS? Hur kan du använda CSS för att ändra utseendet på din blogg? Vi lär dig här.

För att komma igång, låt oss börja med att förstå vad CSS är. Kort sagt, det är en fil ett ark med kodradersom ger stil åt de olika HTML-elementen som utgör en webbplats.

Genom att ändra värdena i olika egenskaper och väljare kan du ändra utseendet på sidan. Vi förklarar kort hur du skapar och kan skapa en elegant CSS-header för din webbplats ändra CSS-stilen mall i WordPress.

Hur ändrar man CSS i en WordPress-mall?

Det finns flera sätt att redigera CSS-kod i WordPress, men här förklarar vi ett av de enklaste: med en dynamisk editor själva applikationen. Den här funktionen har varit tillgänglig sedan WordPress 4.7. Klicka bara på “Utseende” → “Anpassa” → “Ytterligare CSS” för att komma åt CSS-redigeringsområdet med bra funktioner.

Men nu, hur vet du vilka element du vill anpassa på din webbplats? För detta kommer vi att använda elementinspektör från din webbläsare. Till exempel låter Firefox dig enkelt och enkelt ändra eller ändra texten eller elementet på en webbsida.

För att göra detta öppnar vi en WordPress-webbplats eller blogg vars utseende vi vill ändra och ställer in oss på elementet som vi vill redigera, genom att högerklicka, välj alternativet “Kontrollera” från rullgardinsmenyn. En panel öppnas där HTML för detta element visas på ena sidan och CSS-koderna som ger det stil på den andra.

Även i samma panel, när du hittar föremål, etiketter och väljare som du vill anpassa, kan du prova det ändra värdet på en fastighet du vill att du omedelbart ska kunna se dess utseende på vänster sida av skärmen. Nu behöver du bara skriva om din CSS i WordPress.

Hur skriver man över CSS-kod i WordPress?

Nu när du vet vilka objekt du vill redigera i WordPress CSS, gå tillbaka till inlägget och öppna den dynamiska redigeraren. Nästa, skriv taggen eller elementet som du vill ändra baserat på vad du gjorde tidigare i Browser Element Inspector. Lägg slutligen in de egenskaper du vill ändra och lägg till nya anpassade värden. Ge din hemsida det utseende du gillar bäst!

Kom ihåg att du måste följa CSS-kodstrukturen som visas i webbläsarelementinspektören. Fördelen med den dynamiska CSS-editorn i WordPress är att den gör redigeringen enkel med olika funktioner som kodmarkering som hjälper dig att identifiera klasser, taggar och värden. Dessutom har den inbyggd automatisk komplettering av text och en skrivfelsdetektor.

Det finns många egenskaper som kan ändras byt sidaTill exempel: du kan ändra utseendet på titlarna och undertexterna som representeras av taggarna H1, H2,… Med egenskaper: teckenstorlek, textfamilj, färg, bakgrund, bland annat.

Du kan också enkelt placera eller ändra FAVICON, bakgrund på formulärfält, färg på knappar och text i dem. Ändra till och med utseendet på vissa objekt före åtgärden, till exempel: färgen på menyalternativ när du håller muspekaren över dem eller klickar på dem.

Däremot måste du se upp för att ändra vissa egenskaper tillhör specifika delar av CSS-koden. Eftersom de kan ändra och helt förstöra din webbplatsstruktur. Några av dessa egenskaper inkluderar bland annat bredd, höjd, stoppning, marginal, position och display. Om du inte kan avgöra vilken aspekt egenskapen hänför sig till, ändra den inte.

Nu är anpassningen av din blogg eller webbplats en bit av kakan! Designa din webbplats efter dina önskemål och redigera sidhuvudet och sidfoten i WordPress för att göra den mer attraktiv för dina besökare.

0 Shares