Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar vidarekoppling på T-Mobile

Vidarekoppling är en användbar funktion som låter dig omdirigera inkommande samtal till ett annat telefonnummer. Om du är T-Mobile-kund kan du enkelt aktivera vidarekoppling på din telefon.

Vissa kunder kanske inte är bekanta med processen för att ställa in vidarekoppling. I den här guiden kommer vi att ge dig en steg-för-steg-guide om hur du aktiverar vidarekoppling på T-Mobile.

Vi kommer att täcka de olika metoderna som är tillgängliga, inklusive att använda telefonens inställningar eller slå en specifik kod. Genom att följa den här guiden kan du säkerställa att dina samtal vidarekopplas korrekt till önskat nummer.

Förutsättningar för att aktivera vidarekoppling på T-Mobile

Innan du kan aktivera vidarekoppling på din T-Mobile-enhet finns det några förutsättningar som du måste vara medveten om.

För det första måste du ha ett T-Mobile-konto och en T-Mobile-enhet. Om du inte har en, kan du besöka T-Mobiles webbplats eller en T-Mobile-butik för att köpa en enhet och registrera dig för en plan.

För det andra måste du se till att din enhet är kompatibel med vidarekoppling av samtal. De flesta T-Mobile-enheter stöder vidarekoppling av samtal, men vissa äldre enheter kanske inte har den här funktionen. Du kan kontrollera enhetens manual eller kontakta T-Mobiles kundsupport för att bekräfta om din enhet stöder vidarekoppling av samtal.

För det tredje måste du ha ett telefonnummer som du vill vidarekoppla dina samtal till. Du kan vidarekoppla dina samtal till valfritt 10- eller 11-siffrigt nummer inom USA, men du kan inte vidarekoppla samtal till internationella nummer.

Slutligen måste du vara medveten om eventuella ytterligare avgifter som kan tillkomma när du aktiverar vidarekoppling.

Beroende på din T-Mobile-plan kan det tillkomma ytterligare avgifter för vidarekoppling. Du kan kontrollera din planinformation eller kontakta T-Mobile kundsupport för att bekräfta om vidarekoppling ingår i din plan eller om det finns några extra avgifter.

Hur aktiverar man vidarekoppling på T-Mobile?

1. Öppna samtalsinställningarna

För att aktivera vidarekoppling av samtal på din T-Mobile-enhet måste du komma åt samtalsinställningarna. Här är stegen att följa:

 • Öppna din telefonapp och tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet av skärmen.
 • Knacka på “Inställningar” från rullgardinsmenyn.
 • Scrolla ner och tryck på “Vidarekoppling”.
 • Du kan bli ombedd att ange din PIN-kod eller lösenord för T-Mobile. Om du uppmanas, skriv in den för att fortsätta.

2. Ställ in vidarekopplingen

När du har kommit åt inställningarna för vidarekoppling kan du nu ställa in vidarekoppling. Här är hur:

 • Växla omkopplaren bredvid “Vidarekoppling” att sätta på den.
 • Ange telefonnumret dit du vill att dina samtal ska vidarekopplas i “Vidarebefordra till” fält.
 • Välj vilken typ av samtal du vill vidarekoppla. Du kan välja att vidarekoppla alla samtal, eller bara vidarekoppla när din linje är upptagen, obesvarad eller oåtkomlig.
 • När du har gjort dina val, tryck på “Spara” för att aktivera vidarekoppling.

Ett annat sätt att aktivera vidarekoppling är genom att använda självbetjäningskortkoder. Här är stegen för att aktivera ovillkorlig vidarekoppling av samtal:

 • Ringa *72 från din T-Mobile-enhet.
 • Ange telefonnumret som du vill vidarekoppla dina samtal till.
 • tryck på “Ring upp” knapp.

Det är viktigt att notera att vidarekoppling av samtal kan medföra extra kostnader, så se till att kolla med T-Mobile för att förstå eventuella avgifter eller restriktioner som kan tillkomma. Dessutom måste du befinna dig inom det mobila nätverkets räckvidd för att vidarekopplingen ska fungera korrekt.

Hur avaktiverar man vidarekoppling på T-Mobile?

Om du inte längre behöver vidarekoppla dina samtal till ett annat nummer kan du enkelt inaktivera vidarekoppling på din T-Mobile-telefon. Här är hur:

 • Öppna telefonappen på din T-Mobile-telefon.
 • Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet av skärmen för att komma åt menyn.
 • Välj “Inställningar” från menyn.
 • Rulla ned och välj “Samtal.”
 • Knacka “Vidarekoppling” för att komma åt inställningarna för vidarekoppling.
 • Växla omkopplaren bredvid “Vidarekoppling” för att stänga av den.

När du har stängt av vidarekopplingen kommer dina samtal inte längre att vidarekopplas till det angivna numret. Om du någonsin behöver aktivera vidarekoppling igen, följ helt enkelt stegen som beskrivs i föregående avsnitt.

För att avaktivera och radera ovillkorlig vidarekoppling av samtal, slå *73. Du kan också använda självbetjäningsalternativ i det automatiska samtalssystemet genom att ringa 611 från vilken T-Mobile-enhet som helst och använder korta fraser med det automatiska samtalssystemet för att göra betalningar, få användningssaldon och mer.

Se till att kontrollera din planinformation eller kontakta T-Mobile kundtjänst för att bekräfta eventuella avgifter eller begränsningar i samband med vidarekoppling av samtal.

Så här åtgärdar du vanliga problem med T-Mobiles vidarekoppling av samtal

Om du stöter på några problem när du aktiverar vidarekoppling på T-Mobile, här är några vanliga problem och lösningar:

1. Det går inte att aktivera vidarekoppling

Om du inte kan aktivera vidarekoppling på din T-Mobile-enhet, se till att ditt konto har god status och att du har rätt behörighet att använda tjänsten.

Se också till att du har angett rätt vidarekopplingsnummer. Om du fortfarande inte kan aktivera vidarekoppling, försök att starta om enheten och försök igen. Om problemet kvarstår, kontakta T-Mobiles support för hjälp.

2. Vidarekoppling fungerar inte

Om du har aktiverat vidarekoppling på din T-Mobile-enhet men den inte fungerar, se till att du har angett rätt vidarekopplingsnummer.

Kontrollera dessutom att din enhet är ansluten till ett nätverk och att du inte har aktiverat några samtalsblockerande funktioner som kan störa vidarekoppling av samtal.

Om problemet kvarstår, försök att inaktivera och återaktivera vidarekoppling av samtal. Om detta inte fungerar, kontakta T-Mobiles support för hjälp.