Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar 4K UHD-videoinspelning på Redmi Note 5 Pro

Denna handledning guidar dig om hur du aktiverar 4K UHD-videoinspelning på Xiaomi Redmi Note 5 Pro. Xiaomi är ett välkänt smartphonemärke och det kommer från Kina. Det folk älskar mest med Xiaomi är dess värde. Xiaomi har nyligen släppt den nya Redmi Note 5 Pro som har många funktioner som ofta finns i betydligt dyrare smartphones. Redmi Note 5 Pro kan ta några fantastiska bilder också med sin dubbla bakre kamera. Men för att aktivera 4K UHD-videoinspelning via den bakre kameramodulen måste du följa guiden framåt.

Redmi Note 5 Pro kommer med en 5,99-tumsskärm med ett långt bildförhållande på 18:9 – liknande de flesta 2017 och 2018 års flaggskeppstelefoner – med 2160×1080 upplösning. Den drivs av en Snapdragon 636-processor packad med antingen 4 GB eller 6 GB RAM. Redmi Note 5 Pro har en dubbel 12MP+5MP primär kamerauppsättning och vad gäller framsidan har den 20MP-modul med LED-blixt. För att ta dig igenom hela dagen har den 4000mAh batteri. Nu, för att möjliggöra 4K UHD-videoinspelning genom de primära kamerorna, läs vidare.

Aktivera 4K UHD-videoinspelning på Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Det är en nackdel att med alla dessa fantastiska funktioner kan Xiaomi Redmi Note 5 Pro inte spela in i 4K UHD direkt ur lådan, men lyckligtvis kan den aktiveras manuellt genom guiden framåt. Till det behöver du ett rootöverskott och en filutforskare som är rootaktiverad precis som MiXplorer. Du kan ladda ner MiXplorer från länken nedan.

Ladda ner: MiXplorer
Filstorlek: 2,08 MB

Om du installerar en APK direkt för allra första gången kommer du att meddelas om att aktivera inställningen “Okänd källa”. Vi har också en dedikerad guide om hur man installerar Android APK-filer manuellt.

Aktivera 4K UHD-videoinspelning på Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Steg 1 – Första steget är att använda din root File Explorer för att bläddra till följande fil /system/etc/device_features/whyred.xml

Steg 2 – Öppna filen. Om din enhet inte känner igen filtypen bör du ladda ner appen Axel (XML Editor/Viewer) från Play Store.

Steg 3 – Hitta raden som säger “support_camera_4k_quality“. Ändra värdet från “falsk” till “Sann“, spara sedan filen.

Hur man aktiverar 4K UHD-videoinspelning på Redmi Note 5 Pro 1

Steg 4 – Starta om din Xiaomi Redmi Note 5 Pro och nu i kamerainställningar bör du ha UHD 4K-alternativ under videoupplösning.

Hur man aktiverar 4K UHD-videoinspelning på Redmi Note 5 Pro 2

bom! Du bör nu ha 4K UHD-videoinspelningsalternativ. Om du har några problem angående denna handledning, skriv bara en kommentar nedan. Se till att berätta om din erfarenhet av 4K UHD-videoinspelning på Xiaomi Redmi Note 5 Pro.