Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar 2-faktorsautentisering på Instagram Threads Application

Ämne: Hur man aktiverar 2-faktorsautentisering på Instagram Threads Application

Elon Musk som tog över Twitter ledde till många bisarra förändringar av mikroblogg-appen, vilket tvingade användarna att leta efter bättre alternativ. Efter att ha sett denna fantastiska möjlighet lanserade Metas Mark Zuckerberg appen “Threads” från Instagram, som också är en textbaserad mikrobloggapp som ger direkt konkurrens till Twitter. Många användare flyttar nu till Threads-appen, så mycket att den har fått över 100 miljoner följare på bara några dagar efter lanseringen.

Om du vill skydda ditt Threads-konto kan du göra det privat (läs här hur) eller aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) på Threads. Detta kan göras på Android- och iOS-enheter. Låt oss ta en titt på vad tvåfaktorsautentisering är.

2FA för trådar

Tvåfaktorsautentisering är en säkerhetsfunktion som lägger till ett lager av säkerhet ovanpå din lösenordsinloggning. När den är påslagen måste du slutföra ytterligare ett säkerhetssteg efter lösenordsinloggningen för att få åtkomst till ditt Threads-konto. Det finns 3 sätt för 2FA på trådar-

1. Autentiseringsapp- om du väljer det här alternativet måste du ladda ner en app som Threads rekommenderar. Appen genererar en kod som du måste ange när du loggar in. Koderna som genereras från autentiseringsapparna ändras inom några sekunder.

2. SMS- SMS-autentiseringsmetoden kommer att skicka en kod som ett SMS till ditt registrerade mobilnummer. Läs och ange koden när du loggar in.

3. WhatsApp- I den här metoden skickar Threads dig ett textmeddelande på WhatsApp. För att aktivera denna autentiseringsmetod måste du först aktivera textmeddelandet.

Steg för att aktivera 2FA på trådar

  • Öppna Threads-appen och gå till din profil.
  • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet.
  • Gå till Konto, sedan Säkerhet som tar dig till Meta Account Center.
  • Tryck på Tvåfaktorsautentisering.
  • Välj ditt Instagram-konto, eftersom Threads använder ditt IG-konto som identifierare måste du aktivera 2FA för ditt Instagram-konto och det kommer att aktivera 2FA för Threads också.
  • Välj den säkerhetsmetod du vill använda. Jag har valt SMS/SMS eftersom det är lättare att ställa in, men du kan autentisera med en app eller WhatsApp också.
  • Ange engångs-PIN-koden som du får på ditt telefonnummer.

Du är färdig. Tvåfaktorsautentisering är nu aktiverad på både trådar och Instagram.

Generering av reservkoder rekommenderas om du förlorar åtkomsten till ditt telefonnummer. Klicka på Ytterligare metoder, välj Säkerhetskopieringskoder och spara reservkoderna på en säker plats.