Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar en lösenordslås en app på iPhones

Ämne: Hur man aktiverar en lösenordslås en app på iPhones

Apple har inte denna specifika funktion för att individuellt aktivera lösenordslås på känsliga appar som Foton. Men vi har fått din rygg. Här är en snabbguide för att aktivera lösenordslås på sådana appar.

Eftersom Apple erbjuder en mängd distinkta och unika funktioner med sina iPhone-enheter, finns det några funktioner som iPhones ännu inte erbjuder. Bland annat tillåter iPhones inte direkt låsning av appar med lösenord individuellt. Men tre är ett fungerande knep för att låsa känsliga appar som Foton, WhatsApp, Facebook, etc., vilket räddar din dag.

Det här är en lösningsfunktion som kommer efter introduktionen av iOS 12 kopplad med skärmtidsfunktionen. Det här tricket använder tekniskt Apples App Limits-attribut för att göra appar otillgängliga efter en viss tid. Så här låser du en app med lösenord på iPhone-enheter.

  1. Gå till appen Inställningar. Gå till “Skärmtid”.
  2. Aktivera skärmtiden om den inte redan är aktiv.
  3. Ett lösenord bör ställas in.
  4. Klicka på “App Limit” och igen, tryck på alternativet “Add Limit”.
  5. Det kommer att visa dig kategorin av appar. Välj den kategori där du vill ställa in lösenordet. Till exempel kommer appen Foton att falla i kategorin “Kreativitet”.
  6. Välj appen och klicka på “Nästa” för att öppna anpassningssidan.
  7. Välj önskad tidsgräns och aktivera “Blockera vid slutet av gränsen.”
  8. Klicka på alternativet “Lägg till” i det övre högra hörnet.
  9. Gå till steg 3 om du vill aktivera den här funktionen för andra appar som körs på din iPhone.

Den här funktionen ger en varning när den inställda tidsgränsen löper ut och låser automatiskt appen. För att få åtkomst till appen igen måste användarna ange lösenordet för skärmtid.

Eftersom detta är en lösning för att lösenkodslåsa valfri app på iPhone, tillåter den dig inte att göra detsamma för telefonappen. Den här funktionen låter dig inte heller se aviseringar för appar som är låsta.