Hur man aktiverar moderläge på Echos med Amazon Alexa

0 Shares

Olika funktioner på Amazon Echos

När vi pratar om Amazon smarta högtalare tänker vi alltid på de “tre” grundläggande funktionerna vi alla känner till om dessa enheter: be dem om information om något specifikt, ställ in larm och påminnelser och använd den för att styra den smarta glödlampan eller sockeln i tjänst .

Dessa företagsdatorer har dock många fler funktioner än du kunde föreställa dig, många av dem ibland okända av många användare och som i slutändan hjälper till att få ut mycket mer av det. Vi har redan berättat här till exempel om alla frågor som kan ställas till Alexa eller om de många Echo-spel som går att komma åt.

Idag ska vi förklara exakt ett sätt som du förmodligen inte heller visste fanns: det så kallade “Mother mode”, som inte ens är målat till den kommande söndagen den 2 maj, Mors dag.

Hur man aktiverar moderläge på Echos

Det visar sig att Amazon har ett moderläge som du kan aktivera för att ha det trevligt. Gör inga misstag: det går inte Alexa påminna dig om att bädda din säng eller skälla ut dig för att du inte dukar av bordet – även om det lika gärna kan. Istället kommer du med det här läget åt en spel om mödrar i historien, som du kommer att lära dig och roa dig med i lika delar. Priset? Lyssna på en bra rad typiska moderfraser om du kan lösa flera av frågorna.

För att aktivera det är stegen att följa extremt enkla:

  1. Se till att ditt Echo är påslaget och fungerar innan du försöker utföra kommandot.
  2. Säg “Alexa, aktivera moderläge.”
  3. Ditt Echo kommer att svara dig och kommentera att det ser att du vill spela och kommer att starta spelet.
  4. Du måste åtminstone svara två frågor väl om populära mammor från historia, litteratur och skönlitteratur för att låsa upp Mother Mode.
  5. När väl lyckats aktiveras moderläget och du kommer att höra ett stort antal typiska fraser (som säkert låter bekanta för dig) från mammor.
  6. Du kan sluta spela genom att bara säga “Alexa, stop” eller “Alexa, cancel” eller gå tillbaka till uppspelningen och svara på nya frågor genom att utföra kommandot från steg 2 igen.

Som du kan se är det ett väldigt enkelt spel (var försiktig, vissa frågor är inte så lätta som du föreställer dig, gör dig redo) som i slutändan inte gör något mer än att låsa upp ett trevligt ljud och bild om du har ett Echo med en skärm, för att hylla på ett humoristiskt sätt trevligt på mors dag. Om du vill prova det tar det redan tid att prata med din högtalare och sätta dig själv på prov.

0 Shares