Hur man adderar, subtraherar, multiplicerar, dividerar i ett ord – Infoga formler i ett ord (exempel)

0 Shares

Det Ă€r inte mĂ„nga som vet om det, men du kan utföra matematiska operationer i den renaste Excel-stilen i Word. Den hĂ€r gĂ„ngen ska vi lĂ€ra oss att addera, subtrahera, multiplicera, dividera i Word – Infoga formler i ordet.

PoÀngen Àr att Microsoft Word-applikationen sÀkert har mÄnga intressanta funktioner, mÄnga relaterade till aritmetiska operationer, det Àr ocksÄ möjligt att lÀgga eller spara brÄk i Word, en annan ÄtgÀrd som utökar dess möjligheter nÀr du anvÀnder programmet.

Den hÀr gÄngen ska vi lÀra dig hur du gör enkla matematiska operationer i Word för Àven om programmet Àr kraftfullt har det sina begrÀnsningar, sÄ om du vill anvÀnda kvadratrot, kvadratrot, etc, bör du anvÀnda Excel som Àr mer lÀmpligt för detta ÀndamÄl. LÀs nu vÄr guide för att anvÀnda grundlÀggande matematik i Word.

Kan du göra matematiska operationer i Word?

MÄnga tror att Word bara Àr till för att skriva och skapa texter, och matematik Àr en frÄga excel-tabellermen de har fel. Sanningen Àr att Word förser oss med nÄgra mycket intressanta verktyg, inklusive formler.

Genom att föreslĂ„ formler i Word kan du göra mĂ„nga matematiska operationerfrĂ„n det enklaste till det mer komplexa, men som vi pĂ„pekade tidigare, för mycket komplexa operationer, Ă€r det bĂ€st att anvĂ€nda Solver för att lösa ekvationer, matematik och finansiella operationer i Excel eftersom det utan tvekan Ă€r ett av de bĂ€sta verktygskontoren för detta Ă€ndamĂ„l. ÄndĂ„, nĂ€r det kommer till grunderna, kommer Word att fungera utmĂ€rkt.

Hur man adderar, subtraherar, multiplicerar, dividerar i Word – Infoga formler i Word

Processen att utföra matematiska operationer i Word Àr förvÄnansvÀrt lÀttnÀstan vem som helst kan göra det. Följ stegen nedan sÄ att du ocksÄ kan lÀra dig att utföra enkla matematiska operationer i Word:

 • Det första du ska göra Ă€r att skapa en tabell för att göra detta eller gĂ„ till alternativen Införa och tryck in Tabell. HĂ€r kan du bĂ„de ange tabellen direkt och rita den, du kan göra det pĂ„ det sĂ€tt som verkar bekvĂ€mast för dig.
 • Organisera denna tabell som du gillar bĂ€st, detta kommer att vara vĂ„r arbetsyta dĂ€r alla matematiska operationer pĂ„ formler kommer att utföras.
 • Som du kommer att mĂ€rka i det givna tabellexemplet Ă€r det bĂ€st att skapa en horisontell tabell med slutresultatet till höger, i slutet av tabellen.

FÄ tillgÄng till formler

 • För att tillĂ€mpa formeln, gĂ„ till Presentationen.
 • I presentationssektionen hittar du mĂ„nga alternativ, hitta den som heter Formel och klicka dĂ€r.
 • NĂ€r du trycker pĂ„ formler kommer skĂ€rmen att visa var formeln ska placeras. Denna procedur mĂ„ste utföras vid varje operation.

Summera

 • NĂ€r du Ă€r i cellen för det totala resultatet, följ stegen som anges i vĂ„r titel FĂ„ tillgĂ„ng till formler.
 • För summan Ă€r formeln följande = SUMMA (VÄNSTER).
 • Som du kommer att mĂ€rka, integrerar formeln ordet VÄNSTERvilket pĂ„ engelska betyder vĂ€nster, vilket betyder att formeln lĂ€gger till alla siffror som finns till vĂ€nster.
 • Skriv bara den hĂ€r formeln och tryck Acceptera för att resultatet ska visas.

Att subtrahera

 • Eftersom du befinner dig i formlersektionen för att utföra subtraktionsprocessen mĂ„ste du kĂ€nna till positionen för bokstĂ€verna och siffrorna i datan. Det Ă€r vĂ€ldigt enkelt, det första objektet i vĂ„r tabell representerar bokstaven NER och antal 1. BokstĂ€verna A, B, C etc. placeras horisontellt. medan de vertikalt Ă€r siffrorna 1, 2, 3 osv.
 • För att förstĂ„ detta, i fallet med vĂ„r tabell, för att subtrahera alla vĂ€rden, skulle formeln se ut sĂ„ hĂ€r: = C2-D2. Ange sedan denna formel i formelraden.

Multiplicera

 • Principen för multiplikation Ă€r densamma som för subtraktion, du behöver bara peka pĂ„ data i tabellen och anvĂ€nda multiplikationstecknet. I vĂ„rt fall skulle formeln vara denna = B4 * C4 * D4 * E4.
 • NĂ€r du har skapat mönstret trycker du bara pĂ„ Acceptera för att visa resultatet.

Att dela

 • Division Ă€r samma som för subtraktion och multiplikation.
 • Det rĂ€cker med att köra formeln som anger dataposterna, i vĂ„rt fall skulle formeln se ut sĂ„ hĂ€r: =B5 / C5.
 • NĂ€r du har skrivit formeln klickar du pĂ„ Acceptera och resultatet kommer att visas.

Detta Àr sÀttet att göra det matematiska operationer som med addition, subtraktion, multiplikation och division i Word. Som du kommer att se Àr detta ett mycket anvÀndbart verktyg i en mÀngd olika situationer, och om du vill utföra mer komplexa operationer som att infoga ekvationer och matematiska formler i Word, finns det ocksÄ sÀtt att göra det.

0 Shares