Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar virtuellt tangentbord i Windows 11

Om du har en pekskärmsdator som kör Windows 11, kan ett virtuellt tangentbord vara nödvändigt för att använda det som en surfplatta. Det är möjligt att aktivera genom att placera en ikon i aktivitetsfältet. Se hur du gör det.

Hur man aktiverar virtuell tangentbordsikon i aktivitetsfältet

För att fixa Windows 11-tangentbordsknappen måste vi gå till Windows-inställningarna. Lyckligtvis tillhandahåller Microsoft en genväg: högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Aktivitetsfältets inställningar“.

Bild som visar Windows 11 aktivitetsfältskonfiguration

Appen Inställningar öppnas, gå nu till Anpassning > Aktivitetsfältet. Klicka på alternativet “Aktivitetsfältets hörnikoner” för att utöka menyn.

Bild som visar Windows 11 aktivitetsfältsanpassning

Från ikoner-menyn i hörnet av aktivitetsfältet, välj knappen bredvid “Tryck på Tangentbord” att sätta på den ““(Påslagen).

Bild som visar hur man aktiverar Windows 11 virtuellt tangentbord

Omedelbart kommer du att märka en liten tangentbordsikon i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet.

Bild som visar Windows 11 virtuell tangentbordsknapp

När du klickar eller trycker på tangentbordsikonen visas ett virtuellt tangentbord längst ner på skärmen, precis ovanför aktivitetsfältet.

Bild som visar Windows 11 virtuellt tangentbord

Med en pekskärm kan du trycka på det här tangentbordet för att skriva i valfri app – precis som du skulle göra på ett fysiskt tangentbord (eller så kan du klicka med musen). Du kan flytta om skärmtangentbordet genom att knacka och dra “handtag”-linjen längst upp i mitten av tangentbordsfönstret, precis ovanför programknapparna.

När du är klar med att skriva och vill dölja tangentbordet, tryck på “X”-knappen i det övre högra hörnet av tangentbordsfönstret. Du kan ta tillbaka den när som helst genom att trycka på tangentbordsikonen i aktivitetsfältet igen.

Så här stänger du av ikonen för det virtuella tangentbordet i Windows 11

Om du aldrig har använt pektangentbordet i Windows 11 – eller bara vill rengöra aktivitetsfältet – är det enkelt att ta bort ikonen. Först, högerklicka på aktivitetsfältet och välj “Inställningar för aktivitetsfältet. ”

Bild som visar Windows 11 virtuella tangentbordsinställningar

I Personalisering > Aktivitetsfältet, klicka på “Hörnikoner i Aktivitetsfältet” och välj sedan omkopplaren bredvid “Touch Keyboard” till “”(Av).

Bild som visar hur man inaktiverar Windows 11 virtuellt tangentbord