Hur man aktiverar Google Chrome-flaggor

Hur man aktiverar Google Chrome-flaggor

Google Chrome-flaggor är ett gäng experimentella attribut och inställningar som oftast används av utvecklare. Dessa attribut består av webbläsarens egenskaper men är inte tillgängliga för kunderna. Med Chrome Flags kan du förbättra din webbupplevelse och använda de nya attributen. Chrome-flaggor är väl gömda i Chrome-webbläsaren så att den genomsnittliga användaren inte kommer att märka dem.

Dessa flaggor har avancerade funktioner som hårdvara och GPU-acceleration som krävs för utvecklartestning. I flaggor kommer många betafunktioner att finnas tillgängliga. Genom att komma åt flaggorna kan du komma åt dessa betafunktioner. Men inte alla betafunktioner kommer till stabila utgåvor. Vissa av dem kommer att skrotas utan förvarning.

Steg för att aktivera Google Chrome-flaggor

[1] Öppna Google Chrome.

[2] Sök chrome://flags i sökfältet.

[3] Nu visar Chrome-flaggan en uppsättning funktioner som du kan aktivera eller inaktivera.

[4] Under varje funktion finns en kort beskrivning för att göra dig medveten om dess användning.

[5] Du kan också söka efter valfri funktion genom att skriva in Sökruta.

[6] När du har aktiverat en funktion, Starta om nu knappen visas. Klicka på knappen för att starta om Chrome med de ändringar som gjorts.

[7] Om du inte är nöjd med Chrome Flag-inställningarna kan du återställa den genom att klicka på återställ alla till standard knapp.

Flaggorna kan nås i Chrome-webbläsaren på alla enheter som Windows-datorer, Android-smarttelefoner, iPhones, iPads och Mac-datorer.

Fördelar med Chrome Flags

  • Det hjälper dig att fixa små buggar i Chrome.
  • Förbättrar din surfupplevelse
  • Det är supernyttigt för utvecklare.
  • Det hjälper användaren att utforska olika funktioner.

Några av de bästa Chrome-flaggorna

[1] Parallell nedladdning av Chrome Flagga

När du försöker ladda ner flera appar eller spel samtidigt kommer du att möta problem. Det tar längre tid att ladda ner och ibland avbryts nedladdningen. I sådana fall kan du aktivera Parallell Downloading Chrome Flag där det hjälper dig att ladda ner dem snabbare eftersom det skapar flera kopplingar till din källwebbplats. Du kan aktivera det från rullgardinsmenyn som visas på skärmen.

[2] Visa prognoser för Autofyll

Vi vet alla att webbläsaren Chrome har förutsägelser om autofyll. Men ibland kan autofyll-förutsägelserna störa vår webbupplevelse där vi måste logga in med vår väns konto. Flaggan Visa autofyll-förutsägelser låter dig fylla orden automatiskt genom att ge dem en gissning beroende på plats, namn och några andra faktorer. Använd rullgardinsmenyn för att lägga till denna flagga. Genom att klicka på rullgardinsmenyn Standard kan du aktivera och inaktivera Chrome-flaggan för Autofyll-förutsägelser. Du kan inaktivera denna flagga genom att gå över till Chrome-inställningarna.

[3] Force Dark Mode för webbinnehåll

De flesta användare använder mörkt läge för att surfa. Att använda mörkt läge förbättrar presentationen av en webbplats medan du läser. Det är samma som det mörka läget vi använder i våra smartphones. Orden verkar vara tydligare när du har aktiverat mörkt läge. Om du inte vill ha flaggan för mörkt läge kan du inaktivera den genom att klicka på rullgardinsmenyn.

[4] Dra för att uppdatera-gest

Dra-för-uppdatera-gesten används för att uppdatera din sida. Med bara ett svep från toppen av skärmen kan du uppdatera sidan precis som du gör på dina mobiltelefoner. Detta hjälper dig att ladda nytt innehåll på några sekunder. I likhet med andra kromflaggor kan du aktivera eller inaktivera det som ditt val.

[5] Smidig rullning

Genom att aktivera en funktion för smidig rullning visas innehållet på webben smidigt. I likhet med mobiltelefoner kan du rulla smidigt i din Chrome när du har lagt till den här flaggan. Innehållet verkar vara tydligare och glider över din skärm. För en bättre upplevelse med Chrome måste du lägga till denna flagga på din Chrome-webbplats. Du kan inaktivera den här funktionen när du känner att den är onödig. Tyvärr tas flaggan bort från webbläsaren.

Slutsats

Chrome har flera avancerade funktioner på grund av vilka det är den mest använda webbläsaren över hela världen. I varje uppdatering av Google Chrome finns det flera nya funktioner. Med några enkla steg kan du lägga till alla attribut i Chrome för att göra din surfupplevelse bättre.

Följ vår Facebook och Twitter sidor för att få fler tekniska uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button